Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kirkenes-ny hall-1.jpeg
Den nye hallen i Kirkenes er knyttet til ny skole i tettstedet Bjørnevatn. (FOTOS: Kirkenes IF Håndball)

Ny hall gir håp om ny rekruttering

- Med Sentralhallen får vi nå den treningstid i hall som vi trenger. Hallen gir også et håp om økt rekruttering.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier Stine Isaksen Sandø, leder av håndballavdelingen i Kirkenes IF.

Håndballen i Kirkenes har hatt en fin vekst det siste snaue tiåret:

- For rundt åtte år siden var det ca. 45 spillere fordelt på tre lag. I dag er antall spillere doblet – jeg så nettopp gjennom listene og fant vi har 95 aktive spillere fordelt på åtte lag. De siste tre årene har antallet spillere vært ganske stabilt, og vi har hatt en liten økning på guttesiden. Ikke har vi mistet spillere heller på grunn av korona, sier håndball-lederen i Kirkenes. 

Både den gamle Fjellhallen og den nye Sentralhallen er kommunale haller. Sør-Varanger er dessverre på listen over kommuner i Håndballregion Nord som tar seg betalt for at barn og unge får trene. For Kirkenes-klubben betyr det mellom 70 000 og 80 000 kroner i løpet av en sesong, av et sesongbudsjett på ca. en halv million kroner hvor transport ikke overraskende er den største utgiftsposten.

Kirkenes-ny hall-2.jpeg

Med nå to haller i Kirkenes overskygger tilstrekkelig treningstid det faktum at nyhallen ligger i Bjørnevatn, rundt ti kilometer sør for bysentrum.

- Det klarer vi fint, sier Stine. Håndballen i Finnmark er vant til adskillig lengre reiser. Den nye hallen skal håndballen bruke bare til trening:

- Fordi i Sentralhallen er det ikke lagt til rette for publikum. Det blir en ren treningsarena. Fjellhallen (med plass til 500 publikummere) fortsetter å være vår kamparena. Vi får forresten mye skryt av hallen fra gjestende lag. Selv om Fjellhallen er fra 1985 er den godt vedlikeholdt og en fin arena, sier håndball-leder Stine.

Med den nye hallen i bydelen Bjørnevatn ser Stine også muligheten til nyrekruttering i bydelen:

- Tidligere var det en håndballklubb i Bjørnevatn, men den ble nedlagt for noen år siden. Jeg tror ikke det er marked for to håndballklubber i Kirkenes, men med en ny hall der som er tilknyttet en skole, håper vi i første omgang å komme i gang med i alle fall minihåndball-aktivitet i skolekretsen kanskje i tilknytning til SFO og som igjen vil gi oss økt rekruttering til håndballen, håper Stine Isaksen Sandø.

FAKTA

SENTRALHALLEN 
Kommune: Sør-Varanger 
Ferdigstilt: Høsten 2019 
Eier: Sør-Varanger kommune 
Kostnad: 35,75 millioner kroner 
Spillemidler/momsrefusjon:  
13,125 millioner kroner 
Antall spilleflater: 1 
Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.) 
Tre sett garderober 
Publikumskapasitet: 
I utgangspunktet uten publikumsareal