Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heimdal J12-1.jpeg
Denne jentegjengen har spilte håndball sammen i mange år allerede, og ingen har gitt beskjed om at de har tenkt å la 2018/19-sesongen bli den siste... Foran f.v.: Evelina Johansen, Una Stuedahl og Tindra Gudmundsdottir. I midten f.v.: Mathea Bostad, Eline Sandnes, Jenny Svestad, Amalie Rø, Kristin Petersen, Kristine Røkke og Nora Krokhaug. Bak f.v.: Emma Olsen, Sahra Haugen, Mia Stormo, Sude Arikan, Ida Berntsen, Rhonetta Asomah, Ingeborg Sagen og Lea Lorentsen. Mangler på bildet gjør; Malin Aune og Martina Molden. Martina brakk for øvrig en finger under Baldercupen. (FOTO: Tore Sæther)

Samhold og god trivsel

Det er noe som gjør at 12-13-åringene på Heimdal møter fulltallig på nesten hver eneste trening.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Camilla Wesche har vært trener denne jentegjengen siden de var seks-syv år. Hun er ikke i tvil om hvorfor mange av dem har vært med siden starten og hvorfor noen også er komme til:

- Selv om jentene ikke går på samme skole – faktisk er fire skoler representert (Åsheim, Stabbursmoen, Breidablikk og Kolstad) – så er dette en sammensveiset gjeng, som trives i hverandres selskap, som er flinke å ta vare på hverandre og som ler masse.

Det kan høres ut som om det i dette miljøet skapes «venner for livet»...

HEIMDAL J12-6.jpg

God stemning i bussen. Heimdal-jentene på vei til Baldus cup sist helg. (FOTO: Privat)

 

20 spillere i treningsgruppa som møter fulltallig på nesten hver eneste av de to felles halltreningene, er delt opp i to lag. Sist helg var de i aksjon i Balder Cup i Lillehammer og endte på tredje- og femteplass. «Tredjeplasslaget» tapte forøvrig semifinalen mot senere klassevinner Degernes med bare ett mål. Skikkelig surt der og da; for selv om trivsel og sosial kontakt er viktig for disse jentene, så er det ingen som helst tvil om at vinnerinstinktet også er godt utviklet, forteller trener Camilla. Begge lagene vant forresten hver sin avdeling i det «hjemlige» seriespillet.

HEIMDAL J12-5.jpeg
Det varmes opp og det er snart "baldus-
kamp". (FOTO: Privat)

 


Hva så med topping av lag? Er det et tydelig «A- og B-lag», spør vi. Slett ikke, forsikrer Camilla og tilføyer nok et moment som viktig for at denne jentegjengen trolig ikke blir å finne i frafallsstatistikken de nærmeste sesongene:

 - Vi har involvert jentene i hvordan vi vil ha det både på trening og i kamp. Vi har rullert på spillerne på de to lagene våre, og jentene er enige i at grunnlag for uttak, det skal gjøres på bakgrunn av oppmøte og innsatsen på treningene.

Da vi var innom på treningen dagen etter Baldus, da var treningen mest preget av restitusjon og med øvelser som er aller «gøyest» for de aller fleste – skuddtrening...

 
Heimdal J12-3.jpeg
Fra dagens trening: Skuddtrening er moro. Her er det kantskudd som trenes med trener Camilla som "overvåker" og instruerer... (FOTO: Tore Sæther)


J12-jentene i Heimdal er forresten ikke bare «ballkastere». Flere av dem spiller fotball, og noen er også aktive på ski. 

- Vi forsøker så godt vi kan å samarbeide over idrettsgrensene og legge til rette slik at de som ønsker å være aktive i flere idretter, de skal få anledning til det; slippe å ta valg tidlig, sier treneren.

Heimdal IF håndball er en breddeklubb. Med den nye hallen på Breidablikk (tatt i bruk i 2014) har klubben merket en god tilvekst av barn som vil spille håndball:

 - Vi er en breddeklubb og har ingen ambisjoner ut over kanskje å få med lag i Bring- og Lerøy-serie når vi kommer så langt. Vi har lag i de to klassene over oss, men det er i de enda yngre årgangene det virkelig gror godt, ikke minst takket være Heimdalshallen, er Camilla Wesche klar på.

Husk påmeldingsfrist til neste sesong

Heimdals-jentene er naturligvis påmeldt til seriespill også kommende sesong. Og da kan det vel være passende å minne om at påmeldingsfristen til 2019/20-sesongen, den utgår siste dag i april.

Les mer om Serietilbudet for sesongen 2019/20 her.