Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Årets forbilde 2019 640x360.png

"Årets forbilde"? Du bestemmer!

Frem til 31. desember kan du stemme på den du mener fortjener å bli "Årets forbilde" i Region Nord.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da vi startet disse kåringene, var det viktig for oss i Håndballregion Nord å påpeke at det ikke var «lagets beste spiller» vi var på jakt etter, men de uunnværlige støttespillerne - «håndballens hverdagshelter,» som håndballpresident Kåre Geir Lio sa det.

Vi har også spurt tre kjente personer fra regionen vår hva «forbilde» betyr for dem. Her er hva de svarte:

- Et forbilde for meg er en person som går foran, som ser verdien i å ha omtanke for alle, som promoterer saken de brenner for og er inkluderende.

C1W61C8KyiQ.jpg
Christian Berge, sjefen for Håndballgutta.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

---

«For meg er et forbilde både en person som jeg ønsker å etterligne, men som jeg nødvendigvis ikke kjenner, og en person som kan påvirke meg positivt i det daglige. Forbildene endrer seg etter som livet går inn i nye faser. Et tidlig fjernt forbilde – sånn henge på veggen-bilde - var «Kniksen» (Roald Jensen). Nære, tidlige forbilder var foreldrene mine, og senere ble det Kjetil Hasund, som påvirket meg både som fotballspiller og menneske. I senere tid er Nils Arne (Eggen) et forbilde for meg; som trener med hele hans tankegods, en mann å se opp til, for å bli inspirert, for å bli bedre.»

7Nhvy99ruNQ.jpg
Åge Hareide, suksessrik fotballtrener –
nå også med dansk landslagssuksess.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

---

«Et forbilde for meg er en person som veldig tydelig viser hva vedkommende brenner for, enten det er noe i eller utenfor idretten. Det er også en som mange vil følge, en som har evnen til å inspirere veldig. Et forbilde er også forbundet med kontinuitet og stabilitet – en som varer lenge.»

wIIdNYN29Z4.jpg
Marit Breivik – ledet Håndballjentene til 13 mesterskapsmedaljer
Foto: Erik Johanssen / NTB Scanpix

--

Da vi startet søket etter gode kandidater til Månedens Forbilde, spurte vi dere, våre følgere/lesere, om tips – og fikk mange. Vi landet på fem kvinner og syv menn. Nå ber vi dere altså om å stemme frem Årets Forbilde i håndballregionen.

Trykk her for å komme til avstemmingsskjema.