Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Servicen på pressetribunen - både med rapporter og servering av kaffe, mineralvann, frukt og lefser(!), det er noe som får smilene frem hos pressefolk og som de gir mye skryt for. Her er fire av  de frivillige som sørger for dette på pressetribunen; f.v. Merete P. Elvan, Marit Halvorsen, Marianne Tevik Singstad og Karoline Rolfstad. (FOTOS: Tore Sæther)
Servicen på pressetribunen - både med rapporter og servering av kaffe, mineralvann, frukt og lefser(!), det er noe som får smilene frem hos pressefolk og som de gir mye skryt for. Her er fire av de frivillige som sørger for dette på pressetribunen; f.v. Merete P. Elvan, Marit Halvorsen, Marianne Tevik Singstad og Karoline Rolfstad. (FOTOS: Tore Sæther)

Dette sier pressefolk om EURO i Trondheim

270 pressefolk er på plass under EURO i Trondheim. Vi har spurt fem om hva de synes om EM.

Ikke overraskende er det foruten norsk presse flest representanter fra tyske medier. De to store stasjonene ARD og ZDF veksler med å sende fra Trondheim. Spania og Frankrike har også en del mediafolk på plass, og dansk TV2 har sitt eget studio.

Vi har spurt noen av pressefolkene hva de synes om Trondheim Spektrum og om servicen arrangørene tilbyr pressefolkene.

Media-1.jpg

BEATE HAAR
Magasinet «handballinside.de»
Tyskland

«Jeg er fotograf, er frilanser, og dette er det tredje håndballmesterskapet jeg dekker. Fra før har jeg vært på VM i 2017 og EM i 2018. Her i Trondheim er alt veldig bra. Lyset i hallen er litt for hardt, det blir for mye kontraster, men slikt er ting vi fotografer bare får justere oss inn på. Internett fungerer også veldig bra etter en litt vanskelig innledning. På dag tre var alt i orden. Ellers opplever jeg de frivillige her som både veldig vennlige og hjelpsomme – i langt større grad enn det jeg erfarte i de to første mesterskapene jeg dekket.»

 

Media-2.jpg

PETTER BRUUN JØRGENSEN og
JONAS RISAGER NYHOJ
TV2
Danmark

«Dette er en «kanon» hall. Vi får deilig mat. Alt fungerer», sier Bruun Jørgensen (bildet over), som sammen med sin kollega har erfaring fra fem-seks mesterskap.
«Tidligere mesterskap vi har dekket, i Kroatia og Tyskland for eksempel, der har publikum være helt ville. Her i Trondheim er folk stille og snille.» (Praten med den danske duoen ble gjort før Norge-kampen mot Frankrike...)

MEDIA-3.jpeg

Risager Nyhoj (bildet) supplerer: «Fin hall og gode transportmuligheter, og på hotellet får vi frokost som er fullt på høyde med den danske. Norsk laks, nam! Én ting som ikke er så bra fra vår kommentatorposisjon er at vi ikke kan se innbytterbenkene, og det er ikke så bra når du skal kommentere for tv. Vi får heller ikke god nok sikt til kantspillerne på langsiden nærmest pressetribunen.»

 

MEDIA 4.jpeg

JOSTEIN OVERVIK
VG

Overvik har dekket mellom 40 og 50 mesterskap siden debuten i dame-VM i Nederland i 1986 - de aller fleste damemesterskapene og mange herremesterskap siden 1994: «Jeg synes man har lykkes veldig godt med lyssettingen. Det er spotlight på spillebanen; du får følelsen av at banen ligger i ei «gryte». På pressetribunen opplever jeg varierende kvalitet på nettet, og det er ikke bra. Servicen på pressetribunen er upåklagelig, og jeg blir jo bare glad hver gang jeg ser Elisabeth Hilmo (frivillig). Jeg har dekket alle de tre mesterskapene hun har vært med å ta gull i... Info og mat i arbeidsrommet til pressen er fint, men at vi må mingle med publikum på veien fra pressetribunen til mix-sonen, det er ikke bra. Totalinntrykket er uansett klart pluss.»

 

Media-5.jpeg

FELIX BUSS
Handball-world.com
Tyskland

«Jeg har vært på rundt ti håndballmesterskap. Jeg debuterte faktisk her i Trondheim under EM i 2008. Når jeg er tilbake i byen åtte år senere opplever jeg en god atmosfære og hyggelige folk. På pressetribunen synes jeg det er god kapasitet. Det samme gjelder arbeidsplasser i pressesenteret. Byen har jeg ikke hatt særlig tid til å rusle rundt i. Det blir håndball og hallen det meste av tiden. Men jeg har vært i katedralen (Nidarosdomen).»