Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gleder seg til ny hall i Kolvereid; Kirsti Fjær (t.v.) er skole- og oppvekstsjef i kommunen i tillegg til mange års fartstid i idrettslaget og i dag trener for håndballherrene i klubben. Til høyre Nina Strandvahl, leder for håndballgruppa i Kolvereid IL. (FOTO: Privat)
Gleder seg til ny hall i Kolvereid; Kirsti Fjær (t.v.) er skole- og oppvekstsjef i kommunen i tillegg til mange års fartstid i idrettslaget og i dag trener for håndballherrene i klubben. Til høyre Nina Strandvahl, leder for håndballgruppa i Kolvereid IL. (FOTO: Privat)

Ny hall og gratis leie

I Nærøy kommune har de som står i spissen for barn- og ungdomsidretten virkelig grunn til å smile:

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har fått et kommunalt vedtak på at det skal bygges en ny hall til erstatning for den vi har og som er i dårlig forfatning.

Det sier Nina Strandvahl, leder for håndballgruppa i Kolvereid IL.

Behovet for en ny hall i Nærøy kommune er betydelig fordi nåværende Nærøyhallen er i elendig forfatning:

- Nærøyhallen har en konstruksjon som har vist seg å være svært dårlig. I dag er vår hall den siste av dette slaget i hele Norge. Hovedproblemet er at taket lekker som en sil. For i det hele tatt å kunne bruke hallen, må vi i perioder sette ut «100» bøtter for å fange opp vannet. Likevel har vi fått betydelige skader på gulvet, som også medfører økt risiko for skader.

- Gulvet er slipet og lakkert på nytt, men det hjelper jo ikke så lenge lekkasjene ikke lar seg tette. Høsten 2017 ble det vurdert å renovere anlegget. Det ville ha kostet 24-25 millioner kroner. Idretten i Nærøy mener det er bedre å bruke pengene på et nytt anlegg, og politikerne er heldigvis enige med oss, sier Strandvahl.

I Nærøy kommune har man opparbeidet et ikke ubetydelig næringsfond som blir en viktig bidragsyter når det nye anlegget skal betales.

Byggestart i år(?)

- For oss er det viktig at vi nå får fortgang i arbeidet med å innhente anbud til det som skal bli Nærøysund Arena. Vi håper at byggestart skal skje i løpet av året for det som både blir en flerbrukshall, basishall og svømmeanlegg. Det er antydet en kostnadsramme på knapt 190 millioner kroner, forteller Strandvahl.

Økt rekruttering

Den nye hallen vil bli ei storstue for all idrett i kommunen. For håndballen tror Nina Strandvahl det vil innebære økt rekruttering:

- Jeg er ikke helt sikker på årsakene, men for noen år tilbake sluttet ganske mange med håndball. I dag har vi fire aldersbestemte og to seniorlag i seriespill. Men vi har startet et minihåndballprosjekt hvor det er ca. 35 unger som er med.

Fem nye «gratiskommuner»

Nærøy får ikke bare ny hall. Kommunen er også én av fem kommuner i Region Nord som i løpet av det siste halvåret har funnet ut at det er fornuftig bruk av ressurser å la barn og unge få trene gratis i kommunens haller. 

Den av de fem som var tidligst ute, er Frøya hvor gratisordningen ble innført allerede fra sesongstart sist høst. De øvrige fire – Selbu, Overhalla, Vardø og Nærøy – innførte ordningen fra årsskiftet.

Vi har også notert oss positiv utvikling i kommuner som Averøy og Stjørdal. Der er det riktignok ennå ikke gratis hall-leie til trening, men timesatsene er redusert.

Ifølge de tallene vi nå sitter inne med, er det gratis hall-leie for barn og unge i 59 av våre kommuner. Antallet er altså gledelig nok på vei opp, selv om det fortsatt er 42 kommuner som tar hall-leie. Gjennomsnittlig timepris ligger på 177 kroner.

PS!
Når Nærøy og Vikna 1. januar neste år blir til Nærøysund, får vi håpe at den nye storkommunen tar med seg Nærøys praksis om gratis hall-leie og ikke Vikna sin. I Vikna tar man nemlig hall-leie for barn og unges trening.