Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sørhøy.jpeg
Sissel Sørhøy fra Terråk IL fikk den gjeveste av alle gjeve priser - Hedersprisen. (FOTOS: Tore Sæther

Forum med gjeve priser og viktig tema

En region i fin flyt, tankevekkende foredrag, «dommer-krise» og populære prisutdelinger.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er stikkord fra Håndballregion Nords forum på Scandic Hell.

Men det spørs om ikke presentasjonen av «City Stjørdal» i innledningen av lørdagens håndball-dag var det som rørte mest de mer enn 100 som var til stede. «City Stjørdal» er et HU-lag med lang fartstid. Spillere og trener ble presentert og intervjuet av Inger Lise Guldseth Augdal, regionens nestleder og medlem av forumets programkomité.

City Stjørdal.jpeg

"City Stjørdal" - foran f.v.: Kirsten Wråli (leder), Anna Margrethe Berg, Mette Larsen, Lill Therese Tangen og Sanna Lerfald.
Bak f.v.: Kristoffer Wråli, Tor Einar Tangen, Hege Anita Welve, Hilde Sundt Solberg, Marianne Ristad, Per Kristian Tangen og Aleksander Wråli (trener).

 

«City Stjørdal» deltok naturligvis på Landsturneringen i håndball og fotball som ble arrangert i Stjørdal i slutten av august. Inger Lise fortalte med begeistring om sine opplevelser av turneringen og ba oss alle benytte anledningen til å være tilskuere om muligheten byr seg ved en senere landsturnering. – Her kan dere oppleve spillere, trenere og ledere som virkelig etterlever våre verdier om begeistring, innsatsvilje, respekt og fair play.

Miljøskaping i klubb og lag

Fanget deltagerne gjorde også Sigrid Setsaas, UngMOTleder i flere år. Hun snakket om MOTs verdier, prinsipper og ikke minst verktøy for å skape gode, trygge miljøer. Hennes egen «hårløse» historie og hvordan takle den, grep tydelig forumdeltagerne.

 

MOT.jpeg

Sigrid Setsaas med MOTambassadør Aksel Lund Svindal-sitat i ryggen.



Sigrid spurte hva «mot» egentlig betyr og sa hun ville plukke ut én fra salen for å komme opp på scenen å synge en sang. Det var mange av deltagerne som plutselig ble interessert i gulvet, da...

Men utplukkingen var bare en test, en test på hvordan mange av oss kanskje kjente en liten klump i magen; for dette var vi ikke veldig sugne på.

Mot handler om å kunne håndtere – og helst redusere - en slik klump i magen som dukker opp i forskjellige situasjoner. Og det gjelder å ha verktøyene som gjør dette lettere.

24-åringen minnet oss også om at for organisasjonen MOT så betyr mot:

MOT til å bry seg, MOT til å si nei og Mot til å leve.


Faretruende dommer-situasjon

Aldri tidligere på slike håndballforum har vel dommersituasjonen vært viet så stor plass. Med god grunn. Det er kanskje litt tidlig å kalle det en dommer-krise, men en krise blir det fort om vi ikke klarer å rekruttere flere og ikke minst beholde lenger dommere i regionen.


Trude.jpeg



- Vi er gode på kurs i regionen. Vi rekrutterer også mange barnekampledere, men vi klarer ikke å beholde dem når de tar steget opp. Forrige sesong var det 100 kamper i regionen hvor dommer ikke møtte, minnet Trude Gerhardsen (bildet over), nyansatt dommeransvarlig i Region Nord, forsamlingen om og understreket betydningen av å ha gode dommerkontakter i klubbene og om å skape gode dommermiljø i klubbene.

- Dommerutvikling bør være på samme linje som utvikling av trenere og spillere, sa Trude og satte forumdeltagerne i gang med et times langt gruppearbeid.

