Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stor stemning og mange i aksjon i Rissahallen onsdagskvelden. (FOTOS: Tore Sæther)
Stor stemning og mange i aksjon i Rissahallen onsdagskvelden. (FOTOS: Tore Sæther)

Tomac pushet de unge: "pådrag, pådrag, pådrag"

Rundt 18 unge jenter og gutter lytter, prøver og prøver – og får det til bedre og bedre.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zeljko, Håndballguttas analysesjef, er blitt med TrønderEnergi-prosjektet til Rissahallen for å kjøre en inspirasjonsøkt for nesten 40 av Rissa ILs håndballrekrutter. I tre timer står topptreneren og veileder ungdommene – først spillerne på J og G 12-lagene. Deretter jentene på J16 og guttene på G14.

RISSA-trenerne.jpeg

I tillegg til de mange spillerne var også flere av klubbens trenere på plass, inklusive de to med sportslig hovedansvar, Kristian Kaald og Kåre Wåbenø (t.h. bildet over). Assisterte Zeljko på «gølvet» gjorde de også. Assistenter er kjekt å ha når man skal lage optimale økte for så mange som rundt 20 spillere.

For den yngste gruppen var det masser av øvelser med fokus på bevegelighet og pasninger – hele tiden i bevegelse: «Jogge, jogge, jogge», oppmuntret Zeljko spillerne. Til flere av øvelsene ble det lagt inn konkurransemoment – jenter mot gutter – og slike konkurranser tar de unge ikke lett på. (Bildene under.) Det var ikke vanskelig å forstå når vi så ansiktsuttrykkene på spillerne. Skal jeg tippe, så tror jeg at jentene vant flest dueller...

RISSA-lagkonk1.jpeg

RISSA-lagkonk2.jpeg

Da de største spillerne overtok parketten, var det igjen mange basismomenter. Håndball er egentlig ikke så vanskelig, bare man er dyktig nok på basisen. Derfor oppfordret Zeljko ungdommene – og trenerne - om å være nøye med treningen av basis, ikke minst pådrag, viderespill, pasninger.

 

RISSA-store1.jpeg

Som en siste sekvens før avsluttende en timinutterskamp, gutter mot jenter, tok Tomac ungdommene gjennom ei kontringsøkt – 2 mot 1, 3 mot 2 og 4 mot 3. Og kampen; etter at jentene lenge førte, ble det vel til slutt en knapp seier til guttene.

RISSA-kampen.jpeg

Selv om det ikke haglet med spørsmål fra spillerne da de 90 minuttene med landslagstreneren var over, så ga de uttrykk for at det hadde vært ei artig og godt «sammenskrudd» økt. Vår forhåpning er at onsdagskveldens seanse i Rissahallen var til inspirasjon i det videre treningsarbeidet, både for spillere og trenere.