Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

"Håndball-VM-finale større enn Anfield"

For Per Inge Aagård er fotball det store og Anfield Road og Liverpool FC toppen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Derfor er følgende noe å legge merke til, fra en mann som bare for noen måneder siden var helt blank på håndball:

- Jeg er blitt kraftig bitt av håndballbasillen. Å få være til stede i Danmark under VM-finalen i januar, det var enormt stort. Jeg ville aldri trodd at noe skulle overgå kamp på Anfield, men VM-finalen toppet faktisk det, innrømmer 34-åringen fra Lierne som skal være transportsjef under neste års EURO.

Uten verken egen håndballbakgrunn eller interesse for håndball, hvorfor da denne lederjobben for rundt 40 frivillige «transportører»?

- Som salgssjef i buss-selskapet Nidaros Tour er transport og logistikk mitt felt. Og når jeg fikk sjansen til å være med på noe så stort som et Håndball-EM, så er det en både veldig interessant og utfordrende oppgave som jeg svart tvert «ja» på da jeg fikk tilbudet.

At EURO har smittet mange, fikk transportsjefen kjapt erfare:

- I transportseksjonen trenger vi rundt 40 frivillige. De var på plass tre uker etter at vi gikk ut og søkte etter folk. Det er i det hele tatt veldig mye herlig folk jeg har fått møte, noe som jeg også setter stor pris på.

- Det er i dag 150 dager til EURO kastes i gang. Er dere i transporten i rute?

- Jeg har to personer som jobber tett sammen med meg, og vi føler at for oss kunne EURO ha startet «i morra», smiler transportsjefen; han skal ha kontroll på 40 medarbeidere, busser, minibusser og personbiler for å frakte trondheimsdelen av EURO til og fra flyplass, hotell og haller. Eller som Per Inge sier det:

- Vi skal gi skyss til alt fra lag til Per Olav (Hopsø, EURO-sjefen i Trondheim)...

Og fortsetter:

- Vi er kanskje den gruppen som er lengst på. Vi skal hente folk noen dager før kampene starter og «levere» noen dager etter at siste kamper er spilt i Trondheim Spektrum.

De fleste frivillige i transport er fra Trøndelag, men gruppen har også folk fra Østlandet og Vestlandet. Transportsjefen er storlig imponert over innstillingen hos sine folk:

- Det er flere som tar ferie for å kunne være med under hele perioden, og ikke en eneste en har spurt om de får se noen av kampene. Så dedikerte er de på å gjøre en god jobb.

- Det kommer et EM også i desember. Dine folk vil kanskje være med der også?

- Jeg ser ikke bort fra det. Men dette er foreløpig ikke tema. Vi har sagt at alle først etterat herremesterskapet er unnagjort får kjenne på hvordan jobben og opplevelsen har vært og deretter ta stilling til om de også vil være med når kvinnene spiller sitt EURO i desember. For oss som ledere er det selvsagt positivt jo flere som vil være med også i kvinnenes EM.

 

2019-EURO_Aagård-Per-Inge.jpg

FAKTA
Per Inge Aagård

Alder:
34 år

Utdannelse:
Videregående skole

Sivil jobb:
Salgssjef Nidaros Tour

EURO2020 – LOC-verv:
Leder for transport-seksjonen

Tidligere frivillighetsarbeid:
Flyktningerennet i Lierne (for mange år siden...)

EURO-mail:

peringe@handballeuro2020.com