Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2018-06-25_Talentsamling-JG200355_640x360.JPG
Guttegjengen som har deltatt på den regionale talentsamlingen (Foto: Monica Ibsen)

Sentral talentsamling

Uttaket til Skiensamlingen er klart. RLM-trenerne påpeker at dette bare er begynnelsen for J/G 2003.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av fire dager har den årlige regionale talentsamlingen blitt avholdt på Orkanger - denne gangen for spillere født i 2003. Samlingen har hatt stort fokus på tempo med og uten ball, dueller og valgsituasjoner, samt økter med internkamper, fysisk trening og skadeforebyggende trening. Spillerutviklere fra hele regionen har hatt gode muligheter til å bli kjent med, kartlegge og evaluere rundt 150 spillere i denne årsklassen.

-       Det har vært mye bra denne helgen, både med tanke på holdninger og ferdigheter. Mange har vist seg fram, og det er gøy å se at det er så mange som vil noe med håndballen, sier regional landslagstrener for G03, Jørgen Laug.

Spillerne har i tillegg blitt fordelt i ordensgrupper for å lære seg å vise gode holdninger også utenfor parketten. Det har uten tvil blitt satt godt pris på av kjøkken- og vasketjenesten på Orkanger:

-      I løpet av de 9 årene NHF Region Nord har arrangert talentsamlingen på Orkanger har det aldri vært renere og ryddigere.

-      Når det kommer ungdommer og spør om vaskekluter eller tørkepapir, fordi man har sølet, da blir de som er ansvarlige på kjøkkenet glad. Folk setter pris på at du prøver å gjøre noe med et eventuelt uhell. Ta det med som lærdom. Det er en viktig del av å være på en samling, forteller Geir Nicolaysen når han takker ungdommene for ryddeinnsatsen.

Bare begynnelsen

De regionale landslagstrenerne har i løpet av helgen notert seg ned mange navn på blokken, og ser det er mye godt treningsarbeid som gjøres av den enkelte spiller og hver enkel klubb i hele regionen. Samlingens siste dag knyttes til hvilke spillere som velges ut til å delta på Sentral talentsamling i Skien. Her påpeker Laug videre at Skien-samlingen kun er starten, og absolutt ikke slutten, for denne årsklassens utvikling og muligheter fremover:

-       2003-modellene har nå startet et løp som kommer til å vare i lang tid. Siste alderbestemte landslagssamling for denne gjengen er om ca. 6 år, så de har mange muligheter innen den tid til å vise seg frem.

-       Men det som er viktig å huske på er at det er helt opp til dem selv. Spillerne har nok av arenaer å vise seg frem på både i klubb og regionalt (fylkessamling, regionalt landslag, bylag) - men de må også jobbe med holdningene, ha god innsats og legge ned det treningsarbeidet som er nødvendig for å utvikle seg, legger Laug til.

 2018-06-25_Talentsamling-JG200301.JPG
Talentsamlingens gutter ble nok under denne økten kjent med at de kanskje har en vei å gå på mobilitet. (Foto: Monica Ibsen)

Individuelt ansvar for utvikling

-      I hverdagen vår har vi mange arenaer vi prøver å prestere godt på. Det er mulig å få til en god utviklingsarena ved å ha det artig, ålreit og gøy sammen med lagvenninner- eller kamerater. Skiensuttaket er ett av mange "landslagstog" - det kommer flere, så ikke gi opp. Kanskje har du gjort et godt arbeid siden sist når det kommer et nytt tog. Det er helt opp til deg, og ditt eget ansvar, påpeker Geir Nicolaysen til en gjeng spente ungdommer.

De regionale landslagstrenerne jobber aktivt gjennom hele seongen for å få kontoll over utviklingen til spillerne. De har jevnlig kontakt med trenere og spillerutviklere i de ulike fylkene; "Har hun tatt steg?" eller "Har han blitt fysisk sterkere?" og lignende. For fysikken er definitivt et område som krever utvikling:

-      Det viktigste for dere å jobbe med videre er det fysiske. Ta med deg det inn i klubbhverdagen din. Vi må også jobbe mer med tempo i spillet. Vi skal være dyktige når det går hurtig. Det er en individuell oppgave å ta det seriøst. Vi søker spillere som er gode til å ta valg og utføre gode aksjoner selv om det "koker" litt, fremhever Jørgen Laug til guttene.

-      Vi har tatt impulser rett fra en landslagssamling og "ned" hit på Orkanger. Nå må spillerne selv ta ansvar for å ta dette videre til sin klubbhverdag. De spillerne som lykkes best med å trene godt og målrettet, spise riktig, jobbe med holdninger og holde seg skadefri, er de som vil nå lengst. Dette løpet er langt!

 2018-06-25_Talentsamling-JG200345.JPG
Spillerne tar til seg råd fra de regionale landslagstrenerne (Foto: Monica Ibsen)

Uttak til Skiensamling

Det er tatt ut totalt 8 gutter og 8 jenter som skal delta på den sentrale talentsamlingen, samt 8 reserver fra hvert kjønn. Skiensamlingen avholdes 6.-9. august. Vi gratulerer!

Uttak gutter:
Gaute Hoel, Bodø HK (Målvakt)
Sondre Løw-Owesen, Klæbu (Venstrekant)
Casper Aasgård Lund, Bodø HK (Linjespiller)
Erlend Johnsen, Charlottenlund (Høyrekant)
Tobias Dypvik, Charlottenlund (Bakspiller)
Dennis Hegge Solem, Klæbu (Bakspiller)
Theodor Alsing Johnsen, Kabelvåg (Bakspiller)
Aksel Hald, Tromsø HK (Bakspiller)

Reserver gutter:
Gard Volden, Klæbu (Målvakt)
Marius Wæge, Bodø HK (Venstrekant)
Mathias Kvithyll, Klæbu (Linjespiller)
Viljar Hanssen, Kabelvåg (Høyrekant)
Sindre Engelsnes, Brønnøysund (Bakspiller)
Zacharias Zachariassen, Charlottenlund (Bakspiller)
Tobias Stavø Gunhildsøien, Tiller (Bakspiller)
Peder Hindseth, Stjørdals-Blink (Bakspiller)

2018-06-25_Talentsamling-JG200356.JPG

Uttak jenter:
Dina Bratrein, Tromsø HK (Bakspiller)
Johanne Halseth Nypan, Nidelv/Sjetne (Bakspiller)
Karoline Hernes, Charlottenlund (Bakspiller)
Kathrine Reardon Saedi, Charlottenlund (Bakspiller)
Marthe Løseth, Klæbu (Høyrekant)
Kjersti Elise Okstad, Klæbu (Venstrekant)
Anna Snøfugl Tenjord, Charlottenlund (Linjespiller)
Hedda Østrem Nymark, Langevåg (Målvakt)

Reserver jenter:
Tale Einskar-Johnsen, Klæbu
Hannah Kjelstad Hosøien, Bossmo&Yttern
Emma Obiech, Midsund
Martine Hegglund, Frol (Levanger)
Marlene Myrvold, Ørland BK
Live Tonning Aanderaa, Rollon
Emma Skjerpan Snoen, Bodø HK
Islina Myhr Imsland, Frol/Nessegutten (Levanger)

 2018-06-25_Talentsamling-JG200377.JPG