Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nesten hele denne gjengen med J14-spillere har holdt sammen på og utenfor håndballbanen siden de var seks-syv år. (FOTO: Privat)
Nesten hele denne gjengen med J14-spillere har holdt sammen på og utenfor håndballbanen siden de var seks-syv år. (FOTO: Privat)

Humor, glede, stemning

- Når disse jentene er sammen, og det er de ofte, så blir det veldig god stemning.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik beskrives Rita Nordhus, foreldrekontakt og engasjert håndballmamma, spillerne på Kirkenes J14.

Denne uken er Kirkenes J14 vår kontofører på instagram. 

Nesten alle de 11 på laget har spilt håndball sammen siden de var seks-syv år. Kirkenes er en ganske liten by – ca. 3500 innbyggere – derfor er det ikke så lett å samle mange til hvert eneste yngreslag. I dag har Kirkenes IF 150 spillere, og tallet vokser, forteller «håndballmammaen»: 

- I starten spilte jentene både sammen med gutter og med spillere året over og under, men de to siste årene har de vært eget lag, for å si det slik.

Rita Nordhus skryter gjerne og mye av lagets to trenere, Stein Tore Isaksen og Tony Pedersen, og også av ei svært engasjert foreldregruppe, som deler på alle oppgavene rundt laget slik at de to trenerne kan konsentrere seg om å være det – trenere.

 

 

Respekt, fellesskap og begeistringer kjerneverdiene i klubben. De beskriver vel da også  limet i J14-laget...?

- Absolutt. Ikke bare går jentene på samme skole. De er også mye sammen på fritiden. De tar vare på hverandre, og der disse jentene er, der er det også veldig god stemning; mye humor, latter og glede, sier Rita Nordhus, som er én av fem(!) foreldrekontakter rundt laget.

Godt humør – og masse tålmodighet! – trengs også for å bo i Kirkenes og ha lyst til å spille håndball. Det er ikke lett å få kamptrening i en klubb nær deg, for å si det slik. Nærmeste motstander finnes i Vadsø, dit er det 17(!) mil, og til bortekamper lengst unna, da snakker vi om rundt 50 mil – til Alta og Hammerfest. Det kan være greit å vite for alle dem i regionen vår som rynker litt på nesen hvis de må reise en halvtime eller en liten time til bortekamp.

- Men hva med selve håndballen, Rita; hvor engasjerte er jentene på banen?

- Det er en gjeng som synes det er artig å trene – noen er også med i fotball. Vi er ikke best, men jentene viser stor spilleglede og har klar fremgang. En styrke i laget vårt er forsvaret og at vi har gode spillere på alle posisjoner. Det er ikke bare backene som scorer mål, for å si det slik...