Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

FOTOS: Robert Magnussen
FOTOS: Robert Magnussen

EURO-dag 4: For en herlig kveld

Nesten 9000 tilskuere forlot i kveld Trondheim Spektrum med et stort smil rundt munnen.

Før kampen hadde den tidligere landslagskeeperen Ole Erevik, nå ekspert på Tv3, oppfordret publikum til ikke bare å støtte sine egne, men også være litt mer «rampete» i form av piping og buing på motstanderen. I perioder opplevde vi at en god del hadde fått med seg oppfordringen.

Karabatic & co. måtte duknakket forlate hallen vel vitende om at EURO2020 er over for dem. Håndballgutta våre derimot var like hoppende glade som de var slitne. Å slå Frankrike – uansett om vi kan ha sett bedre utgaver av «Les Bleus» - det koster masse krefter. Nå er det restitusjon som blir viktig.

Sander Sagosen slo an tonen, som mot bosnierne: 3-1-føring etter et femminutt, da hadde Sander scoret to, spilt opp Jøndal til én og bidratt til at Remeli fikk en to minutter.

Men så fulgte andre opp: Torbjørn Bergerud hadde en langt, langt bedre match enn for to dager siden. Magnus Jøndal svidde riktignok en syvmeter, men scoret fem på syv skudd. Lagkaptein Bjørnsen var feilfri offensivt – fire scoringer, og Magnus Gullerud (bildet under) fikk sjansen til å revansjere en skrekkelig upresis offensiv åpning med tre bommer på stripe. Men så fulgte fire på fire. Bravo.

Gullerud.JPG

Som ventet ble dette et fysisk basketak, noe også både trenere og spillere poengterte på pressekonferansen etter kampen. Karabatic uttalte i en litt humoristisk (?) tone før kampen at Frankrike sto med ett ben på flyet hjem igjen. Nå er det to. Vel, de skal spille én kamp til, men hovedrunden i Malmö, den går uten franskmennene.

For oss står det fortsatt igjen et tøft stykke arbeid før vi reiser til Sør-Sverige; vi må slå Portugal på tirsdag for å få med oss to poeng til hovedrunden. Det blir bare viktig med tanke på å kunne nå semifinale.

Dagens første kamp ble en meget jevn affære, hvor Portugal oppskriftsmessig (?) tok initiativet, men hvor bosnierne kom seg a jour og også litt foran. Til slutt dro vår motstander på tirsdag det hele i land, ikke minst takket være målvakt Quintana, som sto sin andre gode kamp, og kantspilleren Portela.


KRISTIAN B.JPG

Lagkaptein Kristian Bjørnsen var feilfri avslutter - fire goaler på like mange skudd.

Søndagskampene i Trondheim:
Portugal – Bosnia-Herzegovina 27-24
Frankrike – Norge 26-28

Mandagens kamper:
Latvia – Tyskland kl. 18.15
Nederland – Spania kl. 20:30