Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Frivillig-samling.jpeg
Ordfører Rita Ottervik inviterte frivillige til "takk for jobben"-treff etter deres strålende EURO-jobb. Ca. 200 deltok på kveldens markering - sammen med ordføreren, håndballpresident Kåre Geir Lio og LOC-leder Per Olav Hopsø. (FOTO: Marianne Hjelmeland)

Vel EURO-blåst, alle flotte frivillige

Tidenes håndballarrangement i Trondheim ble avsluttet på toppnivå, både av spillere og frivillige.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballgutta leverte på banen. I utallige funksjoner i og utenfor hallen, var mer enn 500 frivillige i aksjon, nærmest døgnet rundt. Transportansvarlig Per Inge Aagård forteller for eksempel om 27 sjåfører som har gått i skift fra klokken 08.00 og til midnatt:

- Vi har blant annet hatt rundt 300 kjøreoppdrag til og fra Værnes. Vi har kjørt shuttle hele dagene mellom hoteller og haller. I tillegg har vi transportert rundt 700 som deltok på Youth Camp og også sørget for skyss til alle seminardeltakerne. For å få gjort alle oppdragene har vi hatt syv biler, to minibusser og ni storbusser til disposisjon.

Men hvordan har sjefen for den lokale organisasjonskomiteen (LOC), Per Olav Hopsø, opplevd det hele. Hvordan var for eksempel følelsen etter første kampdag?

PO DAGEN DERPÅ.jpeg

På plass i Trondheim Spektrum under nedrigg og opprydding dagen derpå. LOC-sjef Per Olav Hopsø innrømmer at han kjenner på mange dager med hardt arbeid, men han har god grunn til å smile.  (FOTO: Tore Sæther)


- Det føltes at det hadde gått bra. Vi trengte selvsagt noen finjusteringer, vi var – og er – tross alt i en læringsprosess. Det eneste vi hadde hatt å øve oss på, var eliteserie-dobbeltkampen 2. november. Men fra kampdag to gikk alt på skinner, sier Hopsø. Vi møtte ham i hallen dagen derpå mens det var fullt kjør med nedrigging. Når den jobben er gjort?

- Jeg håper i løpet av dagen, selv om vi har tid på oss helt til fredag med å fullføre ryddejobben.

Ikke bare er Hopsø fornøyd med den jobben som alle de frivillige har gjort. Han har også fått mange lovord fra toppene i Det europeiske håndballforbundet (EHF):

- Derfra har vi fått høre at det har vært et perfekt eksempel på hvordan et slikt arrangement skal gjennomføres. Og det er naturligvis utrolig hyggelig å høre for alle oss lokalt som har jobbet så mye for å få dette til å bli den store folkefesten det ble.

winni.jpeg

EURO-maskotten Winni (med frivillige inni...) bidro godt som stemningsskaper.(FOTO: Robert Magnussen)


- Er det noe som har overrasket deg?

- Jeg er imponert over den enorme innsatsen fra de frivillige. Ikke bare har de tatt vaktene sine, men de har også jobbet lenger enn avtalt om det har vært behov for det. De frivillige har rett og slett vært et smilende stjernelag, skryter LOC-sjefen. Veldig mange av de frivillige har allerede gitt uttrykk for at de ønsker å være med også på neste EURO i Trondheim – damemesterskapet i starten av desember.

- Etter Håndballguttas storeslem med seier over Portugal som punktum, da var det kanskje tid for en aldri så liten fest...?

- Vi burde kanskje tatt oss tid til det, men alle frivillige som var igjen var i ryddemodus. Vi er ikke ferdig før vi er ferdig, vet du.

 

FRIVILLIGE.jpeg

Ingvar Tangvik (t.v.) og Øystein Sørensen var to av de frivillige vi møtte i hallen onsdag morgen og som bidro til å rydde EURO ut av Trondheim Spektrum. (FOTO: Tore Sæther)

Klokken 03:00 natt til onsdag dro EURO-arbeiderne hjem til sitt. Onsdagsmorgen klokken åtte var de første på plass igjen og fortsatte med nedriggingen, LOC-sjefen var også i «ryddegjengen». Men hva når hallen er EURO-tom, hva da, Per Olav Hopsø?

- Jeg må innrømme at jeg nå kjenner for en kveld på sofaen, og ikke minst se guttene mine, Sigmund og Martin, igjen – etter 11 netter på hotell.

- Og selv om EURO er over for Trondheims del, finalehelgen i Stockholm, den skal du vel oppleve live?

- Ja, til Stockholm skal jeg.