Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

3 DAMER.jpeg
Masse landskamp- og mesterskapserfaring i denne trioen. - i EURO2020 del av frivillighetskorpset. F.v.: Elisabeth Hilmo Meyer, Hege Kvitsand og Hege (Frøseth) Bjørnebye. (FOTO: Tore Sæther)

Debutanter med 407 landskamper

Denne trioen er debutanter som frivillige, men har en imponerende landskamp-bakgrunn.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hege Kvitsand, Hege Bjørnebye og Elisabeth Hilmo har til sammen 407 (!) landskamper for Norge. Keeper Hege F. har 82 kamper i perioden fra 1989 til 1993; strekspiller Elisabeth har 180 kamper (1998-2006) og Hege K. – også hun strekspiller – har 145 A-kamper for Norge på cv’en (1991-1997).

Men hvorfor være frivillig i EM?

- Jeg hadde egentlig tenkt å melde meg, men det drøyde litt, og så fikk jeg en forespørsel om å være med. Etterhvert ble det klart at jeg skulle jobbe i mediaseksjonen i mix-sonen og på pressetribunen. Det har vært veldig hyggelig; mange trivelige folk – artig å oppleve pressefolk fra denne siden – kanskje til og med litt triveligere enn da jeg møtte dem som intervjuobjekt, smiler Elisabeth. Og da har det kanskje gitt mersmak med tanke på ei ny frivilligøkt når det blir EM for kvinner i desember?

- Ja, det kan jeg absolutt tenke meg.

Det kan også Hege K. Også hun var en litt «treg starter», for å si det slik, med tanke på å melde seg til tjeneste:

- Jeg var litt usikker på om jeg rett og slett hadde tid – med jobb og trenerengasjement i klubb. Men så tenkte jeg, nei, når det er EM i Trondheim da vil jeg rett og slett bidra; det er jo bare snakk om fem dager – det skal jeg klare, og det har jeg gjort. Det har vært artig å være med på dette, også fordi jeg har truffet så mange kjente.

For Hege B. har oppgaven vært litt spesiell, i alle fall i kveld. Hun er nemlig lagguide for Portugal. Hvordan blir det?

- Jeg kjenner jo litt på det, så klart. Men jeg får prøve å være så nøytral som mulig. Portugiserne er forresten en veldig hyggelig gjeng å være team guide for.

For Hege er oppgaven blitt ganske annerledes enn hun så for seg – i tidsbruk:

- Alle sa til meg at Portugal går ikke videre, så det blir bare ei lita ukes jobb i Trondheim. Men så har altså Portugal overrasket, og jeg drar til Sverige med laget og nesten to uker til med frivilligarbeid. Takket være en forståelsesfull arbeidsgiver kan jeg være så lenge borte, ta fri uten lønn...