Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Målvakt 640x360.jpg
Illustrasjonsfoto

Avslutning på sesongen i Region Nord

NHF RN har drøftet og vedtatt konsekvensene for avslutningene på regionale seriespillet for 19/20.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

RN har valgt å dele opp konsekvensene i to;

 • Seniorklassene (3. 4. og 5. divisjon)
 • Aldersbestemte klasser J/G 12–18 år

Som følge av koronaviruset ble all håndballaktivitet avlyst 12. mars. I etterkant har administrasjonen i NHF RN jobbet med å finne best mulig løsning på hvordan sesongen skal avsluttes. Dette har vært et utfordrende arbeid, hvor flere alternativer har vært utredet for å få til en mest mulig rettferdig avslutning av sesongen og plassering av lag til neste sesong.​ De beste alternativene ble tatt med videre inn i regionstyremøte 20.03.2020, hvor følgende ble besluttet:

Seniorklasser:

De overordnede prinsippene som ble vedtatt for seriespillet i REMA 1000-ligaen, 1.divisjon og 2.divisjon er vedtatt å skulle gjelde også for endelige tabeller i alle de regionale seriene på seniornivå:

Endelige tabeller gjøres opp etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Dette blir gjort som en konsekvens av flere tilfeller hvor det er ulikt antall spilte kamper innenfor hver enkelt serie. ​ 

 • Avdelingsvinner kåres basert på ovennevnte prinsipp.
 • Lag som etter beregning havner på nedrykksplass, men som ville hatt mulighet for å beholde plassen dersom sesongen ble ferdigspilt, får tilbud om å bli værende i samme divisjon. 
 • NHF utreder behovet for å utvide reservasjonsmuligheter og frister, og vil komme tilbake til dette.​

Opprykk til 2. divisjon:

 • Regional kvote for opprykk til 2. divisjon blir opprettholdt.
  • For Region Nord så betyr dette at 2 lag pr. kjønn rykker opp.
 • Regional kvalifisering som opprinnelig skulle vært gjennomført 2.-3. mai 2020, er avlyst og opprykkslag er bestemt etter følgende reglement:
 • 9 - 6. ledd, i «rekkefølgeberegning»
  • Dersom det blir nødvendig å rangere lag fra forskjellige avdelinger, skal det lag som har flest poeng i forhold til antall spilte kamper, rangeres høyest. Hvis flere lag har samme poengsum, skal det laget som har størst målforskjell, eventuelt dernest har flest scorede mål i forhold til antall spilte kamper, rangeres høyest. Dersom lagene etter dette fortsatt står likt vil rekkefølgen avgjøres ved loddtrekning dersom intet annet er fastsatt i særbestemmelsene for den enkelte konkurranse.

---

Aldersbestemte klasser:

Bestemmelsene som ble vedtatt for seriespillet i Bringserien og Lerøyserien, ble på Regionstyretmøte 20.03.2020 vedtatt at også skulle for endelige tabeller i alle de regionale seriene J/G 12-18 år.

Derfor annuleres seriespillet for aldersbestemte klasser, og ingen vinnere kåres i noen av de ovennevnte årsklassene.

---

Eventuelle spørsmål om det regionale seriespillet kan rettes til Kristian Valstad på e-post eller pr. tlf. 41412095.