Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aase-5.jpeg
Aase Vedul-Moen foran den nye flotte hallen i Åsen. (FOTO: Per Birger Mossing)

Innsatspris til «håndball-mamma» Aase

I Idrettslaget Aasguten kaller de henne gjerne «håndballmamma». Vi legger til «prisvinner», til Aase Vedul-Moen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

 

Håndball-mennesket fra Åsen er nemlig tildelt Håndballforbundets innsatspris for 2018. For å bli tildelt denne ærerike prisen må man ha lagt ned en ekstraordinær innsats for egen klubb og håndballen i minst 15 år. Dessuten må kandidater til prisen ha vist en stor glød og brennende engasjement for sitt håndballmiljø i tillegg til å fremstå som et godt forbilde. Pågangsmot og utholdenhet er også ting som blir vektlagt.

Aase Vedul-Moen oppfyller alle disse kriteriene; det mente også Heidi Braamann Håvardsen, styremedlem i Aasguten-håndballen, da hun sendte inn et omfattende og entusiastisk forslag på Aase som vinner av prisen:

 

Aase og Heidi-1.jpeg

Prisvinner Aase sammen med forslagsstiller Heidi Braamann Håvardsen. (FOTO: Per Birger Mossing)

 

- Det kriblet faktisk litt i magen før jeg skulle gi Aase beskjed om at hun var nominert – og utvalgt til å få prisen, og jeg ble både rørt og litt satt ut da jeg fikk se hvordan Aase reagerte. Det kom skikkelig overraskende på henne. Hun er jo så forsiktig, setter klubben og samholdet først.

Hvilke ord bruker prisvinneren selv?

- Det var en kjempeoverraskelse, nærmest ufattelig. Jeg kjente ikke til at det fantes en slik pris heller. Det er jo artig, da – for laget og for de unge spillerne.

For den store prisen – 50 000 kroner – skal øremerkes et egnet prosjekt i egen klubb. Hva det kan bli, har Aase og håndballstyret ennå ikke rukket å bestemme. Aase har likevel tenkt litt:

- Gå til anskaffelse av spesialutstyr, kanskje, utstyr som er så dyrt at vi ikke uten denne prisen ville ha vært i stand til å kjøpe. Dessuten tenker jeg også på å hente inn eksperter som kan komme både våre trenere og unge spillere til gode, sier den snart 70 år unge håndball-entusiasten.

For å bli vurdert som mulig prisvinner er det altså både mange års innsats og spesielt stor innsats som teller. Aase fyller kriteriene til gangs. Hun kunne sikkert også ha fått prisen for det omfattende arbeidet hun nedla i Surnadal IL i nesten 30 år – leder i håndballgruppa, arrangementsansvarlig, medlem i byggekomiteen for idrettshallen – og hallvakt annenhver helg i 13 år, for å nevne noen av oppgavene.

Men det er altså som «håndballmamma» i Åsen at Aase har fått denne prisen.

- Aase er alltid med, enten det er kamper, dugnader eller møter. Hun trår rett og slett til der det trengs. I fokus er ønske om å tilrettelegge for at barn og ungdom skal ha det bra. Miljøet og engasjementet rundt er hun veldig opptatt av, sier forslagsstiller Heidi og legger til:

- At vi nå har fått vår egen fine hall, er mye takket være Aase, som hele tiden har vært på banen, kommet med innspill, rettet på ting for at hallen skal bli mest mulig praktisk for brukerne. Kiosk og tribuner er også på plass. Hadde det ikke vært for Aase, hadde ikke hallen blitt som den er i dag.

Og akkurat det siste – tribuner og kiosk/kafé – var det nødvendig å gå noen runder på før det kom på plass. Aase:

- Hvordan hallen allerede nå fungerer viser at disse rundene var fornuftig. Hallen er på kort tid blitt en sosial møteplass. Mange synes det er kjekt å gå seg en tur til hallen, treffe folk og se på aktiviteten. Og det at vi har disse mulighetene – med egen hall - gjør også at arrangementene våre blir noe helt annet, både sosialt og økonomisk.

 

Aase-4.jpeg
                                          (FOTO: Per Birger Mossing)


Om idrettslagets tre visjoner – respekt, samhold og trivsel – sier Aase:

- Vi synes dette er viktig, og vi prøver hele tiden å etterleve visjonene våre. Det skal for eksempel være hyggelig og fint å representere Aasguten, enten det er på kamp, møter eller andre arrangement.

- Men du, denne prisen, det er artig for lille Åsen, smiler Aase Vedul-Moen.

Og svært fortjent for «håndballmammaen».

PS!
Innsatsprisen og sjekken på 50 000 kroner tildeles etter innstilling fra en jury oppnevnt av styret i «Asbjørn Henriksens Fond til håndballidrettens fremme».

Offisiell tildeling av sjekken som synlig bevis på prisen, er det planen «mor Aase» skal få på Håndballforum som skal arrangeres i forbindelse med EURO 2020 for kvinner i desember.