Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Idar Arne Kristiansen (Volda HK)
Foto: Idar Arne Kristiansen (Volda HK)

Flere lag i godt driv

Volda i 1. divisjon og tre lag fra 2. divisjon er på vinnersporet og har en stø kurs mot opprykk.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storspill i 1. divisjon

Etter storopphenting mot Fjellhammer i forrige seriekamp tar Volda sin tiende strake seier i 1. divisjon. Volda-laget har fortsatt sitt storspill fra forrige sesong, da de overlegent vant 2. divisjon og kvalifiseringskampene. Hittil i sesongen er det kun Aker (28-25), Follo HK (28-28) og Sola (37-28) som har tatt poeng fra dagens tabelltreer. Per nå kan vi si at Volda har et godt grep om kvalifiseringsplassen, og er rett bak Aker når det gjelder kampen om direkte opprykk. Både Aker og Volda har like mange poeng – det skiller bare at Aker har én kamp mindre spilt, og de ligger 5 poeng bak serielederen Sola.

- Det er så kjekt å sjå at dei spelarane som vanlegvis speler størstedelen av kampane - dei sit på benken og vil gjerne fullføre kampen, medan det er sju spelarar inne på bana som spelar utruleg bra. Det viser berre breidda i laget og den konkurransen som er inne i laget no, det ser utruleg bra ut, eigentleg, og gir oss ein ekstra styrke, sier trener Halldór Stefán Haraldsson til voldahandball.no etter kampen mot Førde.

Nå gjenstår det ni ordinære seriekamper for Volda-jentene – der vi kan anta at revansjelysten mot spesielt Aker, Sola og Follo er nokså høy.

I 1. divisjon gir 1. og 2. plass direkte opprykk, mens 3. plass må spille kvalifiseringskamper. De tre nederste lagene rykker direkte ned.

--> Volda møter Sola borte (10.02), Follo borte (03.03) og Aker hjemme (17.03 kl. 16:00).

Se tabellen her.

Les mer om Volda her.

Tre lag med 11 strake seiere i 2. divisjon

I 2. divisjonsavdeling nr. 4 for herrer finner vi Vikhammer, som etter siste seier over Tiller, står ubeseiret etter 11 kamper. I neste kamp står Lillehammer for tur, som ligger to poeng bak serielederen. I sesongens første seriekamp vant VHK over laget fra Mjøsbyen, men siden den gang har ikke Lillehammer tapt en eneste kamp. 11 av 20 kamper i sesongens 2. divisjon er unnagjort, og Vikhammer har enda igjen å avgi poeng.

- Vinner vi neste lørdag ligger vi meget godt an til å vinne avdelingen, sier Jim Roger Kvello til Bladet - foran det som vil være sesongens høydepunkt for VHK-spillerne.

- Men vi skal spille og vinne de resterende kampene også. Poengene kommer ikke av seg selv, sier han.

Det skal også nevnes at Bergsøy kun har tapt to kamper og har én uavgjort i sin avdeling, og ligger 3 poeng bak serieleder Tjølling.

I 2. divisjon gir 1. plass kvalifiseringskamper til opprykk. Alle avdelingsvinnerne møtes i to oppgjør som avgjør kampen om opprykk, og hvilke lag som må ut i ekstrakamp for om mulig å sikre spill i 1. divisjon 2019-20. De to nederste lagene rykker direkte ned (i dette tilfellet kun ett lag grunnet trekking.)

--> Vikhammer møter Lillehammer hjemme 26.01 kl. 17:30.

Se tabellen her.

Les hele saken fra Bladet her.

På damesiden i 2. divisjon (avd. 4) finner vi foreløpig to lag i toppen; Byåsen Bredde og Utleira. Per nå ligger Byåsen på 1. plass. Med like mange poeng, men på en 2. plass grunnet én kamp mindre spilt, finner vi Utleira. I første serierunde måtte de foreløpige serielederne avgi hvert sitt poeng til hverandre. Siden denne kampen har Utleira vært på vinnersporet, med 11 kamper uten tap. Byåsen tapte derimot sin neste kamp mot Gjøvik – men etter dette har heller ikke Byåsen avgitt poeng og har 11 seiere på rad de også.

I 2. divisjon gir 1. plass kvalifiseringskamper til opprykk. Alle avdelingsvinnerne møtes i to oppgjør som avgjør kampen om opprykk, og hvilke lag som må ut i ekstrakampt for om mulig å sikre spill i 1. divisjon 2019-20. De to nederste lagene rykker direkte ned.

--> Byåsen og Utleira møtes igjen 20. februar kl. 20:00 i Utleirahallen.

Se tabellen her.

Vi ønsker alle lag lykke til videre i resten av sesongen!