Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2020_LMS_bronse.jpg
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bronsevinnerne spiller OL-kval i Trondheim

Håndballguttas OL-kval spilles i Trondheim Spektrum 17.-19. april 2020. Fire nasjoner deltar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale håndballforbundet vedtok i oktober at OL-kval legges til Trondheim. Etter flere forrykende dager med folkefest, ser vi frem til å ønske Håndballgutta velkommen tilbake.

– Dette er en fantastisk nyhet. Jeg vil rose forbundsledelsen - det er virkelig godt jobbet å få et slikt arrangement på hjemmebane, sa landslagssjef Christian Berge da dette ble klart at Trondheim skulle bli arrangørby.

Fire nasjoner deltar, inkludert Norge, og alle skal møte alle ved Nidelvens bredd i løpet av de tre aprildagene. De to beste på sluttabellen er klare for OL – en fest det norske herrelandslaget ikke har deltatt på siden 1972.

Oppdatert 2. mars 2020 - slik spilles kampene i Trondheim:

Fredag 17. april:
17:30 Chile - Sør-Korea
20:00 Norge – Brasil

Lørdag 18. april:
17:30 Brasil - Sør-Korea
20:00 Norge – Chile

Søndag 19. april:
17:30 Brasil – Chile
20:00 Sør-Korea – Norge

**Billetter til OL-kvalifiseringen i Trondheim kjøper du her: Billetter til OL-kvalifiseringen i Trondheim

Norge er sikret plass i kvalifiseringen som VM-toer i 2019. I tillegg kommer Chile, Brasil og Sør-Korea til Trondheim.

12 nasjoner til OL
12 nasjoner av hvert kjønn skal delta i håndballturneringen under sommer-OL i Tokyo i 2020. På herresiden er Danmark kvalifisert som verdensmester, mens Japan er med som vertskap. Også Argentina (vinner av de panamerikanske leker) og Bahrain (gjennom Asia-kvalifiseringen) er OL-klare. I forlengelsen av dette er Spania, som vinner av håndball-EM 2020 i januar, automatisk kvalifisert for OL.

I tillegg til kvalifiseringsgruppen i Trondheim skal en tilsvarende firergruppe kjempe om to plasser både i Frankrike og Tyskland. Spesielt Frankrike-gruppen ser tøff ut med vertsnasjonen, Kroatia, Portugal og Tunisia. I Tyskland får tyskerne kamp av Sverige, Slovenia og Algerie.

– Enorm fordel
Sist Christian Berges lag spilte OL-kvalifisering, før Rio i 2016, kom de til kort i Danmark.

– Det var helt klart at Danmark hadde en enorm fordel av å spille den turneringen på hjemmebane. Det handler om publikumsstøtten, om å takle presset, om reisetid. Det er meget viktige elementer som kan være tungen på vektskålen, sier landslagssjef Berge.

– Og det er klart at OL-deltakelse henger høyt for oss. Det er ikke ofte i løpet av en karriere man får være med på det. Jeg hadde alltid lyst til å delta som spiller. Det fikk jeg ikke, men nå har vi muligheten, sier landslagssjefen.

Frivillig?
Vi hadde et fantastisk frivilligapparat under gruppespillet i Trondheim. Mer informasjon om hvordan du kan søke som frivillig til OL-kvaliken kommer.

Lyst til å oppleve håndball-EM på hjemmebane? Europamesterskapet for kvinner spilles i Trondheim Spektrum i desember 2020. Håndballjentene sine innledende kamper er 3., 5. og 7. desember. Sikre deg billetter til en ny folkefest i Trondheim her.