Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Manedensspiller_oktober.jpg

Tålmod og treningsvilje

Det tar 25 minutter å kjøre fra Elnesvågen til Molde. Tara Heimen har startet på en lengre reise.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

18-åringen fra den lille bygda med 2500 innbyggere to og ei halv mil nord for Molde har satt seg som mål å bli eliteseriespiller.

Tara har hatt en syv år eldre storesøster Kaisa og mamma Ann Kristin som inspirasjonskilder og for mammas del, også trener i mange år.
En ytterligere inspirasjon er at Ragnhild Valle Dahl, ett år eldre klubbvenninne fra Elnesvågen, også er i Molde-stallen:

- Det gir meg litt ekstra trygghet, liksom, og viser det at det går an å bli god selv om man kommer fra et lite sted som Elnesvågen.

Allerede som femåring begynte Tara med håndball, og så har det gått slag i slag – på Elnesvågens lag:

- Jeg har hospitert på trening i Molde HK de siste par årene, og forrige sesong fikk jeg også noen minutter på banen i 1.divisjon. Likevel skal jeg innrømme at jeg ble litt overrasket, gledelig overrasket, da jeg ble tilbudt en toårs-kontrakt med MHK.

Dermed var et nytt og viktig steg tatt for ungjenta, som på banen er midtback og av spillertype en mix av oppspiller og avslutter.

Kanonskytter er hun ikke...


Tara Heimen-månedens2.jpg
Tara klar til å sette en syvmeter i mål. ”Jeg har trent ganske mye på det, og uttellingen? Ganske solid,” ler 18-åringen. (Foto: PRIVAT)

 

Hittil i sesongen har Tara ikke fått spilletid på elitelaget:

- Det er jo mange gode spillere på laget, spillere som jeg ser opp til, Anniken og Mona Obaidli, ikke minst. For meg er det snakk om å være tålmodig og trene godt; jeg stresser ikke med å sette meg datomål for eliteserie-debut. Jeg er ganske treningsvilig, så det skal ikke stå på det, sier Tara.
Og treningsvillig må man være når uken som regel teller ni økter, inklusive de tre hun får gjennomført på skolen som toppidrettselev.

Tålmodighet i kombinasjon med stor treningsvilje, gir ofte resultater. Likevel er det viktig for utviklingen av håndballspilleren Tara at hun får spilt kamper på bedre nivå enn det 3.divisjon (for Elnesvågen, samarbeidsklubb med Molde HK) har å by på. Derfor håper hun at Molde klarer å kvalifisere seg til Lerøy-serien. Første hinder er forsert. Det andre blir alt annet enn enkelt. Molde er kommet i et hard kvalik-gruppe; mot Storhamar, Stjørdal HK og Nit-Hak. Kval-runden spilles om snaut to uker.

Men om 18-åringen fra Elnesvågen er tålmodig, i alle fall som håndballspiller..., har hun ingen problemer med å flagge sitt langsiktige mål:

- Jeg har altså en toårskontrakt med Molde, og selvsagt håper jeg at jeg skal få spille eliteseriehåndball i løpet av den tiden, sier Tara Heimen.

 

Tara Heimen-månedens1.jpg

FAKTA
Tara Heimen
18 år  

Klubb: Molde HK Elite

Startet med håndball:
Som femåring (i Elnesvågen)

Posisjon på banen:
Midtback

Daglig:
Nest siste år på Molde vgs., toppidrettslinjen