Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

1837.jpg
Illustrasjonsfoto

Oppretter Ungdomsråd: Vi satser på ungdommen!

Regionstyret har gjort vedtak om Ungdomsråd: -Vi må øke ungdommens rolle og innflytelse i norsk håndball.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ungdommen er en viktig ressurs som vi ønsker å ta vare på. Regionstyret vedtok derfor på sist styremøte at det skal opprettes et Ungdomsråd i regionen. Av det vi kjenner til; det første i Norges Håndballforbund.

Flere ungdommer i ulike verv

Idrettstinget i 2019 vedtok at "Styrer i særforbund og idrettskretser skal ha minst ett styremedlem som valgtidspunktet er under 26 år". Regionstinget for NHF Region Nord vedtok samme formulering, og skal under valget av nye styremedlemmer i 2023 ha inn en ungdomsrepresentant i styret. Det er her NHF Region Nords Ungdomsråd kommer inn i bildet.  

Regionstyret 2020-2023_640x360.jpeg
Foto: Regionstyret ønsker å gi ungdom mer innflytelse i norsk håndball.

- Ungdom er en ressurs, på lik linje som eldre og mer etablerte ledere. Ungdom utvikler nye trender i håndballen, og de er ofte mindre preget av tradisjoner og er nytenkende. Ungdom er ikke bare fremtiden, men også nåtiden.

Dette sier styremedlem Vedrana Terzic, som de tre neste årene skal ha ansvar for Ungdomsrådet, og blir Ungdomsrådets bindeledd inn mot Regionstyret.

- For å oppnå målet om flere unge ledere, trenere og dommere og frivillige må vi øke ungdommens rolle og innflytelse i norsk håndball. Dette håper vi Ungdomsområdet kan bidra med, fortsetter hun.

Kun i startfasen

Foreløpig er det kun et vedtak på plass: NHF Region Nord skal opprette et Ungdomsråd. Utover dette er det enda ikke avklart hvordan vi skal organisere og gjennomføre det.

Regionstyret i Region Nord mener at Ungdomsrådet skal være talerør for ungdommene i NHF Region Nord: Vi ønsker å vise at vi satser på ungdommen, og gleder oss til å sette i gang arbeidet!

Det blir spennende å følge med det videre arbeidet med NHF Region Nords Ungdomsråd.