Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Månedens spiller-desember_Sara.jpg

Korsbånd av eller ok...?

Det var en vanlig trening for Sara Øien Nilsen – inntil det skjedde noe i høyrekneet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Vi går tilbake til september i fjor. Sammen med lagkameratene i CSK holdt Sara på med drill av ankomstøvelser i ”gammelhallen” på Charlottenlund. Ingen var borti henne da høyrebeinet nærmest satt fast i underlaget:

- Det gjorde skikkelig vondt. Jeg fryktet det verste da vi dro ned på legevakta på St. Olav. Høyrekneet ble undersøkt, og legen konkluderte med at det var ok. Jeg var også til fysioterapeut og naprapat som begge mente det samme, forteller 18-åringen.

Men smertene ga seg ikke, og Sara bestemte seg for å ta en MR av kneet. Da fikk hun uventet dårlig nytt:

- På MR’en så man at fremre korsbånd var av. I tillegg var begge meniskene skadet. Beskjeden kom som et sjokk, og jeg som hadde håpet at jeg skulle rekke Lerøy-kamper.  Det ble det ikke noe av, nei...

I stedet ble det operasjon. 18. oktober ble korsbåndet lappet sammen. En positiv nyhet fikk Sara også med seg:

- Legen mente at meniskene så bra ut, og at det ikke var noen grunn til å gjøre noe med dem.

Likevel, et stykke ut i januar i år var smertene i kneet fortsatt der. Ny MR og ny beskjed: Meniskene er nok også skadet, som først antatt. Ny operasjon!

 

Månedens-SARA-2.jpg

 

Det koster mye for en ungdom som satser på idretten sin å bli parkert på sidelinjen i ett år. Treningsglade Sara drev naturligvis alternativt. Og så fikk hun spørsmål om hun ikke kunne trene et lag med niårige jenter på Kolstad. Laget sto uten trener.

- Jeg var litt tvilende. Skolearbeidet tar jo sin tid og opptrening av kneet likeså. Men jeg syntes det hørtes morsomt ut. Jeg fikk med venninnen min Hanna Meder, og sammen tok vi ansvar for en gruppe på 14-15 niåringer. Trenerkurs 1 tok vi også.

Sara og Hanna fikk mye skryt av foreldrene til spillerne, og niåringene var tydeligvis også fornøyd. Så da spørsmålet kom om de to ferske trenerne kunne ta jentene også denne sesongen, svarte de ja.

Så nå er Sara både trener og igjen heldigvis i kamp i CSK-drakt. Og à propos drakt, Sara; hvorfor i CSKs grå når du bor på andre siden av byen?

- For tre og et halvt år siden holdt laget mitt i Kolstad på å gå i oppløsning; noen sluttet med håndball, og flere av de som ble var ikke så interessert i å satse. Det ville jeg, og derfor ble det klubbskifte.

Året uten håndballtrening og kamper gikk egentlig ganske fort, synes Sara:

- Jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle sette en dato langt der fremme hvor jeg skulle kunne være på banen igjen. I stedet satte jeg meg delmål og tok rehabiliteringen steg for steg.

Helt sikkert en lur strategi – glemme et-jafs-mål og i stedet gå etter kortsiktige mål.
Så er Sara i full sving igjen; trening hver dag og kamper på CSKs J18-lag og 3.divisjonslaget. Ligger det i bakhodet tanker om ”enn om kneet ryker igjen...?”

 - Jeg skal ikke si at jeg ikke har tenkt tanken. Enkelte ganger har jeg følt det litt stressende. Men det har ikke skjedd. Kneet holder, smiler Sara Øien Nilsen, Månedens spiller i desember.

 

Månedens-SARA-1.jpg 

FAKTA
Sara Øien Nilsen
18 år 
Klubb:
Charlottenlund
Startet med håndball:
Som 7-8-åring (i Kolstad)
Posisjon på banen:
Midtback
Daglig:
Går sisteåret på Heimdal vgs.