Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

65-81.jpg
Foto: Kåre Petter Sundet

Dommeransvarlig takker for en flott sesong

Mange har en eller flere roller innen dommerarbeid, og til dere: Tusen takk for innsatsen!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjære dommer, dommerutvikler, dommerkontakt i klubb, dommerkoordinator og dommeroppsettsmedarbeider takk for innsatsen denne sesongen. NHF Region Nord setter stor pris på den jobben dere har gjort i en utfordrende sesong som ble avsluttet brått og tidlig. Vi håper det står bra til med alle, og at vi ses snart igjen.  

Mange dommere og dommerkontakter spør seg nå «hva kan jeg gjøre for å forberede meg til neste sesong?» Her kommer noen forslag:  

Som dommer kan du:

 • Gjennomføre månedlige regelprøver (https://ekurs.nif.no/) for å øke regelkunnskapen. Du og makker kan samarbeide om å løse regelprøven, og det er lov å bruke regelboken. 
 • Besøk Fagsidene til NHF her kan du lære mer om regler og løsninger av situasjoner. For eksempel denne.
 • Det er viktig å være i fysisk aktivitet, spesielt i disse tider hvor mye av den daglige aktiviteten vi får ved å gå til/fra skole og jobb, delta i organisert trening etc. ikke lenger er mulig. Som dommer er det viktig med god utholdenhet og hurtighet. Region Nord anbefaler deg å sykle, gå på ski, eller løpe en tur.

Som dommerkontakt kan du:

 • Ta kontakt med dine dommere og undersøk hvem som skal være med videre og send de påmelding. 1. april åpnet dommerpåmelding for neste sesong.
 • Ha jevnlig dialog med dine dommere. Er det noen av de som skulle ønske å ta kurs neste sesong? Si fra, det kan bli tatt høyde for når vi planlegger kurs for neste sesong. 
 • Du kan starte planleggingen av neste sesong og organisere dommerarbeidet i klubben. F.eks. kan du stille deg disse spørsmålene: 
 • Hvordan kan vi skape et dommermiljø i klubben? 
 • Er dommerbudsjett på plass? Er dommerne kledd opp med riktig utstyr? 
 • Hvordan følger vi opp dommerne i egen klubb? 
 • Hvordan kan vi rekruttere nye dommere og dommerutviklere? 
 • Har vi dommerkontrakter i klubben? Er dette noe vi burde ha? 
 • Har vi ressurspersoner i klubben (f.eks. elite-, 1.- eller 2.div dommere) som kunne bistått i utviklingen av klubbens egne dommere? 

Denne sesongen har Region Nord jobbet med hvordan vi kan organisere og effektivisere dommerarbeidet i regionen. Dette har blitt arbeidet med i flere fora. Som resultat av dette har Region Nord besluttet å sette av økte ressurser for dommerarbeid og gjøre noen organisatoriske endringer.  

Region Nord skal ansette fire Teamledere som i vært sitt område skal ha ansvaret for dommerutvikling, oppfølging av dommeroppsettsmedarbeiderne, kontakt med dommerkontakt, samt tett kontakt med dommeransvarlig i Region Nord.  

Årsaken til disse endringene er at Region Nord ønsker mer nærhet og et tettere samarbeid mellom det enkelte dommerpar og oppsettsansvarlig samt gruppeledere for de ulike dommerutviklingsgruppene i regionen. Det er også ønskelig med et tettere og bedre samarbeid med dommerkontakt i klubb da flere er usikker på hvem som kan hjelpe med hva, og det kan oppleves som lagt fra den enkelte dommer til regionskontoret.  

Et tettere og bedre samarbeid fører forhåpentligvis også til at dommerne i større grad føler seg sett og hørt, blir berammet på kamper på riktig nivå, får de utfordringer de trenger og får muligheten til å bli fulgt opp i større grad.  

NHF Region Nord ønsker alle en god påske, og håper vi ses igjen neste sesong.