Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

P6230676.jpg
Martin Wang (Selbu), Even Løw-Owesen (Klæbu), Oliver Fusche (Tiller/Sjetne), Fredrik Røset (Selbu), Nicolai Opsal (Ranheim) og Erik Tuvstein (Byåsen) har blitt gode venner i løpet av helgen. Foto: Monica Ibsen

- Det sosiale har vært bra, ingen tvil om det!

Det sosiale aspektet er helt klart en "høydare" for de 175 ungdommene som deltar på årets talentsamling.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Talentsamlingen, sammen med Regionalt landslagsmiljø (RLM), er en regional referanse- og påvirkningsarena hvor spillerne skal få erfaringer på hva som kreves for å bli en aldersbestemt landslagsspiller. Skal vi tro guttene vi tok en prat med på talentsamlingens tredje dag, er også det å få nye bekjentskaper en viktig part av dette opplegget:

- Det sosiale har vært bra - det er det ingen tvil om, sier klæbu-gutten Even Løw-Owesen. Erik Tuvstein (Byåsen) godkjenner svaret med gjentatte nikk.

- Vi føler at alle har blitt inkludert. Ingen har vært alene og vi har blitt flinke til å bli kjent med spillere fra andre klubber enn vår egen, nevner Oliver Fusche videre, som i dag spiller på Tiller/Sjetne.

Selbuværingene, Martin Wang og Fredrik Røset, støtter utsagnene til "trondhjemmerne":

- Vi har blitt kjent med de guttene vi sitter med her nå under samlingen. Vi kjente ikke de fra før, men likevel vi har hatt det skikkelig artig sammen hele helga. Hørt på Backstreet boys og kosa oss!

Bare «guttastemning», eller?

- Vi er litt med jentene og, ja! Fordi vi er jo tross alt gutter...
Even smiler lurt, før kameraten Oliver fortsetter for han:

- Det går jo litt i begge deler, altså. Men det blir jo sånn at vi er mest med guttene fordi gruppa vår følger jo samme tidsplan for mat, trening o.l. Og sånn er det jo for de fleste jentene også.

Når 175 ungdommer, fordelt i 7 grupper, skal ha åtte treningsøkter, fellesmåltider mellom disse, samt spillersamtaler i løpet av helgen, er det klart det står mye på tidsplanen disse fire dagene. Men de rekker fortsatt og være sosiale, og ikke minst: Å se på andre (jente)økter mens de hviler egne kropper!

P6230682.jpg

Nye venner og...?

Etter en slik samling – hva sitter dere igjen med da?

Oliver er kjapp: Helt klart vonde bein.

- Og ny kunnskap, selvfølgelig, fortsetter Ranheim-spilleren Nicolai Opsal. Vi har lært mye om russer- og rundgangbevegelser, og om spillet generelt.

Even er enig. Han bekrefter at talentsamlingen er en god blanding mellom lærerikt og slitsomt: Vi lærer mye under øktene, men vi kjenner jo også at det tar på.

- Øktene er bra. Instruktørene er flinke! Og det er et godt nivå, fortsetter Martin – og da spesielt på målvaktene. Og hans kamerater rundt bordet, alle utespillere, setter gjerne to streker under det svaret: Målvaktene holder et skikkelig høyt nivå. De er gode, ja – legger Erik til.

I tillegg til håndballøkter har også deltakerne hatt økter i styrkerommet, og her var guttene var klar i sin tale:

- Styrketreningen var sykt gøy! Det ga virkelig mersmak.

- Vi lærte teknikken i baseøvelsene knebøy, markløft, benkpress og frivending – og hvorfor det er viktig å trene disse som håndballspiller. Skulle ønske det var flere slike treninger under samlingen!

Spillersamtaler på planen

Alle spillerne har også hatt samtaler med spillerutviklerne i løpet av helgen. Før samlingen har hver enkelt spiller sendt inn et Google-skjema hvor de har fortalt om sine forventninger til de voksne, til seg selv og til andre. I tillegg har skjemaet inneholdt spørsmål om hva «GRIPE» betyr for de, hvilke prioriteringer de har gjort før samlingen og hvilke målsettinger de har. Spillersamtalene har bygget videre på de innsendte svarene fra spillerne.

P6230623.jpg
Her er spillersamtalen godt i gang (bortsett fra forstyrrelsen fra fotografen da..).

G-R-I-P-E, sa du?

Det stemmer! Når man er samlet på Orkanger ønsker vi at "GRIPE" skal være en påminnelse på hvordan vi alle bør fremstå:

G: Alle skal bidra til glede.
R: Vi respekterer hverandre.
I: Alle viser at vi prøver å gjøre vårt ytterst, ved å ha innsatsvilje.
P: Hurtig omstilling og eksplosivitet (PANG) når vi øver.
E: Fokus på ernæring. Mye aktivitet og trening krever at vi spiser mye alle måltider, lager og matpakker for å spise mellom måltidene og inntar mye vann.

Forhåpentligvis tar spillerne med seg både den sosiale og sportslige lærdommen tilbake i klubb - og har det artig med håndballen! Takk for flotte dager på Orkanger, og masse lykke til videre!

P6230685.jpg