Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Prosjektleder Espen Johannessen i storstua på Nidarø. Det er syv måneder til første store arrangement - Aqua Nor. (Fotos: TORE SÆTHER)
Prosjektleder Espen Johannessen i storstua på Nidarø. Det er syv måneder til første store arrangement - Aqua Nor. (Fotos: TORE SÆTHER)

Nå bare én byggeplass

For én uke siden ble konferanseavdelingen i Nye Nidarøhallen ferdigstilt og overlevert.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byggeprosjektet på Nidarø blir enklere. Espen Johannessen, prosjektleder i ÅF Advansia, sier:

- Dette gjør at det hele nå blir én byggeplass. Nå kan vi konsentrere oss om selve hallen. Men vi må leve med utfordringen med å drive et prosjekt samtidig som deler av anlegget er i bruk. Å ivareta brukernes sikkerhet er et fokusområde. Så langt har det gått bra.

Fra "oppgangen" til den ferdigstilte konferanseavdelingen.

Utbyggerne på Nidarø har for så vidt ikke mer enn «tiden og veien» på seg. Det er syv måneder til hallen må stå ferdig til Aqua Nor-messen, verdens største messe for akvakultur-teknologi - og under ett år til Nye Nidarøhallen skal ta imot «Håndball-Europa».

Komfortabel med tidsplanen

- Selv om tiden går fort, er vi komfortable med tidsplanen, sa Johannessen da vi før helgen var på omvisning på det som skal bli hele Trondheims nye storstue – for messer, konferanser og konserter i tillegg til idrett, både på topp- og breddenivå.

- Nå er det rundt 110 arbeidere i aksjon i tillegg til Veidekkes 10-12 personer.


Fra inngangspartiet mot Klostergata.


I den ferdigstilte konferanseavdelingen er det til sammen ti møterom av ulik størrelse, fra 20 til 400 kvadratmeter; det største med kapasitet til å ta 300 – 400 personer.

Kritiske medierøster

 Det står ikke til å nekte for at det har blåst friskt rundt Nye Nidarøhallen, ikke minst i mediene. De kritiske røstene har vært høye, og alle faktiske forhold rundt utbyggingen har ikke hatt like gode forutsetninger til å nå ut til «folk flest». Men hvordan har det vært å stå midt oppe i det som prosjektleder når medieomtalen har vært alt annet enn positiv?

- At folk engasjerer seg, er ok. At meningene er delte, må vi også finne oss i, det er tross alt et svært stort prosjekt vi her snakker om.

- Når det gjelder offentlig fokus på det vi driver med, så er det både utfordrende og artig. Det krever også at vi må være pinlig nøyaktige, sier Johannessen og fortsetter:

- Noen bommerter har vi selvsagt gjort underveis, men vi har lært av dem. 

Nattesøvnen ikke påvirket

 - Er det noe du som prosjektleder nå bekymrer deg for, om enn ikke tar ifra deg nattesøvnen...?

 - Nattesøvnen er i orden. Selvsagt er det ting som tar mer tankekraft enn andre, ting som ligger og gnager litt. Det som er den største utfordringen vår nå, er at fremdriftsplanen frem til Aqua Nor i slutten av august blir fulgt. Jeg er rimelig sikker på at vi klarer å følge planene.


Skisse av nyhallen med fasaden mot Ila og Nidelven. (Skisse: nyenidarohallen.no)


Kritikerne av utvidelsen av Nidarøhallen har pekt både på reduserte grønne (park)omgivelser, hallhøyden og utvendig utseende. At vi får midtbyens største parkanlegg med 40 000 kvadratmeter, dobbelt så stort som Marinen for eksempel, det er et poeng som er underkommunisert, for å si det mildt.

Høyden er redusert i forhold til de opprinnelige planene, og når det gjelder utseende, så blir det alt annet enn en mur-koloss som ødelegger området.

- Hallen får treverk panelkledning, et arbeid som vi håper å starte i neste måned og som skal være ferdig i sommer/høst. Utvending tak skal mosedekkes, og det vil føre til fargeendringer i forhold til årstidene, sier prosjektleder Johannessen. Han legger ikke skjul på at han mener Nye Nidarøhallen blir et anlegg som kommer til å gli fint inn i omgivelsene; alt annet enn et forargelsens hus.

Tilstrekkelig parkering

- Og hva med parkeringsplassene. Blir det så mange færre som enkelte påstår?

- Parkering har definitivt vært tema, men parkeringssituasjonen blir slett ikke dårligere enn dagens. Vi har nå drøyt 80 plasser ferdig (mellom tennishallen og storhallen). I tillegg kommer 20 plasser i det vi kaller logistikkplassen (langs hallen mot grøntarealet) og 80 plasser sør for Trondheim Stadion. De rundt 180 plassene skal være nok til daglig bruk. 

- Så er det ikke til å komme fra at vi må innse at det nye anlegget vil gjøre det nødvendig for oss som brukere å endre våre transportvaner. Vi kan ikke forvente at alle skal kunne kjøre «til døren» når vi skal til hallen, enten som brukere eller som publikum. 

- Dette er forhold som vi også må være gode på å informere om, både til brukere og naboer. Nye Nidarøhallens nettsted - http://nyenidarohallen.no/- er en kanal vi bruker for å fortelle hva som skjer og hva som skal skje, sier prosjektleder Espen Johannessen.

Å drive en byggeplass samtidig som deler av anlegget er i bruk, er en utfordring. I forrige uke gjennomførte for eksempel bedriftidrettskretsen sin tradisjonsrike idrettsfestival, og daglig er håndballfolket på plass i anlegget, til trening og kamp.