Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Den nye hallen er for lengst tatt i bruk

- Det er ingen tvil, det er en etterlengtet hall vi nå har fått her i Åsen, sier Aase Vedul Moen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag var det offisiell åpning med skolekorpset, taler og snorklipping med Levanger-ordfører Robert Svarva (bildet under). Rundt 200 var møtt frem til åpningsarrangement i regi av kommunen og med god hjelp til kaffe- og kakeservering fra håndballavdelingen. 

 

 

Elin Vinje (t.v.) og Åsne Vedul Tronstad på jenter 10-laget fikk holde i snoren da
ordfører Robert Svarva klippet den og offisielt åpnet den nye hallen.
(FOTOS: Aasguten IL)


I den nye kommunale idrettshallen er det selvsagt ikke bare er plass til håndballen:

 - Nei, da. IL Aasguten er et fleridrettslag hvor både ski- og fotballavdelingen nok gjerne vil ha treningstid i nyhallen. Det samme gjelder allidrett, sier Vedul-Moen, leder i håndballavdelingen i Aasguten IL.

For håndballen, som blir den største brukeren av hallen, betyr det nå at man slipper å dra til Frosta for å få halltrening og for å spille sine hjemmekamper. Det er selvsagt en stor fordel, men det innebærer også en utfordring:

- Utfordring i forhold til den sosiale aktiviteten rundt selve håndballen, sier Vedul-Moen og legger til: - Det har jo vært slik at når våre lag har vært i Frosta for trening og kamper, så har man også lagt inn sosiale moment som felles kveldsmat for eksempel. Slike ting må vi ta vare på selv om vi nå har fått vår egen hall.

 

Håndballrekruttene i Åsen ser med glede frem til å få bruke nyhallen til ordentlig trening og til å spille hjemmekampene i.


Den nye hallen er for lengst tatt i bruk. Allerede i mars var elevene på den kombinerte barne- og ungdomsskolen i aksjon i sin nye «gym.sal». Når håndballen kaster en ny sesong i gang, er spillere på syv Aasguten lag klare til å boltre seg i Åsenhallen.

 Håndball-leder Aase er forøvrig opptatt av at man også skal gi plass til aktivitet i hallen for foreløpig uorganisert ungdom:

- Vi er opptatt av at vi ikke bare skal rekruttere til selve håndball-aktiviteten, men også til apparatet rundt. Derfor vil vi blant annet søke om å få holde kurs både for trenere og dommere. «Alle med».

 Et annet moment som håndballsjefen håper skal virke stimulerende på interessen er at det nå blir sjansen til å se håndball «live» i nærmiljøet. Du skal være i overkant interessert hvis du drar til Frosta eller andre haller bare for å se håndball. Nå får store og små lett anledning til å stikke bortom sin egen hall og se kamper.

Det ble kanskje litt "langdrygt" med taler for de minste under onsdagens offisielle åpning av Åsenhallen...


I Aasguten håper man også at hallen vil bli en arena for sosial kontakt:

- Vi får begynne i det små, med en liten kiosk med kaffesalg som bidrag til å skape samhørighet, sier Aase Vedul-Moen og forteller at etter den offisielle åpningen i forgårs, planlegger håndball-avdelingen til høsten en markering av nyhallen i forbindelse med kick off på en ny sesong.

Åtte karer fra Åsen songlag bidro også til åpningsarrangementet
med følgende sangtekst:

Hurra for hall i Åsen.
Aasguten er vårt lag.
Hurra for alle sammen.
Feire vi skal i dag.

Heie om laget taper.
Heie når det går godt.
Åsbyggen heier alltid
på laget som spiller i blått.

Vi takker for hall i Åsen.
Takker med jubelbrus.
Ære til vår kommune
Som gikk inn for dette hus.

FAKTA

ÅSENHALLEN

Kommune:Levanger
Ferdigstilt:Våren 2019
Eier: Levanger kommune
Kostnad: 58,3 millioner kroner
Spillemidler/momsrefusjon:10,5 mill. kroner
Antall spilleflater:1

Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.): 
Kafé-areal til 50 personer og kiosk. Tre garderobesett tilrettelagt for forflytningshemmede (HC). Tre trenergarderober hvorav én tilrettelagt for HC.
Publikumskapasitet: Ca. 150.
Annet/merknad:  
Gode parkeringsmuligheter