Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Utøvere, trenere og ledere klare for ei økt "A(lvdal)-trening" (FOTOS: Tore Sæther / Region Nord
Utøvere, trenere og ledere klare for ei økt "A(lvdal)-trening" (FOTOS: Tore Sæther / Region Nord

Sliten? I hele kroppen!

Er dere slitne, spurte lederne. Ja, var svaret. Hvor? I hele kroppen, innrømmet utøverne.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke så rart fordi hele kroppen, fra føtter til hode, hadde fått gjennomgå.

 Tredje besøk i TrønderEnergi-prosjektet ble til den nye, flotte hallen i Alvdal. Der holdt Region Nord sin rutinerte trener Rune Nervik ei artig og slitsom økt for 17 gutter og jenter og med 14 trenere og ledere som «assistent-trenere».


Rune Nervik orienterer trenere og ledere om hva "A-treningen" skal være. På bildet under får utøverne vite hva som venter dem...

Formålet med samlingen var å gi både voksne og de unge inspirerende påfyll i treningshverdagen.

Det hele startet med at Rune tok en runde med de voksne hvor tema og begrunnelsen for slike treningsøkter ble løftet frem:

Stordriftsfordeler ved å invitere unge utøvere fra alle idrettslagets særidretter (håndball, fotball, ski og turn). Bidrag til at særidrettene ikke konkurrerer om de samme ungene, ikke minst med trener-dialog over særidrettsgrensene.

Rune anbefalte at stasjonstreningen – eller sirkeltreningen – kan brukes for unger fra tiårsalderen og oppover. Han hadde også laget en logo over dette som han foreslo idrettslaget kan benevne som «A-trening» - og alt i ett. I dette kan man innlemme ting som aktivitet, allsidighet og ansvar.

Oppvarming er selvsagt et "must". Simen leder an.


På plass i hallen og mens utøverne varmet opp tok Nervik en gjennomgang av stasjonene med sine for kvelden assistenter. Tre minutters jobbing og ett minutts pause,

for å forflytte seg mellom stasjonene, og det hele akkompagnert med tøff musikk. "Assistentene" Lena Stenhaug Furuli (t.v.) og Anita Samuelshaug studerer instruksjonene for sin stasjon. 


Stein Halvorsen gjør klar stigen, mens på bildet under er det Sadiq (foran)
og Simen som stige-hopper.

 

Og da økta var ferdig, da var det en sliten gjeng ungdommer som heller ikke slurvet med uttøyning under kyndig ledelse av Linda Granrud (bildet under).

 

 

 

Hva tenkte så håndballavdelingens leder, Silje Tannåneset, om treningen:

 - Det var ikke minst en nyttig påminnelse om at noen treningsøkter kan vi gjøre sammen, enten vi spiller håndball eller fotball eller går på ski. Dette er noe vi absolutt skal ta opp med hovedlaget. Og så var det jo også greit å legge merke til at det stort sett var veldig enkle øvelser og at det var noe for alle.

Her følger flere bilder fra mandagens økt i Alvdalshallen.

Hopp over og mellom kasse og benker så ut til å være én av de mest populære stasjonene, og det var godt med luft mellom bein og kasse hos flere av de unge utøverne. Øverst Goro, under bildet Jeanpierre og nederste "hopper" er Leni. Anita Samuelshaug gir gode råd.

 

 Når man har stått i planken en stund, blir det gjerne slutt på praten... Roger Hoel er "stasjonsmester".

 

"Geysir" er en sur øvelse etterhvert. Det vet alle som har vært på "surstoffjakt" med denne i håndball mye brukte testen. Casper har ennå ikke fått følelsen av det. Litt mindre vondt gjør nok løp på "tjukkas". (Bildet under) Her har Casper (t.v.) selskap av Emre, Mathias og Even.

 


Syvåringen Emre var yngstemann på økta.
Etter å ha latt armene få gjennomgå, var
det ok å ta en liten hvil med "padde-trening"

 

Anne sliter med en liten betennelse i venstrefoten og får litt hjelp av Lena Stenhaug Furuli. På bildet under følger trener Lena med på utførelsen av bulgarsk utfall som gjelder for Madelén (t.v.), Stine og nok en Madelen...

 

 

 

Mathias får testet arm og overkroppsstyrke. Han har spilt håndball, sluttet fordi mange av kompisene sluttet, men er nå aktiv i både fotball og skiskyting. Og mandagens fellesøkt syntes han var et spennende prosjekt.

Og så var det også en øvelse for bukmuskulaturen. Ann Helen Rustad passer på at det går riktig for seg.

Uttøyning etter vel gjennomført økt. Og få hendene til å møtes på ryggen, det trenger ikke alltid å være så lett...

 

Madelén (t.v.) og Ida spiller begge på Koppang, men har vært med på cup sammen med jentene i Alvdal - og altså også på mandagens "A-trening" i Alvdalshallen