Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Skjermbilde 2019-06-21 kl. 15.33.05.png
Jørgen Laug (t.v.) og Jan Erik Wiedemann har ansvaret for treningene for henholdsvis guttene (Laug) og jentene. I bakgrunn er ei gruppe i gang med det som slett ikke er favorittøvelsen - geysir-testen...

Ferdigheter er viktig, men også holdningene

Spennende, motiverende, inspirerende og lærerikt. Fire stikkord når 175 talenter møtes i Orkanger.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

100 jenter og 75 gutter fra hele Håndballregion Nord er innkalt til samlingen som ble innledet i dag og som strekker seg over tre dager. I motsetning til tidligere år er det denne gangen bare ett årskull – 2004 – som er innkalt. Løpet videre er også endret. Den tradisjonelle Skiens-samlingen av talenter fra hele landet er tatt bort. Nå blir aktuelle spillere etter regionale samlinger i stedet fulgt opp i regionale utviklingsmiljø med ytterligere spissing mot og i gutte- og jentelandslag.

Nominert av fylkestrenerne
 
- Spillerne som nå møtes i Orkanger er nominert av fylkestrenerne. Så har de forskjellige fylkene fått plasser ut fra hvor mange lisensierte spillere som finnes i hvert fylke. I tillegg har vi også et blikk på de forskjellige posisjonene på banen, slik at vi har bra dekning av alle, sier Jørgen Laug. Laug har ansvaret for det som skjer på gulvet for de 75 guttene - tilsvarende oppgave på jentesiden har Jan Erik Wiedemann.

 Hva ser så trenerne etter når den store gruppen 15-åringer kommer for å vise seg frem i Orkanger?

Lysten til å satse

 - Mange ting. Husk det er snakk om unge spillere, og det er ingen gitt å peke ut med sikkerhet de spillerne som kommer til å nå lengst som seniorer. Én viktig faktor er en genuin interesse, lysten til å investere mye tid og trening for å nå så langt som mulig. Gode holdninger er også noe vi søker, og så er det viktig å huske på at det er mange veier som fører til målet, sier Wiedemann, mens Laug sier:

- Driven er viktig. At man alltid møter når man skal, gjør som man får beskjed om, trykker til. Sportslige ferdigheter er selvsagt viktig, men også holdningene og treningstalent. Spesielle egenskaper? Selvsagt, men det er ganske ulikt når man er så unge som disse spillerne. Noen har ennå ikke fysikk som er på høyden, men viser tegn på at de har gode håndballhoder, mens andre har det fysiske bra på plass, men som foreløpig har et lengre løp foran seg når det gjelder håndballferdigheter.

 Tre dager med trening sammen med mange spillere man ikke har truffet før. Det handler også om sosial læring.

Gøy med håndball

- Det er viktig at spillerne synes at det nye er spennende og at man får opplevelse av at dette er gøy. Talentene er så vidt i gang med et løp, et riktig langt løp for dem som har lyst og ambisjoner om å gå «all in», sier Wiedemann.

- Samlingen er viktig fordi vi får anledning til å drive påvirkning. Vi tegner et bilde for at talentene skal forstå hva som forventes og hva de må øve på. Vi trenere håper også at vi gjennom samlingen skaper inspirasjon for videre treningsarbeid, og så er samlingen naturligvis nyttig som kartlegging av spillerne som møter, sier Laug.

Landslagstrener på besøk

 Med bakgrunn i det som skjer i Orkanger går veien videre gjennom regionale utviklingsmiljø frem mot bylagsturneringen hvor Region Nord stiller med to gutte- og to jentelag, til sammen rundt 50 spillere. I helgen er også den ene av trenerne for guttelandslaget, Fredrik Ruud, til stede og får anledning til å danne seg et lite innblikk i nivået. 

 De spillerne som blir med videre, blir godt ivaretatt. Men hva sier trenerne til dem som i første omgang ikke blir med videre?

 - Husk at utviklingen må sees i et langsiktig perspektiv. Det er håp for alle. Det er opp til dem selv og den innsatsen de legger igjen i klubbene sine, sier Jørgen Laug, mens Jan Erik Wiedemann supplerer:

"Følg drømmen din"

- Det er slett ikke alle som er med hele veien. Noen er med fra starten og faller fra, mens andre kommer inn et stykke ut i løpet. Det er mange muligheter, og det handler om å legge ned et godt treningsarbeid. Vi har tett dialog med fylkestrenerne, som på sin side har kontakten med klubbtrenerne. Jeg vil si; følg drømmen din!