Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

FOTOS: Svein Idar Hansen
FOTOS: Svein Idar Hansen

En flott ny hall i "vakkerbygda"

Valnesfjord er ikke store samfunnet, men etter lang kamp har «vakkerbygda» endelig fått hall.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva som er opprinnelsen til det hyggelige kallenavnet, vet jeg ikke; men når jeg ser bilder fra den flotte, nye idrettshallen, kan jeg i alle fall fastslå at den er «vakker».

 

Valnesfjorden-NY HALL-2.jpeg

- Selv om jeg kan sies å være inhabil, må jeg fortelle at trenere fra andre klubber og andre som kommer hit, de blir veldig begeistret og skryter av den fine hallen vår. Det er lyst og trivelig, tribuneanlegg i tre og et veldig bra lydanlegg.

Det sier Marita Olsen, siden 2010 leder for håndballen i Valnesfjord IL og nå også trener for klubbens J18-lag.

Hva andre sier om Marita, er at uten henne hadde det ikke vært noe håndballmiljø i bygda som ligger 11-12 kilometer fra Fauske.


Valnesfjorden-NY HALL-3.jpeg

Valnesfjorden-NY HALL-7.jpeg

Selv om avstanden mellom Fauske sentrum og Valnesfjord-bygda ikke er veldig lang, så var den sammen med mangel på hall lang nok til at håndballen forvitret – inntil Marita for et lite tiår siden overtok styringen og det ble satt fornyet fart i arbeidet med hall.

- Kampen for å få en egen hall i Valnesfjord er historien om en mangeårig kamp med mange harde slag. Jeg husker at allerede på 80-tallet var det planer å få bygget en hall i tillegg til den gymsalen som fantes i skoleanlegget, forteller Marita.

Valnesfjorden-NY HALL-6.jpeg

For 11 år siden la forresten Marit Breivik ned en symbolsk grunnstein, og i 2016 la barnehagebarn ned en fysisk grunnstein som markerte begynnelsen på realiseringen av hallen. I februar i år ble hallen tatt i bruk, til stor glede ikke bare for håndballen:

- Hallen er et kjempeløft for hele bygda og spesielt for håndballen. Nå får vi kort vei til trening som vi håper skal bidra til at vi øker rekrutteringen og beholder spillerne lenger.


Valnesfjorden-NY HALL-5.jpeg


Allerede nå må håndballen sies å stå sterkt i bygda med mellom 1500 og 1600 innbyggere. Det er rundt 100 barn og unge som spiller håndball - av 192 som går på skolen (1. til 10. klasse). Til den kommende sesongen har idrettslaget meldt på 11 lag til seriespill – tre guttelag og åtte jentelag.

- Også hos oss er det størst aktivitet på jentesiden. Jeg håper at den nye hallen kan bidra til at vi får økt rekruttering også blant guttene.
Det skulle ikke forundre meg om Marita og de andre dugnadsarbeiderne i Valnesfjord-håndballen lykkes med det.

FAKTA

VALNESFJORD FLERBRUKSHALL

Kommune: Fauske.

Ferdigstilt: Februar 2019.

Eier: Fauske kommune.

Kostnad: 44 millioner.

Spillemidler/momsrefusjon:
10,8 millioner og ca. 8 millioner.

Antall spilleflater: 1 (med sikkerhetssoner)..

Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.):
Styrkerom, tribune til 120 personer, teleskoptribune til 350 pers. I tilknytning til 1.-10. klasse-skole, utleiemuligheter, møterom mm.

Publikumskapasitet:
120 (på kamp), 470 (minihåndball), 900 (andre arrangement).

Annet/merknad:
Anlegget er bygd i direkte tilknytning til Valnesfjord skole, Valnesfjord idrettsbane, tuftepark og utendørs volleyballbane. Gode skiløyper i nærheten. Flerbrukshall som også ivaretar konferanser og kulturarrangement. Sportsparkett (kombielastisk boen stadium). Meget gode akustiske forhold i hallen med tanke på konserter og konferanser. Teleslynge i hele anlegget. 
Anlegget heter Valnesfjord Flerbrukshall, men er også døpt Valhall Arena.