Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Månedens forbilde er også "Mr. September"

Vi har kåret Stig Skarmyr til Månedens forbilde. Klubbene har gitt ham tittelen «Mr. September".

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Klubbene» fordi Stig stiller opp og dugnadsjobber for to – Blindheim og Langevåg. Hvordan har det seg?

- Vi bor bare fire minutter fra Blindheimshallen, og begge barna mine (Sander Joachim og Silje Ovidie) startet med håndball der. Etter hvert ble det Langevåg, og da ble jeg med dit. Så nå er jeg én av to oppmenn for seniorlaget i 3. divisjon hvor sønnen min spiller, forteller 49-åringen som til daglig er økonomiansvarlig i Furuno Norge AS.

 

September-STIG SKARMYR-4.jpg.jpeg

Da klubbene ble kjent med at vi hadde kåret Stig til vårt forbilde i september, reagerte de med å lage et lite festskrift, en slags diplom (se over), hvor de uttrykker hvor stor pris de setter på Skarmyr. Alltid et «ja-menneske», alltid reflektert og konstruktiv er noen av honnørordene. Hvordan reagerer «Mr. September» på en slik omtale? Og hva tenkte han da fire karer sto utenfor huset i går kveld?

- Jeg så jo at de sto utenfor der og lurte på hva i all verden det skulle bety. Det var liksom ikke en naturlig grunn til det. Så jeg åpnet da de ringte på og kjørte fleipen med at «jeg har kjøpt lodd». Men så kom det frem en blomsterbukett og Atle (Sperrevik) forklarte hvorfor de var kommet på besøk. Overraskende? Jo, det var det absolutt. Det er jo kjekt å bli gjort stas på og få respons på det man gjør, sier vårt forbilde denne måneden.

September-STIG SKARMYR-1.jpeg

Stig Skarmyrs fleip "vi har kjøpt lodd" holdt ikke denne gangen, da Blindheim-duoen Terje Løvenes (t.v.) og Atle Sperrevik dukket opp med blomster og "forbilde-nyhet".
På bildet under Stig mellom forslagsstiller Sperrevik og Langevågs Lars Skrede.

(FOTOS: Privat)

September-STIG SKARMYR-7.jpeg


De to naboklubbene, som naboskapet til tross ligger i to forskjellige kommuner – Langevåg i Sula og Blindheim i Ålesund, har masse glede av Stigs alltid «ja». Forslagsstiller Atle Sperrevik sier det blant annet slik:

 

- Stig tar ansvar og følger opp langt utover det en kan forvente. Han stiller opp med arrangement, kampoppsett, oppfølging av oppmenn, planlegging, styremøter, sekretariat, dugnader oppdatering av sosiale medier, TA og SA og mye mer. Stig er «hel ved» i vårt miljø, en utrolig strukturert person som trives best i bakgrunnen.

Det siste er også grunnen til at vi ikke har klart å fremskaffe noen bilder av Stig i aksjon i hallen.

I tillegg til å være «vanlig» styremedlem i Blindheim, sitter han også i styret i Langevåg, som representant for herrelaget.

 

- I Blindheim er vi ikke så mange i styre og stell, så i praksis fungerer jeg vel også som nestleder.

 

Dataansvarlig og med full kontroll med alt som har med TA og SA å gjøre, har Stig også – i Blindheim, men også for Langevåg dersom det er noe de der trenger hjelp til noe. Alt dette må bety at det legges ned adskillige timer dugnad for de to klubbene...?

 

- Det går selvsagt med noen timer; noe skal man jo fylle fritiden med – ikke bare sitte å drikke kaffe og se på tv, smiler Stig. Men det er ikke slik at all tid brukes i hallen. Jeg har ansvar for en del ting, men vi forsøker å gjøre arbeidet så «selvdrivende» som mulig ved å delegere oppgaver.

 

- Hva med sportslige ambisjoner for seniorhåndballen i klubbene dine?

- I Blindheim har vi et damelag i 5.divisjon, og mål og planer er rettet inn mot etterhvert å kunne rykke opp til 3. divisjon. I Langevåg har vi både dame- og herrelag i 3.divisjon, på herresiden et samarbeid med Spjelkavik. Å tenke ytterligere opprykk har ei økonomisk side ved seg. Det koster mye å spille i 2. divisjon. Men klubbene har likefullt et ansvar på seg for å gi et tilbud til spillere som vil forsøke seg høyere opp i systemet. Det er mulig på herresiden gjennom partner-prestasjonsavtalen med Spjelkavik som også har et lag i 2.divisjon, sier Stig Skarmyr, vårt Månedens Forbilde i september.


Ytterligere tre forbilder skal kåres

2019_aarsoversikt_september.jpg

 

Våre ni første "Månedens Forbilde" er på plass:

Har du forslag til andre som fortjener å være kandidat til Månedens Forbilde, fyll ut skjemaet du finner bak denne lenken:


Linken finner du her.