Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

September_manedensspiller.jpg

Gjør som foreldrene

Jakob Grindberg følger i foreldrenes fotspor – drar til Bodø for å bli en enda bedre spiller.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.


Far Tor Åge og mor Randi dro i sin tid til henholdsvis Bodø HK og Junkeren for å spille eliteseriehåndball. Nå er det Jakobs tur til å reise fra Namdalen til Bodø for å utvikle seg som håndballspiller.

18-åringen var siste sesong en hardtskytende og treffsikker bakspiller på Namsos HKs lag i 3. divisjon. Men med ett år igjen på videregående skole drar han nordover; hvorfor nå?

- Fordi det kommende sesong ikke blir hverken herrelag eller G18-lag i Namsos, forklarer Jakob. Foreldrenes fortid i Bodø-håndballen er naturlig nok en medvirkende årsak til at han valgte Bodø som utviklingsarena.

Namsos-gutten har for øvrig vist frem potensial også på fotballbanen, som spiss, har spilt juniorkamper, men også fått noen innhopp på A-laget:

- Når jeg nå har kuttet ut fotballen, er det fordi jeg føler jeg har større muligheter til å bli skikkelig god i håndball.

 

Jakob Grindberg - Månedens spiller, september.jpg
Jakob Grindberg ser på seg selv først og fremst som gjennombruddsspiller, men behersker tydeligvis også froskeskuddet... (Foto: NAMDALSAVISA)

I første omgang er det BHKs rekruttgruppe og spill på G18- og 2.divisjonslaget som er fokus:

- For G18-laget er målet at vi skal kvalifisere oss til Lerøy-serien. Allerede etter bare få uker i Bodø, merker jeg jo at forholdene er mer proffe her enn i Namsos.

- Og hva er ”godfoten” din?

- Jeg er ganske fintesterk og er en duellspiller som heller søker gjennombrudd enn skudd fra distanse, sier den 188 centimeter høye og talentfulle unggutten.


FAKTA
Jakob Grindberg
18 år  

Klubb: Bodø HK

Startet med håndball:
Fra seks-syv årsalderen

Posisjon på banen:
Bakspiller

Daglig:
Elev 3.klasse ved Bodin vgs.