Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Et helt liv i håndballhallen

Ole Andre Nilsen må sies å være et håndball-menneske fra innerst til ytterst.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det går nesten ikke en dag uten at han er innom hallen på Brekstad, nye, flotte, treflatershallen Ørland Sparebank Arena. Og håndballen fikk 50-åringen i farsgave fra pappa Edgard, som blant annet var mangeårig leder for tidligere Fosen Håndballkrets.

Og dermed ble det håndball for alle pengene for junior Nilsen; spiller inntil for bare et par år siden, dommer i ungdsomsårene, trener for mangt et lag, og en hel rekke administrative verv i Ørland Ballklubb.

 

Månedens-oktober-kamp.jpeg

Ole Andre i aksjon i helgens cup som trener for J14-laget. Sønn Kristoffer er assistent på laglederbenken.

Lukter det ikke av «måndens forbilde»? Absolutt, mener vi, og derfor er Ole Andre det tiende forbildet vi har kåret. Nyheten sprakk vi på søndag under Ørland Sparebank Håndballcup. Gry Borg, som hadde sendt oss forslag til kandidat, overrakte blomster og nyheten:

Ble overrasket og rørt

- Det kom totalt overraskende på meg. Og sammen med blomster og utmerkelse også en fin tale. Jeg ble rett og slett rørt; fikk tårer i øynene, innrømmer oktoberforbildet vårt.

 

Månedens-oktober8.jpeg

Gry Borg foreslo Ole Andre som et månedens forbilde. Da oktober-forbildet ble kåret, sto Gry både for en tale som rørte Ole Andre og overleverte blomster.


Dette året er Ole Andre styremedlem og sportslig leder i ballklubben. I tillegg er han trener for J14-laget hvor datter Hedda spiller. Guttene i 2001-årgangen, med sønnen Kristoffer på laget, har han trent opp gjennom hele aldersstigen helt siden de som smågutter startet med håndball.

For Ole Andre er det å veilede både spillere og trenere det artigste med håndballen. Det har han tatt konsekvensen av; nå står han midt oppe i avslutning av trener-2-kurset.

«Alt-mulig-Nilsen» er innom hallen stort sett hver dag. Han «unnskylder» seg med at han bor bare to-tre minutter unna. Om han en dag ikke har noe på håndballprogrammet, har han sikkert noe å ordne opp i idrettsråd-sammenheng – siden han er leder i Ørland Idrettsråd. Ja, og så har Ole Andre faktisk også en «vanlig» jobb – som daglig leder og sjef for rundt 25 ansatte i blåskjell-bedriften Norgeskjell.

- Tusenkronersspørsmålet til slutt, Ole Andre:

Kan du se for deg et liv uten håndball???

Svaret gir seg nok selv. Likevel tygger oktoberforbildet litt på spørsmålet før svaret kommer:

- Nei, jeg gjør vel ikke det. Nå har jeg jo ennå to barn – Kristoffer (18) og Hedda (14) – som er håndballaktive. Men om de gir seg, så vil nok selve idretten holde meg i hallen. Håndball er bare så artig, miljøet vårt er godt, og så trekker det jo også at vi har fått den nye hallen som gjør det enda artigere å være en del av håndballmiljøet i Ørland Ballklubb.

Og om det er noen som kanskje tenker, stakkars kone, ja, så kan vi fortelle at kone Marthe, fysioterapeut (kjekt å ha i en håndballklubb), også har en fortid som håndballspiller...

 

Ytterligere to forbilder skal kåres

 

2019_aarsoversikt_oktober.jpg

 

Våre ti første "Månedens Forbilde" er på plass:

Har du forslag til andre som fortjener å være kandidat til Månedens Forbilde, fyll ut skjemaet du finner bak denne lenken:


Linken finner du her.