 

EURO2020 og test-arrangementet 2. november

De to siste temaene på lørdagens forum var knyttet til topphåndball. Først var LOC-leder Per Olav Hopsøpå scenen. Han minnet oss om at vi hadde vært maksimalt heldig med trekningen av lag som skal spille innledende kamper i nye, flotte Trondheim Spektrum:

- Med Spania, Tyskland og Frankrike i tillegg til våre gutter, kan det faktisk være de fire lagene som går helt frem til kampene om medaljene, sa Hopsø og viste frem noen av fascilitetene i nyhallen. Fansone er et område som man knytter stor forventning til. I danskenes mesterskapsarena i Herning er dette blitt en knallsuksess.

 

Per Olav.jpeg

LOC-sjef Per Olav Hopsø sammen med én av EURO2020s markedsførings-verktøy - Winni.

 

Men EURO2020 handler også om billetter og billettsalg. 23. september blir ytterligere mange billetter lagt ut til salg, kunne LOC-sjefen fortelle. Han håper også at minst 8000 av oss finner veien til Nidarø lørdag 2. november. Da skal Trondheim Spektrum gjennom generalprøven som «internasjonal» kamparena: Dobbeltarrangement – akkurat som på hver av de seks EURO-dagene; med Byåsen (mot Molde) og Kolstad (mot Drammen) i seriekamper.

 

«Å pushe hverandre er viktig»

Etter EURO-sjefen var det klart for Kolstad-spiller Daniel Brandmo. Intervjuer Arild Stavviste til et tilsvarende intervju for fire år siden med Daniel og Tom Kåre Nikolaisen. (Sistnevnte meldte dessverre forfall til lørdagens innslag.) Daniel ble spurt både om hurtighet som en spisskompetanse:

- I et håndball-lag må det være mange med spisskompetanse, understreket Daniel og innrømmet at han ikke ville hatt noe imot å få noen flere kontringsballer...


Arild-Daniel.jpeg
Region Nords Arild Stav intervjuet Kolstad-spiller Daniel Brandmo.

Daniel spilte både håndball og fotball til han var i 15-årsalderen. Da ble det bare håndball, kanskje både på grunn av at det kan være kaldt og surt ute og at mamma Kari har bak seg en håndballkarriere med toppseriespill og landskamper...

Venstrekant Daniel fortalte videre at han hadde lært mye av kantkollega Adrian Aalberg (nå i Drammen), og at det på alle posisjoner og treninger er viktig at man pusher hverandre. 

Stav henviste til EURO-sjef Hopsøs henstilling til oss alle om å fylle Trondheim Spektrum til generalprøven 2. november og lurte på hvordan Kolstad kunne bidra til full hall. Daniel fikk salen til å le godt da han svarte:

- Jeg vet ikke sikkert; kanskje vi må spille naken...

 

 

Øyvind.jpeg


«Offisielt» først og sist

Både regionstyrets leder, Øyvind Togstad (bildet over), som var første foredragsholder og forbundsstyremedlem Mads Stian Hansen, som avsluttet det faglige innholdet, benyttet anledningen til å skryte av mye av det som skjer i Håndballregion Nord. Men begge minnet forumdeltagerne om at ingen trær vokser inn i himmelen. Å hvile seg på laurbærene, kan fort bli en ubehagelig hvil.

- Det er fint å kunne si at det står godt til i Region Nord, men vi må ikke glemme å tenke utvikling. Og det er bare så veldig viktig å ha fokus rettet mot det vi kan gjøre for klubbene våre og hvordan klubbene skal tenke utvikling både av spillere, trenere og dommere, sa Togstad. Den tidligere internasjonale dommeren er også veldig opptatt av dommer-situasjonen i regionen, som er alt annet enn lystelig. Det er rett og slett en dommerkrise under oppseiling.

 

Mads Stian.jpeg


NHF-styremedlem Mads Stian Hansen (bildet over) – Region Nords mann i NHF-styret – minnet forsamlingen om at norsk håndball er vår nest største barne- og ungdomsorganisasjons, en posisjon som forplikter.

