Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ytteren-vignettfoto.jpeg
Fotos: TROND OLSEN

Hall spiller-rekrutterer

- Den nye flotte hallen kan absolutt være med på å skape større interesse for håndball, ikke minst blant guttene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier Mette Hansen, leder i Bossmo & Ytteren håndball i en kommentar til halltilveksten i Rana, Ytteren flerbrukshall. 

Bossmo & Ytteren IL er eier av hallen som ble åpnet sist desember. Frem til desember i år, minst, er den nye hallen ekstra kjærkommen, fordi:

- Den kommunaleide Ranahallen er stengt mens den er under totalrenovering. Nå har vi 12 timer trening hver uke i den nye hallen for våre 14 lag. Det er en ekstra kostnad. Timeprisen er i snitt ca. 300 kroner, og det må vi også betale. Vi har budsjettert med 120 000 kroner inneværende sesong bare til trening, og det er klart at det er en belastning på et totalbudsjett på rundt én million. 

- Når Ranahallen er klar igjen, vil vi ha flere treninger i den, fordi treningstiden der er gratis. Men vi vil fortsatt ha noen treninger også i vår egen hall, sier håndball-lederen.

Ytteren-1.jpg

Tilbake til betydningen av en ny hall i Rana. Av de 14 påmeldte B&Y-lagene til seriespill, er bare ett lag guttelag. (De tre naboklubbene – Rana HK, Gruben og Selfors – som har håndball på programmet har ingen guttelag påmeldt til seriespill.) Kan nyhallen være med på å trekke flere gutter til håndballen?

- Det tror jeg absolutt. Vi har altså bare ett guttelag, som er påmeldt i G16-serien, og som har en artig historie. I fjor tok jenter som spiller på 2003-laget vårt og inviterte gutter de går på skolen sammen med til å bli med på trening. Det var gutter som noen spilte fotball og noen drev med skihopping, men ingen hadde vært med på håndball. Det ble en suksess. Guttene syntes det var artig, og nå er de påmeldte til seriespill som førsteårs gutter-16, forteller Mette Hansen.

- I tillegg til disse så har vi startet trening for gutter født 2009 og ei treningsgrupe med både gutter og jenter født 2012. Jo, jeg tror absolutt den nye hallen kan tiltrekke seg nye spillere, ikke minst gutter. Det er også av stor betydning at hallen ligger i et boligstrøk og rett ved en nybygd barneskole, sier en entusiastisk håndball-leder.

Ytteren-6.jpg

YTTEREN FLERBRUKSHALL

Kommune:Rana
Ferdigstilt:Desember 2017

Eier:
Ytteren idrettspark eiendom as (heleid av Bossmo & Ytteren IL)

Kostnad:52 millioner

Spillemidler/momsrefusjon:
Mva-fritak, all mva refundert; 12,5 millioner i tippemidler

Antall spilleflater:1

Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.)
Styrkerom, klubbrom og kafé. 

Publikumskapasitet: 280

Annet/merknad:
Hallen grenser mot fotballanlegg og har fastbygd tribune mot fotballanlegget. 
Seks garderober og to lærer/dommer-garderober.