Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019_Mandens-forbilde4.png

Rampelyset er ikke Siris lys

Hun synes det det er litt flaut, men også fint at jobben hun gjør i Frol ILs håndballavdeling blir satt pris på.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siri Pedersen er vårt siste Månedens Forbilde.

42-åringen fra Fauske havnet i Levanger i 1997 for å gå på lærerskolen - og ble værende i nordtrønderbyen. Det skal i alle fall håndballen i Frol være glad for.

- Siri nedlegger et enormt arbeid, er entusiast som sjelden ser problemer, men utfordringer – som er til for å løses, sier Astrid Rotmo, selv tidligere håndball-leder og nå leder i idrettslaget i tillegg til å være Håndballregionens soneleder for Innherred.

Hva sier Siri selv:

- Jeg er nok ekstremt ryddig og effektiv. Jeg er en person som får mye gjort – fort. Og så har jeg ikke stress-gen eller bekymrings-gen. Jeg er også tydelig på forventingene som stilles til folk jeg samarbeider med. Hvis ikke ting gjøres, er jeg fort på dem.

Antydning til mase-gen altså...

SIRI OG STYRET.jpeg
Siri sammen med øvrige styremedlemmer på tirsdagens styremøte hvor nyheten om forbilde-kåring sprakk og blomster ble overlevert. F.v.: May-Hilde Settenø, Siri, Line Thorsen og Lill Elin Haugan. (FOTOS: Privat)

Håndballen i Frol IL består av mellom 250-300 spillere. Det kommer stadig nye til – på jentesiden, mens det forsvinner enda flere på guttesiden. Det siste bekymrer naturligvis håndball-leder Siri, mye!

- Jeg kommer ikke til bunns i årsaken. Forrige sesong hadde vi 25 spillere på et guttelag; i år har vi ingen. Jeg får forklart at det skyldes at de vil satse på fotball. La gå at fotballen allerede på 12-årstrinnet nærmest er helårs, men det kan ikke være hele årsaken. Dessuten mener jeg at vi må kunne samarbeide, vi i håndball og i fotball, slik at det er mulig å drive med begge idrettene for dem som vil det.

Og her er Siri raskt over på «idrett for alle», som hun mener det ikke er i dag, og da snakker vi økonomi:

- Jeg er opptatt av at det skal være like betingelser for alle lagene i klubben, det må være en klubbøkonomi og ikke økonomi knyttet til hvert enkelt lag som for eksempel gjør at noen lag har penger til å dra på cup mens andre ikke har det. Jeg er nøye på at treningsavgift skal betales av alle lag.

For Frol er hall-eie den store, stygge ulven:

- Selv når alle hos oss har betalt treningsavgift, går vi likevel i minus med ca. 100 000 kroner hvert år etter å ha betalt påmeldingsavgifter og hall-leie. Halvparten av minusen henter vi inn takket være inntekter fra en årviss turnering.  Resten av minusen kan vi enn så lenge betale takket være oppsparte midler etter blant annet  salg av en idrettshytte. Mange unger vil gjerne drive på med flere ting enn håndball. Det er det mange foreldre som ikke har råd til. Stadig økende treningsavgifter gjør at vi i dag slett ikke har idrett for alle.

SIRI I KAMP.jpeg
Fra minihåndballturnering i Trønderhallen - sammen med superguttene sine fra Frol G8. (FOTOS: Privat)

Siri Pedersen er fersk både trener – for G2011 - og har nylig tatt dommerkurs i tillegg til lederjobben i Frol ILs store håndballavdeling. Den siste oppgaven har hun hatt i to år (er på valg igjen ganske snart) etter at hun satt i tre år som styremedlem med ansvar for arrangement.

- Og til slutt, Siri, hva er et forbilde for deg?

- Det er en person som gjør en ekstra innsats, som gjør mer enn det som er forventet. Og så er det en som er en rollemodell, som ikke minst har fokus på det som er greit – og det som ikke er det.

Forbilde-utmerkelsen satte Siri pris på. Men jeg lurer på om ikke pepperkakene hun fikk fra 2011-guttene sine – «til verdens beste trener» - smakte minst like godt...

SIRI OG ASTRID.jpeg
Astrid I. Rotmo overleverte blomstene på vegne av Håndballregion Nord. (FOTOS: Privat).

6. desember åpner avstemming der du kan stemme på din favoritt blant de 12 nominerte.