Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

alvdalhand1.jpg
Ann-Helen Rustad er trener og leder i Alvdal IL Håndball. Bildet fra en tidligere anledning.
Foto: Trond Findahl / Alvdal midt i væla

- Nye spillere kommer nesten hver uke!

I Alvdal IL har de ikke bare opprettholdt kampaktiviteten - de har også en økning av nye spillere.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en liten kommune ca. 23 km fra Tynset finner vi idrettslaget Alvdal. Nøkkeltallene vi nærmest daglig forholder oss til viser kun to smittende, i henholdsvis mars og oktober, på det lille tettstedet. Selv med lave smittetall må likevel smittevernstiltakene gjennomføres og følges opp:

- Vi er opptatt av å heller prøve enn og vente å se, men vi har all respekt for dem som velger og stenge. Her på Alvdal har vi vært ekstremt heldig med svært lite smitte. Men vi alle står midt i en pandemi, og alle har et ansvar, så det er viktig for oss å ta alle forhåndsregler og bidra i dugnaden. Så her er det alltid vask av hender, både før og etter trening og ved kampaktiviteter, forteller Ann-Helen Rustad, lederen i håndballklubben.

Håndballgruppen i Alvdal IL har ikke avlyst en eneste kamp, utenom perioden NHF vedtok å fryse all kampaktivitet over hele landet. Hvordan har klubben jobbet for å opprettholde all aktiviteten?

- Hver uke har vi kontakt med kommunelegen i vår egen kommune, med tanke på smittesituasjonen i både egen og motstanders kommuner. Vi tar videre kontakt med lagene som skal komme på besøk, for å spørre om smittesituasjonen hos de og for å informere de om våre retningslinjer, fortsetter lederen.

Ved ankomst registreres alle spillere og sjåfører. Dette er en viktig prosedyre for å ha kontroll på antall personer i hallen samtidig, slik at arrangementet ikke overstrider maksantallet som er tillatt.

- Vi legger også til rette med en kiosk med innpakket meny. Det gjør at de tilreisende lagene slipper å ta turen innom butikker eller bensinstasjoner i bygda eller på veien. Dette er et tiltak for å redusere smitte.

Kampadministrasjon nødvendig, men verdt det

- Det har blitt foretatt en del justering av klokkeslett på kampene de siste månedene. Dette er for å sikre at lagene som har spilt kommer seg ut av hallen, og at man får vasket godt før nye lag skal inn. Dette er spesielt viktig hvis flere årsklasser skal spille kamper samme dag.

Utsettelser på kamptidspunktene gir lange dager i hallen. De samme rutinene gjøres når lagene har treninger. Hvordan får dere til det?

- Vi har veldig velvillige foreldre som stiller opp på dugnad, og slik får vi det til.

Gladnyhet – rekrutteringen fortsetter!

En pandemi kan føre til at barn og ungdom faller fra idretten. Hos dere er det motsatt?

- Ja, på gutter 10 har vi måtte melde opp et lag til, i tillegg til at det har kommet nye spillere på både G12 og J14. I 16-årsklassen har vi fått til et samarbeid med jentene fra Tynset, slik at disse jentene også har et spilltilbud. Fra vi startet opp med håndballhøsten i høst, så har det kommet nye spillere nesten hver uke. Det er veldig gledelig! Vi sier ikke nei hvis noen vil prøve seg – vi har plass til alle, legger Ann-Helen til.

Hun fortsetter:

- Regjeringen med Bent Høie i spissen har oppfordret til at breddeidrettens for barn og unge under 18 år skulle opprettholdes. Dette har vi tatt på alvor, og med gode støttespillere i styret, så har vi klart å gi barn og unge mulighet for å trene og spille håndball på Alvdal.  

IMG_3682.jpeg
Foto: Privat

- Vi har laget oss gode rutiner på hvordan vi skal håndtere smittevernstiltakene. Noe som betyr veldig mye ekstra jobb for flere, men det er verdt det - når vi ser smilende og fornøyde unger, avslutter Ann-Helen.

Vi ønsker Alvdal IL Håndball lykke til videre.

Har dere en historie å dele? Send den til oss på mail: monica.ibsen@handball.no.