Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Terje Marriott-2.jpeg

"Hjelpe folk både inn og ut - med et smil"

Terje Marriott, EURO2020s sikkerhetssjef i Trondheim, kan man godt si er sikkerheten selv.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skulle kanskje også bare mangle, eller hva; når Marriott både har utdannelse i kriseledelse og beredskap og har sivil jobb som sikkerhetssjef, i Trondheim Spektrum.

Hva med dugnadsjobben under EURO, hva består den i?

- Vi skal sørge for trygge og gode arrangement og at publikum føler det. Så er det viktig å bygge opp et apparat som gjør at vi er klare til innsats dersom noe uventet og negativt skulle skje. Til disse jobbene har vi et 40-talls frivillige og i tillegg leier vi inn profesjonelle tjenester – politi, brann og helse.

- Når det gjelder sanitet, altså ta seg av folk som blir plutselig syke og også skader som oppstår, så er det både en viktig del for å spille en profesjonell vertskapsrolle og forpliktelser vi har overfor EHF (Det europeiske håndballforbundet). «Bortkomne» barn og publikummere som trenger assistanse hører også til oppgavene seksjonen vår skal håndtere.

For Terje og hans medarbeidere er sikkerhet selve faget og servicen som skal ytes innpakningen, vise ydmykhet og forsøke å unngå bruk av strenge tiltak. Sikkerhetssjefen er dessuten godt vant med slike settinger, håndtere store publikumsmasser. Han har hatt tilsvarende oppgaver i forbindelse med store konserter og har også vært sikkerhetssjef under Olavsfestdagene.

- Det handler om å være på plass tidligst mulig om det skulle skje noe, men samtidig være minst mulig synlig. For å si det slik; vi er forberedt både på å hjelpe folk inn og også geleide folk ut, alltid med et smil...

Så hvorfor har Terje Marriott tatt på seg den krevende sikkerhetsjobben under EURO2020?

- Jeg synes det er hyggelig å gi noe tilbake til samfunnet i form av frivillig arbeid. Også med tanke på at jeg er fembarnsfar er det fint å kunne stille min profesjon til disposisjon under et så stort og viktig arrangement som EURO2020.

 

Marriott.jpeg

 

FAKTA

Terje Marriott

Alder:
51 år.

Utdannelse:
Fra Forsvaret – kriseledelse og beredskap.

Sivil jobb:
Sikkerhet- og beredskapsansvarlig i Trondheim Spektrum.

EURO2020 – LOC-verv:
Leder for seksjonen for sikkerhet.

Tidligere frivillighetsarbeid:
En del i partipolitikken på kommunalt nivå, i styret i CSK og Røde Kors.

EURO-mail:
terje@handballeuro2020.com