- Resultater kan godt få lov til å bety mest - innimellom, men det aller viktigste er å bygge gode, trygge miljøer, sa finnmarkingen og fortsatte:

- Norsk håndball går så det suser. Mange andre forbund lurer på hvordan vi har fått til den gode utviklingen. Ett av de nasjonale satsningsområdene er klubbene. NHF er klar på at det skal gå økonomiske overføringer fra sentralt til lokalt. Men disse overføringene skal være rettet mot konkrete tiltak. Derfor er spørsmålene til dere i klubbene; hva vil dere ha, hva har dere bruk for, spurte Mads Stian Hansen. Han krydret for øvrig sitt innlegg med både morsomme og tankevekkende anekdoter fra tiden i Honningsvåg Turn og Idrettsforening, den nå Alta-baserte Mads Stian sin moderklubb.

 

Prisvinnerne samlet på ett fat

Som nevnt var utdelingen av priser i forkant av forummiddagen et soleklart høydepunkt. Her er en presentasjon av prisvinnerne og begrunnelsen for prisene.



prisvinnerne.jpeg

Foran fra venstre:  Kristin Verket, Sara Hay Ulset og Emilie Groven.I midten fra venstre: Jo Forslund, Aase Vedul-Moen, Odd Stokkan, Sissel Sørhøy, Kenneth Pedersen Hopstad og Håndballforbundets representant på forum, Mads Stian Hansen.Bak fra venstre: Stian Faksnes, Ingrid Kristin Lenes Forslund, Magne Vedul-Moen, Heidi Braamann Håvardsen, Tom Eirik Krokdal, Jan Erik Lindgaard, Sindre Hell og Armin Spago.


Sørhøy.jpeg

HEDERSPRISEN
Sissel Sørhøy, Terråk IL

Begrunnelsen:


Denne prisen deles ikke nødvendigvis ut hvert år, men akkurat i år passer det
utmerket, fordi:

Denne personen etablerte lokalt håndballag allerede i 1976, mer enn 40 år siden. Fra dag én har vedkommende vært oppmann, trener og aktiv spiller. Dette i tillegg til full jobb og familie.

I alle disse årene har den som omtales tatt på seg ansvaret for logistikk rundt kontakt med regionen, transport, trening og det praktiske rundt kampaktiviteten,
til og med sørget for å skaffe seg sertifikat for minibuss og kjørte selv lagene rundt i regionen.  Dette ble gjort uten å være opptatt av kampresultater. Målet har vært at unge utøvere skal finne glede med håndballen og utvikle seg videre. Lagene i den lokale klubben har i 43 år trent i en gymsal, på størrelse med ¼ håndballbane, uten at det har vært til hinder for utvikling av lag og spillere. 

Hovedinntektskilden til håndballgruppa har vært, og er, å koke lapskaus under den årlige Nordlandsbåtregattaen. Det innebærer ca. 300 liter lapskaus pr. år i de siste 35 årene! Over 10 000 liter lapskaus er fortært. Foreldre og aktive barn deltar villig, men én har selvfølgelig vært primus motor hele denne tiden. Det handler om innkjøp av råvarer i god tid, gjerne på tilbud. Salter, koker og tar vare på kraft og kjøtt. Handler inn poteter og grønnsaker. Sørger for store kasseroller og lokale for koking, slik at alle andre som hjelper til kommer til «dekket bord» når selve lapskausen skal kokes. 

Håndballaget hadde fram til 1994 Rørvikhallen som hjemmebane. Det innebar 77 km på veien inkludert ferge, tur-retur. Fra 1994 har Nærøyhallen på Kolvereid vært hjemmearena, men i år får Bindal endelig egen hall etter utallige år med venting. 

Vi er alle spente på om hallen oppkalles etter vår 72årige håndballmor, akkurat slik det tidligere omtalte minibussen; «SISSEL»

 

 

Stokkan.jpeg

 

ÅRETS LAGLEDER
Odd Stokkan, Byåsen Håndball Elite

Begrunnelsen:

«Mannen med bjella», har siden 1998 gjort en uvurderlig innsats for flere lag i hele håndballregionen. Odd har sannsynligvis brukt det meste av sin tid som frivillig inn mot Byåsen Håndball – både  på breddesiden og for tidligere utgaver av elitelaget. Hans engasjement for Byåsen startet først som ihuga supporter av all håndball i Byåsen-regi. Dernest som dugnadens «grand old man».

