Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

FRANK.jpeg

En håndballens hedersmann

Nyheten om at Frank Jakobsen var gått bort, kom plutselig og brutalt. Frank ble bare 51 år.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag skal det helstøpte håndballmennesket fra Troms begraves fra Tømmervik kirke i Sørreisa.

- Frank var ikke bare en viktig person for håndballen i Troms, ja, i hele nord. Han var også en ildsjel i lokalsamfunnet, sier Eirik Engelsen, klubbrådgiver i Håndballregionen for Troms og Finnmark.

- Frank har vært soneleder helt siden sonemodellen ble innført i Nord-Norge for ca. fire år siden. Han spilte en viktig rolle i arbeidet med å samkjøre region Midt og Nord til dagens Håndballregion Nord. For meg som klubbrådgiver har Frank vært en uvurderlig og forlenget arm i arbeidet i Midt-Troms, sier Engelsen.

Som soneleder var Frank sterkt engasjert med å få klubbene i sonen til å samarbeide. «Konkurrere, det gjør vi på banen», understreket sonelederen.

- Frank skjøttet i det hele tatt sine sonelederoppgaver på en god måte. Han har sin store del av æren for at håndballen i Midt-Troms – i Finnsnes/Senja og Storsteinnes – har vist fin vekst, sier Eirik Engelsen.

Frank Jakobsen hadde i motsetning til mange av de andre sonelederne i Region Nord ingen spillerbakgrunn. Som så mange andre støttespillere i håndballfamilien, var det barna som dro han inn i håndballen. Først ble han trener, og etterhvert tok han også dommerkurs.

Forrige lørdag var det kampaktivitet i fem haller i Franks sone. Kampene ble stoppet samtidig i alle hallene hvor Frank ble minnet med ett minutts stillhet.

Frank Jakobsen etterlater seg kone og tre barn.

Vi takker for tiden som din kollega, Frank, og lyser fred over ditt minne!

Kolleger i
Håndballregion Nord