Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mehdi Rahimi, Gaute Hoel og Casper Aa. Lund fornøyde etter første treningsøkt. Foto: Monica Ibsen
Mehdi Rahimi, Gaute Hoel og Casper Aa. Lund fornøyde etter første treningsøkt. Foto: Monica Ibsen

Lærerikt, men slitsomt

For våre tilreisende utøvere som deltar på regionale samlinger, blir ofte totalbelastningen hakket tøffere.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Region Nord, som går fra Sunnmøre i sør til Øst-Finnmark i nord, har mange tilreisende utøvere på de regionale samlingene som avholdes i Trondheim. Dette var også tilfelle da 48 spillere fra hele regionen var samlet for treningsøkter og forberedelser til Bylagsturneringen for 15-åringer.

Gaute Hoel er én av de 19 tilreisende spillerne som ble innkalt og tatt ut til bylagssamling- og mesterskap:

- Det er veldig bra å være med på samling, men må samtidig innrømme at det er litt slitsomt. Flyturene, samt reising med busser til hotell og ulike haller tar på. Men vi blir veldig godt tatt imot på samlingene da.

Ofte samme morgen, andre ganger dagen før, som samlingene arrangeres må spillerne "utenbys" starte sin reise til samlingene:

- Jeg tar flyet som går kl. 07:30 på morgen, og når jeg kommer frem til hotellet, drar vi nesten rett på samling på kvelden, sier Mehdi Rahimi fra Leknes.

Det kan oppfattes på spillerne at de synes det er veldig morsomt og lærerikt å være med på samling, men at det også hører med litt styr og stress også:

- Det er jo også utfordrende å huske på alt. Utstyret i kofferten og treningsbagen, tidsplaner, ordne med mat osv. Det er kanskje det vanskeligste på slike turer, legger Kabelvåg-spilleren Viljar Hanssen til.

- Når det er dagssamlinger med RLM (regionalt landslagsmiljø) må jeg reise til dagen før samlingen. Synes det er godt, jeg! Da slipper jeg å dra på skolen, skyter tromsøværingen, Aksel Hald, inn.


Vi inviterte de tilreisende spillerne på pizza på Egon under bylagssamlingen, og alle ble mette og strålende fornøyd. Foto: Monica Ibsen

På regionens RLM-samlingen er det ofte satt opp to økter på samme dag. Dette gjør at spillerne må reise til Trondheim dagen før samlingen, spille to økter og ta fly hjem igjen på kvelden. Jentene synes nettopp denne bylagssamlingen er noe helt annet enn de andre RLM-samlingene:

- Nå er vi her over lenger tid, og da blir det mye mindre stress. Vi får mye bedre tid, og det blir ikke like travelt som ellers.

- Det er også en annen stor forskjell på tidligere samlinger og denne bylagssamlingen. For nå er vi mer et lag, som vil det samme. På RLM-samlingene vil alle vise seg frem som enkeltspiller, mens nå jobber vi sammen. Det er helt annerledes nå.

- Samtidig er nivået syyykt mye høyere her, enn det vi er vant til hjemme. Merker stor forskjell på nivået, fortsetter Viljar.

Mange gode spillere, og en god gjeng

Dette er første året Bylagsturneringen er utvidet, der hver region kan stille med to jentelag og to guttelag. Det vil si at det er enda flere spillere enn man er vant til - men hva tenker dere om det?

- Alt er flere spillere enn det jeg er vant til hjemme. Hos oss kan vi faktisk bare ha én målvakt og tre skyttere på trening av og til. Så å være på samling er skikkelig bra, legger Eskil Arthur Nübert Jenssen til.

- I tillegg er morsomt å spille mot lag der nivåer er bra og jevnt. I klubb, kanskje spesielt i Nord-Norge, kan det ofte bare være enkeltsspillere som er gode, sier Bodø-spilleren Emilie Eidissen Lundberg videre.

Flere spillere på samling, betyr også flere spillere å bli kjent med:

- Vi som reiser sammen blir jo en god gjeng. Mange av spillerne på samlingene har jo flere av bestevennene sine på laget, men for oss som reiser så har vi kanskje bare én eller to per klubblag. Så vi er jo mer avhengig av å bli kjent med hverandre, kanskje, fortsetter hun.


Noen av de tilreisende jentene (og Tuva) er tidlig på plass i hallen for å se på guttene.
F.v: Hedda Ø. Nymark (Langevåg), Live Aanderaa (Rollon), Madelen Roald Wiig (Valder), Iselina Imsland (Levanger HK), Hannah Høsøien (Bossmo & Yttern), Dina Bratrein (Tromsø HK), Emilie Eidissen Lundberg (Bodø HK) og Tvua Willmann (Nidelv/Sjetne).

De tilreisende spillerne trives godt sammen med alle andre på samlingene, innrømmer både jentene og guttene at de har blitt en ordentlig god gjeng med et godt samhold. De legger ved at det er både artig, motiverende, utviklende og lærerikt å være med på slike samlinger - og i tillegg veldig sosialt:

- På hotellene lager vi mye TicToc-videoer, og har det veldig artig sammen, forteller Hannah Hosøien fra Bossmo & Yttern.

.. Og der er det visst ingen tvil: På TicToc er det Casper Lund som er best!