Odd har lagt ned svært mange timer i sin jobb for å få alt av arrangementer til å gå som de skal. Både som kampvert for gjestende lag og som ressurs i sekretariatet for å nevne noe. Odd har ikke bare tjent Byåsen sine mange lag på aldersbestemt nivå, men han har også vært en hjelpende hånd for flere lag på aldersbestemt nivå i håndballregionen.


I juli ble Odd kåret til «Månedens forbilde» i Region Nord. Interessant tittel egentlig. Forbilde for hva?
Byåsen Håndball Elite kan med hele sitt hjerte si at han er forbildet på «frivilligheten».            

Heldige er den klubben eller laget som har en ressurs med egenskaper som Odd. Odd er et utprega «JA-menneske» som alltid stiller opp. Han er alltid til å stole på. Siden 2017 har Odd vært til uvurderlig stor hjelp inn mot Byåsen Håndball Elite slik vi kjenner laget i dag.

Odd har i dag rollen som materialforvalter for laget. Et stort ansvar med mange store og viktige oppgaver for å få et lag på elitenivå til å fungere optimalt. For å nevne noen av oppgavene: Klargjøring av utstyr før trening og kamp. Transporttjeneste for dommere og delegater, transport av utstyr til og fra.

Byåsen har over flere år hatt mange trenere og spillere som har kommet og gått. Byåsen Håndball har hatt og har fortsatt, bare én Odd.

 

 

Aasguten.jpeg

ÅRETS KLUBB

Aasguten
Prisen mottatt av Heidi Braamann Håvardsen, Aase og Magne Vedul-Moen

Begrunnelsen:

Denne klubben er en relativt liten klubb som har arbeidet konstruktivt over flere år. Deres mål er at alle skal ha respekt, føle samhold og trivsel.

For noen år siden hadde klubben få lag i serien, dette er imidlertid systematisk bygget på nedenfra i alder, og i dag har klubben lag til og med J/G 13 år. Spesielt har klubben vært god på rekruttering på guttesiden og har også maktet å beholde guttene.

Det er et engasjert og tydelig styre som for noen år siden tok tak og utarbeidet årshjul, handlingsplan og sportsplan, noe som evalueres kontinuerlig. For at trenerne/støtteapparatet, spillerne og foreldrene skal være kjent med klubbens handlingsplan og sportsplan blir den presentert på foreldremøter og trener/lagledermøter hvert år. Det gis da rom for å komme med innspill/endringer.

Klubben er tydelig på at den er klubbstyrt. Det er en fanesak for at de skal lykkes. De er åpen og tydelig på hva de står for, og de arbeider for å gjøre hverandre gode. For å skape klubbfølelse har de bl.a. felles kveldsmat. De har flere felles dugnader i løpet av sesongen. Selv om de er en klubb i god vekst, er det aldri problemer å få med nok folk fra bygda som ønsker å stille opp.

Da klubben fram til i vår ikke har hatt egen hall, har de vært avhengig av andre klubber for å få treningstid i hall. Klubben har også hatt et nært samarbeid med naboklubbene for at spillerne skal få et tilbud når klubben selv foreløpig ikke har et tilbud.

Møter man noen fra klubben, er det bestandig med et smil og vennlighet. Det kommer klart fram at klubbens representanter er stolte av klubben sin og det de klarer å utrette sammen

 

 

Kristin Verket.jpeg

ÅRETS LEDER
Kristin Verket, Hegra IL

Begrunnelsen:

Vinneren har vært med i håndballstyret i klubben i mange år og tok formelt over som leder for to sesonger siden.

Følgende gode kvaliteter ønskes framhevet:

Svært positiv og engasjert leder, som alltid har spillerne i fokus; kreativ og nytenkende, driver styret med stø hånd, og har til enhver tid oversikt og kontroll på det som skal gjøres av administrative oppgaver. Sesongene planlegges nøye, og klubben har de siste årene hatt klare verdigrunnlag.

