Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KolstadArena-vignett.jpeg

Hele bydelens storstue

Kolstad Arena / Heimdal vgs - får stor betydning for lag og foreninger i hele Trondheim sør.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.KOLSTAD ARENA-4.jpg

Fra den offisielle åpningen av Kolstad Arena. Fylkesordfører Tore O. Sandvik klippet snoren med assistanse av Kolstad Håndballs styreleder, Eivind Johnsen.
(FOTOS: Tore Sæther, NHF Region Nord)


Økningen av hallkapasiteten med tre nye hallflater vil også være et betydelig løft:

- For oss er det veldig viktig at vi nå får tilgang til treningstid, i tillegg til den vi blir tildelt gjennom den kommunale tildeling, sier Jostein Sivertsen, daglig leder i Kolstad Håndball og legger til: - Dette er ikke minst viktig for alle involvert i yngresavdelingen. Med en hall i nærområdet, vil behovet for transport til og fra trening bli langt mindre.
 KOLSTAD Arena-Jostein.jpg

Jostein  Sivertesen, Kolstad-håndballens daglige leder, er storfornøyd med at klubben nå har fått sin egen hjemmebane i sitt nærmiljø.

I nyhallen er det også lagt til rette for utleie av dansesal, blackbox, konsertsal, musikkrom, kantine og sosiale rom, som gjør at anlegget blir både flott skole og idretts- og kulturbygg, som kan huse et mangfold av aktiviteter.

Utearealene er regulert til park og torg på grunn av sin sentrale beliggenhet og nærhet til eksisterende baneanlegg. Nærmiljøanlegget vil bidra til å støtte opp om anlegget som samlingssted for bydelen. 

Kolstad Arena.jpg

Hallgulvet er merket til bruk for mange idretter. Når Kolstad spiller eliteseriekamper, blir et eget kampgulv lagt i lengderetningen i hallen.


For elitelaget i kolstadhåndballen betyr nyhallen at man både kan trene og spille sine hjemmekamper i egen arena. Kolstad håndball har etablert et driftsselskap som tar seg av booking og utleie til idretten både til trening og konkurranser. 

- Vi har nå fått en ordentlig hjemmebane, og vi håper også at Kolstad Arena skal bli en fin sosial møteplass, sier Jostein Sivertsen.

På dagtid disponerer den videregående skolen to av de tre hallflatene. 

FAKTA

KOLSTAD ARENA

Kommune:Trondheim
Ferdigstilt:September 2018
Eier:Trøndelag fylkeskommune
Kostnad:200 millioner kroner
Spillemidler/momsrefusjon:
20,8 millioner i spillemidler / 15 millioner i momsrefusjon
Antall spilleflater: 3
Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.):
Det er lagt til grunn sambruk mellom Kolstad Arena og Heimdal videregående skole (vgs). I Kolstad Arena: tilgang på seks garderobesett i sambruk med skolen, 60 meter løpebane, vrimleområde, kiosk, VIP-rom, vaktrom, sanitærrom etc. Heimdal vgs: Dansesal, blackbox (musikkrom), styrkerom, spinningsal, konsertsal, greenroom, auditorier mm.

Publikumskapasitet ved kamp: 
2000 sitteplasser + 500 ståplasser. (Ved konsert: 4000 personer.)

Annet/merknad:
Totalt bevilget rammekostnad for hele prosjektet (arena og skole) er 1,1 milliarder kroner.

KOLSTAD ARENA-5.jpeg