Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nederland var sjanseløs mot Spania. Her flyr Maqueda inn mot nederlandske forsvarere og setter inn ett av sine seks mål. (FOTOS: Lars Skaug)
Nederland var sjanseløs mot Spania. Her flyr Maqueda inn mot nederlandske forsvarere og setter inn ett av sine seks mål. (FOTOS: Lars Skaug)

EURO-dag 5: To må reise hjem

Mandag ble gruppe C ferdigspilt med forventede vinnere, men Tyskland måtte slite.

Det så lenge ut til at dette kom til å bli en lett match for tyskerne mot Latvia. Fem minutter før slutt ledet Tyskland med fire. Så gjorde tyskerne noen feil, og latvierne øynet sjansen til å ta sine aller første EM-poeng. Det ble med nesten.

Ettmålsseier til Christian Prokops mannskap som slett ikke imponerte og hvor målvaktene nok en gang underpresterte. Johannes Bitter innledet, fem redninger. Andreas Wolff, regnet som en av de aller beste – når han er på sitt beste. Det var han heller ikke i kveld. Han spilte de ca 20 siste minuttene. Jeg noterte ikke én eneste redning.

Tyskland-Latvia.jpg
Tyskerne måtte slite tungt for å slå Latvia. Her er det Kai Häfner som forsøker seg.

 

I kamp nummer to i kveld var det helt andre saker. Jeg ønsket meg godt målvaktspill før kampen – og fikk det, men av «feil» målvakt. Spanjolenes Barcelona-målvakt, de Vargas, imponerte mot Tyskland på lørdag. I kveld var det Sander-lagkompis i PSG, Corrales, som sto hele kampen. Redningsprosent på 46; du vinner selv de vanskeligste kamper med slikt målvaktspill.

Jeg tror Spania kommer til å gå langt. De har et meget rutinert mannskap som har spilt lenge sammen. Åtte spillere med over 100 landskamper sier en god del. I kveld var Nederland sjanseløse, men oransjetrøyene serverte oss kampens vakreste scoring da Jeffrey Boomhouwer kom flyvende inn i feltet fra venstrekanten, mottok en diagonalpasning fra høyre og avleverte et backhandskudd med scoring. Strålende!

Kamputfallene på nest siste EURO-dag i Trondheim førte til at både Latvia og Nederland kan pakke bagasjen og reise hjem. Etter tirsdagens kamper slår Bosnia-Herzegovina og Frankrike følge – det siste var det ikke mange som trodde før mesterskapet startet...

Mandagens kamper:

Latvia – Tyskland 27-28
Nederland – Spania 25-36

Tirsdagens program:

Bosnia - Herzegovina -Frankrike kl.18:15
Portugal – Norge kl. 20:30