Forrige sesong hadde klubben håndballens verdi «begeistring» som hovedfokus. Her har man lyktes gjennom å ha positive holdninger til hverandre, sosiale arrangement, felles cup, felles treningssamlinger på tvers av årsklasser og kjønn. Verdigrunnlaget fulgte som en rød tråd gjennom hele sesongen takket være lederens ønske og engasjement for at spillere, trenere, lagledere og foreldre skulle føle glede, utvikling og samhold. Fokuset har alltid vært at alle skal få spille, uansett hvordan de gjør det på håndballbanen. Det viktigste har ikke vært de gode resultatene, men det er i lederen sin ånd at aktiviteten gjennomsyres av personlig utvikling og glede ved det man driver med.

Denne lederen er effektiv og ryddig med tydelig ønske om å lykkes med de mål som settes for styret, klubben og medlemmene. Vedkommende jobber hardt mot sine klare mål, og selv om det noen ganger er hindringer i veien, er det ikke snakk om å gi opp.

Vinneren er en engasjert, tydelig og klar leder, som gir trygghet til resten av styret og til alle andre i idrettsmiljøet i klubben. Håndballen blomstrer, og dette er takket være klubbens leder og jobben som er gjort sammen med styret overfor spillere, trenere/lagledere og foreldre over mange år.

Også ut mot andre klubber i distriktet samt mot regionstyret, jobber lederen med de saker som løftes; tar tak i det som måtte dukke opp, og har kontroll på det meste, deler kunnskapen og oversikten sin med andre slik at flere klubber i nærmiljøet nyter godt av vedkommende sin iver.

Ei positiv dame som fortjener denne prisen, etter mange år med iherdig jobbing for å skape ett godt håndballmiljø. Vi er overbevist om at klubbens vekst og trivsel i alle ledd er et resultat av arbeidet som lederen legger ned, noe som har bidratt til at klubben har hatt god rekrutering og stabilitet i de siste årene.

 

Kyrksæterøra.jpeg

ÅRETS ARRANGØR
Kyrksæterøra IL
Prisen mottatt av Ingrid Kristin Lenes Forslund og Jo Forslund

Begrunnelsen:

Årets vinner gjør «det lille ekstra» overfor bortelagene når de gjester egen hall.

Egentlig «det storeekstra» fordi de etter hjemmearrangement sender ut et skjema
som de ønsker i retur med følgende spørsmål:
Garderobe & hall: Hvordan opplever der fasilitetene?
VELKOMST V/Kampansvarlig:Hvordan opplever dere mottakelsen av LAGET ved oppmøte i hallen ?
SEKRETARIAT / KAMPANSVARLIG:Hvordan opplever dere Sekretariatet FØR/UNDER og ETTER kamp ?

KIOSK:Hvordan opplever dere utvalg og kvalitet på kioskutsalg

Her er et utsnitt av svaret fra tilreisende klubb:
Vi ble møtt av en dame med dommervertvest som ønsket oss velkommen og viste oss til garderoben vår. Vi hadde to lag så vi ble enige om å dele garderobe, så da kom hun med fruktfatet fra andre garderoben til oss også.

Det stod også lagsnavn på døra så det ikke å ta feil av hvor vi skulle.

Helt super velkomst!

Fint med innløpning før kampstart og speakers presentsjon av spillerne.

God speaker også under kampene med gode tilrop når man scoret, hadde gode sjanser eller fine redninger.

 

 

dommere-2.jpeg

ÅRETS DOMMERPAR
Sindre Hell og Armin Spago, Stjørdals-Blink IL

Begrunnelsen:

Dette paret viste seg som talentfulle dommere helt fra de tok praksis i det første kurset for litt over tre år siden.
Helt fra de første barnekampene har disse to vist en evne til å lede kamper på en særdeles god måte. De har ikke tatt noen snarveier og vært nysgjerrige og lærevillige med tanke på å utvikle seg som dommere og makkere. Paret kom tidlig inn i dommergruppe 3 og har hele veien vært med på å legge føringene/planene for veien videre. For litt over ett år siden måtte/tok de to valget om å virkelig satse mot toppen. Hardt arbeid og stå-på-vilje har ført de to til fast dømming i 2.divisjon, samt inn i den nasjonale Trainee-gruppa.

