Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Tore Sæther

"Frem" - "tilbake" - "bytte"

Beskjedene trenger ikke være lange, men å prate sammen er viktig, sa Valery Putans

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

til 10 unge håndballgutter og en håndfull trenere i Namsos mandag da Region Nord var på plass med en «utgave» av vårt TrønderEnergi-prosjekt. Prate med hverandre, gi beskjeder, gjaldt i denne sammenheng i forsvarsspill. Eller som Valery sa det:

- Å spille forsvar uten å snakke med hverandre, det kan man gjøre når man har spilt sammen i ti år. Ellers er pratingen veldig viktig, og det er ikke nødvendig å si så mye – «frem», «tilbake», «bytte».

Spente håndballgutter fra Namsos HKs G15 og G18 fikk en halvannen times Putans-leksjon i Namsoshallen. På sidelinjen fulgte flere av klubbens trenere med, blant andre G145-trener Roger Rosenfors:

- Det er godt å se at mye av dette er ting som vi også gjør. Å få en form for bekreftelse på denne måten om at ting vi gjør er riktig, er selvsagt viktig,

Offensivt forsvar var et sentralt tema på mandagens treningsøkt, prinsipper, teknikker og ikke minst betydningen av fotarbeid.

- Det var nyttig å få drill på hvordan forflytte seg i forsvar som kantspiller og også hvor viktig kommunikasjonen er, sa Stian Aglen, som vanligvis bekler en kantrolle på G18-laget, men som også blir brukt som 2er i forsvar.

Etter halvannen time med verbal og praktisk instruksjon, takket Valery sitt utøverapparat med ros for innsatsen og «high five’ere», mens klubben ga fornøyd-tilbakemelding etter ei økt til inspirasjon for spillere så vel som for trenere.

Her følger et knippe bilder fra mandagens seanse i Namsoshallen.

 

Namsos-3.jpeg

Namsos-4.jpeg

 

Namsos-5.jpeg

 

Namsos-9.jpeg