Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SELBU.jpeg
Klar for inspirerende målvakttrening i Selbuhallen. (FOTO: Tore Sæther)

"Hvorfor reddet jeg dette skuddet?"

Når Lars Eggen Rismark står i mål er det lite instinkt, mye mer innsikt som gjelder.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- For å utvikle seg som målvakt handler det mye om å finne ut hvorfor man redder skudd, sa Kolstad-keeperen da han kjørte ei treningsøkt for ei stor gruppe målvakter og trenere i Selbuhallen sist tirsdag. Treningen var siste økt i TrønderEnergi-prosjektet som Håndballregionen har gjennomført i 2019.

SELBU-5.jpeg

Opp i lufta, ned og øyeblikkelig i god grunnstilling. (FOTOS: Tore Sæther)

SELBU-15.jpeg

Blikk, grunnstilling og utfallsteknikker var stikkord i treningstimen. Lars forklarte, introduserte forskjellige øvelser – både med håndballer og tennisballer – og gikk rundt på gulvet og ga tilbakemeldinger. Selbu-målvaktene fikk inspirerende innspill både med tanke på hvordan arbeide med bein og armer og også trening i bruk av hodet. Det er ikke bare-bare parvis å drive forskjellige pasningsøvelser med tre tennisballer for eksempel. Prøv selv...

Lars både startet og avsluttet treningen av Selbu-målvaktene med å understreke at utvikling selvsagt ikke kommer av seg selv. Det handler om hardt og bevisst arbeid. Målvakter har spesielle behov i treningsarbeidet, og mange må i stor grad klare seg selv. Sånn sett er i alle fall Selbu-keeperne heldige som har Margrethe Moen, dedikert målvakttrener, i klubben.

 

SELBU-20.jpeg

Vi håper målvaktøkta til Lars Eggen Rismark vil bære frukter og inspirere unge målvakter til ytterligere satsning.

SELBU-18.jpeg

Kolstad-målvakt Lars avrundet målvakttimen med å uttrykke håp om at dette ikke bare hadde vært ei «vanlig» treningsøkt, men at han hadde lagt igjen inspirasjon til å tenke hvorfor og hvordan man lykkes å være skudd-stopper.

Det siste virket det absolutt som om han hadde oppnådd. Keeper-trener Margrethe var i alle fall klar på at dette ville hun følge opp. Forhåpentligvis har Lars Eggen Rismarks besøk inspirert de som var i hallen denne tirsdagskvelden, men også i beste fall gjort flere nysgjerrige på målvaktspill. For selv om det var ganske mange keepere i hallen, så er målvaktsituasjonen også i selbuhåndballen utfordrende. For å si det sånn; det er ikke intens konkurranse om målvaktplassen på alle lagene...

SELBU-19.jpeg

Lars Eggen Rismark fikk takk for inspirerende økt og et par selbuvotter av Selbus målvakttrener, Margrethe Moen.