De har underveis utviklet seg mye som kampledere - de er flinke på å ta til seg veiledning og tar med seg alle gode råd; viktig om man skal lykkes.

Vinnerparet har ikke mistet fotfestet fordi om de har klatret oppover i dommerkarrieren, og dette er en egenskap som kjennetegner disse to - jordnære og omgjengelige både på og utenfor banen.
De stiller alltid opp og deler av sine erfaringer med andre dommerne bl.a. ved å ha innlegg på dommersamlinger.

 

dommere-1.jpeg


Emilie Groven og Sara Hay Ulset, Bjugn HK

Begrunnelsen:

 Dette jenteparet har hatt en fantastisk utvikling siste sesong med gode tilbakemeldinger fra både trenere, andre dommere, sonens dommerkoordinator og ikke minst klubbens dommerutvikler.

De to sistnevnte har fulgt jentene tett i denne sesongen, og det har nok også medført at jentene har blitt mer trygge i sine roller.

De opptrer rolig og tydelig på banen, selv når det koker som verst rundt dem. Tydelig dømming, god kommunikasjon seg imellom og ikke minst god kommunikasjon med spillere og trenere.

De er lærevillige og tar til seg den kunnskap som formidles fra sine rådgivere. Når de får en oppgave i løpet av en kamp, så løses denne til punkt og prikke, og evalueres etter kampslutt.

Herlig jenter som entrer banen med smil og trygghet.

Jentene er på godt driv fremover, de elsker å dømme håndball, og de ønsker utfordringer. Dette er et meget aktivt par som ikke bare spiller håndball selv, men som også tar på seg dommeroppdrag i andre haller.

Dette er nok et dommerpar vi vil se mye til i fremtiden.

 

 

Krokdal.jpeg

ÅRETS SPILLERUTVIKLER
Tom Eirik Krokdal, Orkanger IF

Begrunnelsen:

Denne personen er en humørfylt, lun og rolig fyr som gjør lite nummer av seg selv.
Derimot har han satt dype spor i handballivet til mang en spiller gjennom flere titallsår. Betydningen av jobben han har gjort, og gjør, kan nesten ikke beskrives med ord.  Alle klubber skulle hatt en slik person i klubben sin, og i sonen har flere klubber nytt godt av hans handballinteresse og kunnskap opp igjennom årenes løp. Foruten å være en meget dyktig trener, er han også et stort medmenneske.

Han er inderlig interessert i spillerne, gir gode råd og oppmuntringer. Stiller ALLTID opp, om han er gloheit av feber stiller han på treningsfeltet. Han har utallige timer i hallen hver uke, og det er vel omtrent ikke en dag i uka han ikke er i hallen eller andre haller.

Han har også den egenskapen at han er like brennende engasjert om det er 10-åringer, 13-åringer, Bring-spillere  eller om det er seniorspillere. Han er trener for flere lag, i tillegg til å være trenermentor for de andre trenerne i klubben. Sist sesong trente han j16 (Bring/toppserien), K2, K3, bidro mye på j11 i tillegg til jobben som trenermentor i klubben. Han har ellers tilhørt håndballfamilien så å si hele sitt liv og det i flere roller (spiller, dommer, trener mm).   

Likevel, hans evne til å utvikle, motivere og ta vare på unge spillere er spesiell. Måten han utvikler, former og bygger spillere er gull verdt. Han har en helt spesiell evne til å få ut det beste av hver enkelt spiller uansett hvilket nivå de er på – han har en særegen evne til å bygge selvtillit inn i den enkelte spiller. Dette igjen fører til at han er en stor bidragsyter i forhold til å få med flest mulig lengst mulig. Utvikle og bevare spillere kan han! Vinneren er et medmenneske, en mester i å skape gode relasjoner til spillerne, en dyktig trener, faglig sterk - og den kombinasjonen er UNIK!

