Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hållingen vign.jpeg

Ny hall og "ny" håndball - gladsak fra Høylandet

I Høylandet kommune står det nå en ny idrettshall. Håndball er mangelvare. Det har Roger Rosenfors gjort noe med.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg klarer ikke å se en hall uten håndball, sier håndballmennesket fra Overhalla.

- Det stemmer at håndballen er fraværende i Høylandet. Vi hadde seniorlag både for kvinner og menn for mange år siden; 20-25 år, tror jeg, forteller Knut Terje Årsandøy, leder i IL Hållingen, et idrettslag hvor ski og fotball allerede står sterkt. Idrettslagslederen legger til:

- Etter at hallen ble tatt i bruk har vi arrangert en ballaktivitetskveld én gang i uka. Tiltaket er rettet mot barn i 1. til 4. klasse. All slags ballidretter skal ha plass i dette tiltaket. Spesialisering får komme senere, sier idrettslagets leder.

Hållingen-spillere.jpeg

Hållingen-håndballens «frontrunnere» - fra venstre: Sara Kjøglum (trener), Kristoffer Mo Røli, Jonas Kjøglum Hjellsand, Ole Andreas Kjøglum, Sander Grongstad, Lavrans Tyldum, Andreas Mørkved-Romstad, Torbjørn Halbostad og Roger Rosenfors (trener). Ikke til stede da bildet ble tatt: Osvald Kjølstad, Arne Marius Brøndbo, Jørgen Werstad, Ole Christian Elstad og Per Hugo Ritt.

 

Tilbake til Roger Rosenfors. Han har treneransvar for Namsos HKs G20-lag (med en sønn på laget). På dagtid er han daglig leder for Coop Prix på Høylandet. Etter jobb på tirsdagene utsetter han den rundt 25 kilometer lange hjemturen til Overhalla og drar i stedet til flunkende nye Hållinghallen. Der venter 10-12 unggutter. De vil trene håndball.

- Jeg har ei datter som spiller på Overhallas J12-lag, og de spiller hjemmekampene i Hållinghallen. Det var noen unge gutter der, og jeg oppfordret dem til å begynne med håndball. Var det noen som ville, så skulle jeg ta på meg treningen hver tirsdag, ut året i alle fall. Noen få dager etter meldte en gjeng gutter seg, 05- og 06-modeller. De kunne tenke seg å begynne med håndball. Ingen av dem hadde spilt håndball. Nå hadde de heller ingen annen aktivitet.

Hålling-1.jpeg

Rosenfors håndballhjerte banket enda kraftigere. Han syntes responsen rett og slett fra veldig artig:

- Jeg ble riktig motivert. Å trene denne flotte gjengen ga også påfyll og motivasjon til treningen av Namsos-spillerne. Høylandet-guttene er naturlig nok på begynnernivå. Håndballmessig er de foreløpig omtrent på G12-nivå, men er G15 «i hodet». Det er tydelig at de synes dette er artig, så pass artig at de har begynt å snakke om at de kanskje skal få meldt på et lag til seriespill neste sesong, forteller en engasjert Roger Rosenfors.

Hålling-2.jpeg

Om idrettshallers betydning sies det gjerne; «uten hall, ingen håndball». I Høylandet kan det sannelig se ut som om det blir: «med ny hall også håndball»!

En gladsak, rett og slett.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Karen Mo Røli og Knut Terje Årsandøy 

 

Hålling-3.jpeg 

Den nye hallen inneholder også en 11 meters høy klatrevegg.


FAKTA
HÅLLINGHALLEN
Kommune: Høylandet
Eier: Høylandet kommune
Ferdigstilt:
November 2020
Kostnad: 80 millioner kroner
Spillemidler/momsrefusjon:
18,8 millioner kroner
Antall spilleflater: 1
Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.):
I kjelleren er det klatrehall med 11 meters høyde, ungdomsklubb, skytterbane (10 baner miniatyr og to pistolbaner), trenings-/styrkerom og musikkrom.
Publikumskapasitet: 
Tribuner for 180 personer.
Annet/merknad:
I tillegg til håndball er det merket opp for basket, minihåndball, liten håndball, badminton, volleyball, tennis og bothchia.