Spanias de Vargas.JPG
Peres de Vargas spilte en fantastisk kamp for Spania. (FOTOS: Robert Magnussen)

EURO-dag 3: Tyskland møtte veggen

Og veggen traff tyskerne midt i panna i skikkelse av Spania-målvakt Peres de Vargas.

Barcelona-målvakten var i det umulige hjørnet. Selv en god målvakt trenger et godt forsvar foran seg for å spille på sitt øverste nivå. I kveld var det lenge ikke nødvendig. Spanjolene startet med utgruppert (offensivt) forsvar. Det kan være risikofylt fordi åpningen mellom forsvarsspillerne fort blir store, og da kommer en målvakt som er super på nærskudd inn i bildet. I kveld, spanske Peres.

Kampen mellom de to storhetene var kampen om å få med seg poeng inn i hovedrunden. Spania var på hugget helt fra startet – ledet 6-1 etter ti minutter. Keeper Andreas Wolff var ikke i stand til å reparere forsvarsskader foran seg på samme måte som de Vargas og ble byttet ut med come back-Bittner – uten at det hjalp.

Tyskland-trener Christian Prokop forsøkte alt, byttet både på formasjoner og mannskap. I noen stakkede minutter så det ut til å kunne hjelpe, men Tyskland kom aldri nærmere enn to bak. Tekniske feil ble det mange av, og det kostet baklengsmål fra kontringsglade spanjoler. Spanias 5-1-forsvar hvor Alex Dusjebajev lå foran og lurte som gjedda i sivet, fremprovoserte tyske feil på stripe.

De Vargas ble naturligvis kåret til banens beste. Av 12 redninger var tre fra straffekastmerket.

Nederland jubel.JPG

Nederlandsk jubel etter klar seier over Latvia. (FOTO: Robert Magnussen)

Jeg trodde at kampen skulle bli jevn, på samme måte som bunnoppgjøret i gruppe C. Jeg tok feil med begge kamper. Latvierne klarte aldri å gi Nederland alvorlig motstand. Giganten Kristopanos (215 cm lang) avfyrte sitt første skudd etter 26(!) minutter. I andre omgangen viste han hvorfor han var toppscorer i Champions League forrige sesong og hvorfor verdens mektigste håndballklubb, PSG, har hentet ham til Paris fra neste sesong.