 

 

Hopstad.jpeg

ÅRETS BEGEISTRER
Kenneth Pedersen Hopstad, Hovin IL

Begrunnelsen:

Den som omtales heretter er primus motor for en gjeng som fulgte sitt lag gjennom hele siste sesong, og mange har både sett og hørt denne gruppa på tribunen i alle sesongens kamper.

Engasjementet har vært langt over det man kan forvente av supportere.

Vinneren har blant annet skrevet sanger og heiarop, investert i tromme og supporter-antrekk, opprettet FB-side for rekruttering og info til supporterne. Videre arrangert overraskende sesongavslutning hvor supporterne stilte til kamp, deltatt på bortekamper på lik linje med hjemmekamper – med andre ord er det stor stas når representanter fra bortelagene kommer og skryter av livet på tribunen. Flere lag har sagt at deres hjemmekamp mot Hovin er den kampen med flest tilskuere og mest liv gjennom hele sesongen. Andre lag har invitert supporterne spesielt til sin hjemmekamp, og samtidig lovet at de skal gjøre sitt for å gi «Hovin-gjengen» kamp på tribunen.

Det har kommet veldig mye positivt ut av denne personen sitt engasjement. Glede og stolthet hos spillerne og andre representanter for klubbene, positiv stemning i hallen hvor fokus er heiarop og sang i motsetning til f.eks klaging på dommere.

Alt dette gir en følelse av tilhørighet og fellesskap. Det skaper «snakk på bygda» både på den lokale butikken og ellers i lokalsamfunnet om damelaget og hvor flotte jenter de er. I neste instans er dette stor stas for yngre spillere som blir med og heier (disse ønsker seg også en slik gjeng).

Vinneren er et stort og godt forbilde – virkelig en sann begeistrer;

 

Faksnes.jpeg

ÅRETS ILDSJEL
Stian Faksnes, Surnadal IL

Begrunnelsen:

Da denne personen tok på seg oppgaven som klubbleder litt på sparket for mange år siden, visste nok ikke vedkommende riktig hva framtida brakte. «Ja, det kan jeg sikkert», var svaret. Alltid positiv! Ukependling og småbarnsliv var og er aldri noen hindring.

Med et par permer og et nøkkelknippe som utgangspunkt, var det bare å tilegne seg kunnskap og erfaring. Som den dedikerte håndballentusiast, ble lederrollen fort en livsstil og hallen ble det andre hjem.
Ikke bare klubbleder-rollen er fylt, men også dommer, trener, lagleder, spiller, vaktmester, initiativtaker, Petter Smart, pølseadministrator, barnevakt og Mr. Full Kontroll. 

Vinneren har deltatt på det meste av sonemøter og håndballforum, og har lenge vært klubbens ansikt utad. Det har blitt mange håndballrelaterte mil.

Bidraget som leder har gjort at klubben i dag er en velfungerende klubb og at det lokale håndballmiljøet har hatt et oppsving de senere årene.

Etter sju år som leder, gav dette unikumet innenfor den lokale håndballen, stafettpinnen videre på tampen av sesongen i vår. Hallen er imidlertid fremdeles delvis «det andre hjemmet», og ildsjeler er veldig god å ha til rådighet når andre skal styre skuta videre. 

 

Lindgaard.jpeg

ÅRETS DOMMERKONTAKT
Jan Erik Lindgaard, Sandnessjøen IL

Begrunnelsen:

Denne personen er alltid til stede når det er kamper i den lokale hallen.
Vedkommende har selv ingen barn som spiller håndball, men har vært kampleder selv i mange år og de siste årene også dommerkontakt.

Gjør en unik jobb med oppsett av dommere, tilpasser ungdommenes arbeidstider og dømmer sammen med dem om makker ikke kan. Nylig har vedkommende også jobbet fram en avtale i egen klubb hvor dommerne i langt større grad blir satt pris på for deres innsats.

De siste sesongene har vinneren også dømt 10-årskamper sammen med «ferske» og uerfarne dommere og veiledet de underveis, noe som er en dyd av nødvendighet. 

Egen klubb setter umåtelig pris på den jobben denne dommerkontakten gjør med oppfølging, rekruttering og tilstedeværelse for klubbens dommere.