Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trenerne.jpg
En del av trenerne som har vært i aksjon på årets to regionale talentsamlinger i Orklahallen. F.v.: Bjørn Almåsbakk, Jørgen Laug, Vedrana Terzic, Kjell Einar Westrum, Roar Aksdal, Jan Erik Wiedemann, Atle Oliver Johansen, Kjetil Gimnes og Fredrik Tønne.

Skryter av trenerne

Mellom 15 og 20 trenere har vært i aksjon under de to talentsamlingene i Orkanger denne uken.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De regionale landslagstrenerne, Atle Oliver Johansen og Jørgen Laug, gir sine trenerkolleger mange godord for jobben de har gjort på samlingene.

- De fortjener skryt for gode formidlinger på gulvet og for å ha god kontakt og fin tone overfor spillerne, sier Atle Oliver, ansvarlig for trenerne på jentesiden under samlingen. Jørgen med samme oppgave på guttesiden forteller om hvordan utvelgelsen av trenerne gjøres:

- Vi vil i utgangspunktet ha med fylkestrenerne slik at vi som er regionale landslagstrenere kan formidle til dem det som er landslagstrenernes intensjoner med talentutviklingen. Dette er et overordnet mål med alt det vi foretar oss på samlingene.

 Vedrana Terzic.jpg

 Vedrana Terzic i aksjon med et par av målvaktene.

På jentesiden har Region Nord i år hatt tre kvinner i trenerkorpset. Atle Oliver Johansen sier om dem:

- Åse Kristoffersen fra Tromsø har vært med oss tidligere. Hun er fysioterapeut av utdannelse og har veldig god spillerkontakt. Vedrana Terzic fra Bergsøy er ny på disse samlingene og er med som målvakttrener. Jeg registrerer at også hun har veldig fin dialog med spillerne. Og så er det Victoria Koen fra Klæbu. Hun har vært på samlingene som spiller, men som trener er hun her for første gang. En meget talentfulle trener.

Fredrik Tønne.jpg

- Det siste gjelder for øvrig også for Fredrik Tønne (bildet over). Charlottenlund-gutten har vært på samling som spiller; som trener, ung og meget lærevillig, er dette hans første samling.

 De to talentsamlingene er begge bygd opp med de samme temaene som de regionale landslagsmiljøene er gjennom i løpet av sesongen, forteller Jørgen Laug:

 - De to første dagene har det vært angrepsspill med vekt på kontringer, russer-sperrer og kryss-spill. På dag tre har tema vært forsvarsspillet, og på den siste dagen har det i tillegg til fysisk trening vært kampaktivitet.

 

 

Kjetil Gimnes.jpg

Kjetil Gimnes avrunder ei økt med 2001/02-gutter.

For trenerne handler det naturligvis også om å utvikle seg. Under samlingene er det kvelds-økter hvor Atle Oliver og Jørgen coacher trenerne; gjør en gjennomgang av dagen som nettopp er avsluttet og legger en plan for kommende dag. I løpet av samlingene har trenerne også ført én til én-samtaler med alle spillerne.

- Så er det viktig at også trenerne drar fra Orkanger med følelsen av at de har fått faglig påfyll, understreker Jørgen Laug.