Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Illustrasjonsfoto: MONICA IBSEN
Illustrasjonsfoto: MONICA IBSEN

Trenerskolen en viktig møteplass

Er du trener for et av regionens jente- eller guttelag for spillere født i 2005 eller 2006?

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da er du hjertelig velkommen til å melde deg på Trenerskolen, en skole hvor det ikke stilles krav til formell trenerkunnskap:

- Det stemmer. Det er plass til alle som vil, bare de er 2005/2006-trenere. Vi krever altså ikke at trenerne har gått på kurs for å delta på Trenerskolen. Likevel viser det seg at godt over halvparten av de som deltar er kommet i gang med trener-1-utdannelse, forteller Geir Nicolaysen (bildet), som er fagansvarlig for spiller- og trenerutvikling i NHF Region Nord.

image9fev.png


Når regionen nå inviterer til ny trenerskole (påmeldingsfrist 10. september), så er det for femte sesong. Slik sett er dette et etablert tiltak og som har hatt stadig økende oppslutning. Forrige sesong gikk rundt 250 trenere på Trenerskolen.

Trenerskolen tilbys for trenere i hele regionen, med lokale tilpasninger. Hvor reiseavstandene er korte, holdes «skoletimene» på hverdagene. Er reiseavstandene for store til at det er en god løsning, holder man samlingene i helgene.

- Trenere for 2006-lag som melder seg på er nye elever på Trenerskolen. Siden dette er et toårig løp, så er nok mange av 2005-trenere som deltar trenere som startet på skolen forrige sesong. Likevel åpner vi for at trenere for 2005-spillere som ikke fikk anledning til å delta forrige sesong, kan starte det toårige løpet i høst, sier Nicolaysen og legger til.

-  Den toårige, uformelle skolegangen innebærer seks samlinger det første året, mens andreårsdeltagerne får tilbud om tre samlinger i første del av sesongen. I andre del av sesongen overtar samlinger for spillerne født i 2005. Mens Trenerskolen er et åpent breddetiltak er spillersamlingene spissende aktiviteter.

- Trenerskolen skal være ett av flere tiltak i arbeidet med å få med flest mulig, lengst mulig og best mulig. Hva vekter dere mest på Trenerskolen?

- Vi prioriterer treningsledelse og hvordan organisere aktiviteten. Og så ser vi stor verdi i at trenere får øve sammen med andre trenere; rett og slett lære av hverandre, sier Geir Nicolaysen.

Til invitasjon og påmelding: 
https://www.handball.no/regioner/region-midt-norge/utvikling/Spillerutvikling/trenerskolen/