Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

TRENER2-Alta.jpg

Milepæl i utdannelse

Siste augusthelg møttes et 15talls trenere i Alta for å ta siste steg mot Trener 2-utdannelse.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en milepæl i trenerutdannelsen i våre (foreløpig...) tre nordligste fylker:

- I Nord-Norge har vi ca. 150 som har gjennomført Trener 1. Nå har vi altså i gang med å utdanne også Trener 2-trenere. Alta var først ute; i Harstad og Bodø har man avviklet to av de tre helgesamlingene. Målsettingen er at vi ved sesongslutt neste vår har fått utdannet rundt 50 trenere til Trener 2, sier Eirik Engelsen, Region Nords klubbrådgiver i Finnmark.

Engelsen (bildet over) er klar på at kompetansehevning blant trenere er et viktig element i «beholde flere lenger»-ambisjonen.

- Å få flere kompetente trenere vil også bidra til at det blir mer attraktivt å starte med håndball, tror Engelsen og legger til at vi må slutte å være så opptatt av, og bekymret for, at det er så mange foreldre som er trenere for yngreslag. 

- Norsk håndball trenger alle interesserte foreldre, og vår oppgave er å gjøre dem så godt kvalifisert som mulig som trenere. Foreldre eller ikke, er ikke det vi skal hefte oss ved. Det er kompetanse som er viktigst

 

TRENER2-Lillian Suhr.jpg

Trener både sønn og datter

Birgitte Suhr (bildet) er trener i Alta-klubben Nerskogen IL. Bydelsklubben har påmeldt to guttelag og fire jentelag til denne sesongen. Birgitte er trener – sammen sin ektemann (Rune Sørensen) både for J16- og G12-lag. Ekteparet har et barn på begge lagene. Birgitte har trent jentelaget i ni år og tok Trener 1-utdannelse for noen år siden. Hvorfor gå videre og å ta Trener 2?

 - Fordi jeg synes det er verdifullt å lære mest mulig. I Trener 1 var det mest basis, teknikk og individuelt. Nå har vi lært mest om samspill og litt også om reglement, sier Birgitte. Hun har helt siden hun begynte som trener tatt ett år om gangen, og det har den ferske Trener 2’eren gjort ni ganger... Om det blir enda flere slike «ett år om gangen» og om hun vil gå i gang med Trener 3, se det er ikke bestemt. Birgitte Suhr er nå veldig spent på hvor mange på J16-laget (spillerne er 15-åringer) som vil fortsette etter denne sesongen.

- Vi har ikke mistet mange siden vi startet med denne jentegjengen for ni år siden. Men man vet aldri nå jentene blir 15-16 år. 

TRENER2-Frode Dolonen.jpg

Utrolig mye kompetanse

Frode Dolonen (bildet) fra Vadsø var også én av deltagerne på Trener 2-avslutningen i Alta. Han har det gamle A-kurset – fra «steinalderen» - og i tillegg Trener 1 – fra noen år tilbake.

- Jeg meldte meg på Trener 2-kurs fordi det er utrolig mye kompetanse å hente der. Og når vi nå har et damelag i klubben og håper at vi også kan få nok spillere til et J18-lag, da gjelder det å stå klare med trenere som er bra skolert, sier Dolonen. Selv er han trener for to J16-lag – «30 glade 2002/03-jenter» i tillegg til et lag med 2006-jenter.

Til denne sesongen har Vadsø-klubben påmeldt seks guttelag og dobbelt så mange jentelag. 

- Kvalifiserte trenere vil utvilsomt være et poeng når vi tenker økt rekruttering til sporten og en avgjørende faktor også i arbeidet med å få flest mulig spillere til å være aktive lengst mulig.

TRENER2-Alta.jpg

Deltagerne på Trener 2-kurset i Alta.
Foran f.v: Kai Roger Olsen, Ottar Pettersen, Jan Eilif Wisløff, Kai Erik Bull, Ken Ingebrigtsen, Frode Dolonen og Rune Skaufel.
Bak f.v: Gro Olaussen, Cecilie Vonheim Norbye, Åse Godvik Lampe, Julie Evjen, Lisa Marie Gudmestad, Irene Leinan, Linda Hove, Lillian Birgitte Suhr og Unni Jansen.