Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vil gi sine bidrag uten stor "ståhei"

- I dagens samfunn er det veldig viktig at barn og unge har et tilbud hvor de får sosial kontakt.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Om jeg kan bidra til at et slikt tilbud finnes, så er jeg glad for det.

Oddrun Vean i Sandnessjøen er vårt forbilde i august. I likhet med de andre flotte damene og mennene som vi veldig gjerne løfter frem og heier på for det store uegennyttige arbeidet de gjør i håndballen, så er Oddrun også en som trives best «bak kamera». Lagvenninne Ingvill Dahl som sendte oss forslag på Oddrun som et månedens forbilde var meget skeptisk da vi ba henne skaffe oss noen «aksjonsbilder» av Oddrun:

- Hun er lite begeistret for oppmerksomhet, og det blir ikke lett å finne noen bilder av henne.

Månedens forbilde august-3.jpeg

Da Ingvill (bildet t.h.) og styremedlem i klubben, Liv Mentzoni, dukket opp hjemme hos Oddrun med blomsterbukett og fortalte at hun er Region Nord sitt forbilde denne måneden, ja, da ble 42-åringen litt satt ut:

- Jeg ble overrasket. Egentlig så liker jeg ikke oppmerksomhet. Jeg holder meg helst i bakgrunnen og vil være så anonym som mulig. Det er mange som jobber for håndballen i Sandnessjøen, og jeg er ikke noe bedre enn mange andre. Jeg stiller opp når det er behov, det skulle bare mangle. Men så innrømmer jeg jo at det er veldig koselig med blomster og gode ord.

 

Månedens forbilde august-5.jpeg

Det er kjekt å ha en forståelsesfull trener når ting kanskje ikke er så lett å få til. Fra klubbens håndballskole i 2012(!)

 

Månedens forbilde spilte selv håndball til hun var 14. Så ble det håndballpause til hennes egne barn ble del av håndballfamilien. Tre «spillere» har Oddrun bidratt til, og det har gjort at hun i rundt 15 år har hatt en rekke forskjellige oppgaver: Trener, oppmann, foreldrekontakt, styremedlem, sjåfør, og nå også «kantinebestyrer» når klubben har hjemmekamper og ikke minst under den store Påsketurneringen.

- Oddrun har lagt ned tusenvis av dugnadstimer for håndballen. Hun gjør alt – smått som stort. Det er rett og slett vanskelig å forstå hvor mye hun har bidratt – og bidrar med, understreker forslagsstiller Ingvill.

Månedens forbilde august-6.jpeg

I 2015 mottok Oddrun (t.v.) sammen med Karin
Tønder Knutsen Håndballregionens begeistrings-
pris som Årets klubb.

 

Håndballen har en sterk posisjon i Sandnessjøen. 22 lag er påmeldt til den kommende seriesesongen. Men hva betyr egentlig håndballen for lokalsamfunnet?

- Mye, kommer det kontant fra Oddrun. - Vi er ganske mange, og håndballen er et viktig tilbud for ungdommen. Så kommer heller ikke vi utenom den klassiske situasjonen hvor flere idretter «kjemper» om utøverne og om treningstid i anleggene. Men det jobbes mye med å legge forholdene til rette slik at barn og unge kan holde på med flere ting om de ønsker det, sier Oddrun Vean, Region Nord sitt forbilde i august. At hun leverer viktige bidrag til at håndballutøverne i Sandnessjøen «lever godt», det er det ingen som helst tvil om, selv om det fleste av bidragene ikke er så lett å få øye på.

 

Våre åtte første "Månedens Forbilde" er kåret:

2019_arsoversikt_august.jpg

Har du forslag til andre som fortjener å være kandidat til Månedens Forbilde, fyll ut skjemaet du finner bak denne lenken:


Linken finner du her.