Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ventet på hall i 30 år

- Jeg er blitt fortalt at man snakket om hall i Alvdal for 30 år siden; endelig er den på plass.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hvorfor det har tatt så lang tid, det vet jeg ikke helt. Men det har sikkert med økonomi å gjøre. Når nå hallplanene er realisert, har det sammenheng med at det skulle bygges ny barneskole. Da var det heldigvis noen politikere som støttet planene om å bygge en flerbrukshall i tilknytning til skolen, sier Alvdal ILs håndball-leder, Silje Thoresen Tannåneset, med sine 34 år selv bare så vidt eldre enn hallplanene.

Silje Thoresen Tannåneset og noen av jentene hun er trener for jubler over hall i Alvdal.
Foran fra venstre: Madelene Hegseth Sevatdal, Melissa Stensby Mikkelsen, Anniken Thoresen Tannåneset.
Bak fra venstre: Tia Pedersen Nyrønning, Emma Stormoen-Lillestrøm, Silje Thoresen Tannåneset, Natalie Ruud Lysfoss, Linea Østmoløkken Samuelshaug. (Foto: TONJE TANGVIK)


I den korte tiden Alvdalshallen på Sjulhustunet har vært, er den allerede blitt en populær samlingsplass, en sosial arena i tillegg til ny hjemmebane for alvdalhåndballen:

- Kamparrangementene er blitt en kjempesuksess. Det har vært masse folk i hallen, og vi har kjøpt inn bjeller. Det er tipp-topp stemning og noe helt annet enn da vi måtte dra til Tynset for å spille hjemmekampene våre. Da var det jo stort sett bare foreldre som kjørte de 25 kilometerne for å se barna spille, forteller en entusiastisk håndball-leder.

 Hall skaper rekruttering

Håndballhverdagen i Alvdal er blitt som en «helligdag»: 

- Og til hallen søker mange som ikke spiller håndball. En del av dem er blitt smittet av stemningen og vil gjerne begynne selv, sier Silje.

Og nettopp det siste har allerede gitt seg konkrete utslag. Håndballavdelinges leder forteller:

- Da vi startet opp i egen hall i høst, var det to-tre gutter i 10-årsalderen som ville være med på trening. De fikk trene sammen med de jevngamle jentene. Men fort økte interessen blant guttene, og nå har vi ni spillere, mens jentene er 19, og fordelt på to lag. Så nå er tiårsgruppen 28 spillere.

 I tillegg til de tre 10-årslagene har klubben ett G12-lag, ett lag i J12, i J14 og  i J15. Ett minilag er også på plass; til sammen er det 85 spillere. 


Skulle hatt mer halltid

Med ny ordentlig hjemmehall, da er det vel blitt godt med treningstid også...?

- Vi skulle gjerne hatt flere timer. Idrettslaget disponerer hallen fra klokken 16 til klokken 22 og fordeler timene mellom idrettene. I tillegg til oss er fotball, turn, volleyball og ski brukere. Det er sagt at fordelingen slik den er i dag skal fungere ut året, men at det skal gjøres en evaluering av fordelingen i begynnelsen av neste år, forteller Silje Thoresen Tannåneset.