Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

ALTA-HÅNDBALL-KLUBBFOTO..jpg
Her er en del av håndballspillerne i Vest-Finnmark som ny soneleder Toril Evjen skal hjelpe til å gi bedre håndball-hverdager.

Toril - ny soneleder

I presentasjonen av våre nøkkelspillere er Toril Evjen i Vest-Finnmark den siste, naturlig nok.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naturligvis, fordi hun er glofersk i jobben som soneleder; hun overtok sone Vest-Finnmark fra Karina Sivertsen for bare noen dager siden.

 Men det betyr slett ikke at Toril er fersk håndball-jobber.

- Jeg spilte aldersbestemt håndball, til jeg var 17 år, og så flyttet jeg til Sør-Sverige, nærmere bestemt Oskarshamn. Der var det heller dårlig med håndball, og dermed ble det slutt også for meg.

Da Toril flyttet tilbake til Finnmark og fikk en datter som etterhvert fulgte i sin mammas håndballsko, da fikk hverdagene for Toril igjen håndballinnhold:

 - Jeg ble styreleder i håndballgruppa i BUL og hadde dette vervet i fire år, frem til 2015.

  Og i dag er Toril medlem av BUL-håndballens sportslige utvalg. Så da Region Nord måtte ut på jakt etter en ny soneleder for Vest-Finnmark, da var det Torils navn kom opp. Hvorfor sa hun ja?

- Det var vel fordi Mona Kvivesen og Tone Andersen, henholdsvis leder og kontorleder i Alta IFs håndballgruppe, er veldig gode til å overtale, forklarer Toril med et smil og legger til – litt mer alvorlig:

- Sonelederjobben oppfatter jeg å omfatte mye av det samme som jeg allerede gjør i sportslig utvalg i BUL.

- Som er?

- Noe av det viktigste er å få til et godt samarbeid over klubbgrensene for på den måten få Alta-håndballen til å ble enda bedre.

- Hva håper du å kunne påvirke i enda større grad nå som soneleder?

- I tillegg til ytterligere forbedring av samarbeidet mellom klubbene, så er det for eksempel å få gjennomført posisjons-skoler.

For å få til det, er det behov for hall-tid, og i den sammenheng er et møte med kommunen i neste uke av stor betydning:

- Vi har fått ytterligere én hallflate her i Alta, men vi konkurrerer hardt om halltiden med andre idretter, ikke minst innebandy og turn. Nå er vi litt spente på hva kommunen kommer til å møte oss med i neste uke, hvilke kriterier man legger til grunn for tildeling av treningstid i hall, sier Toril Evjenn, soneledergruppens sist ankomne medlem.

 FAKTA 

Toril Evjen.jpg

TORIL EVJEN
Soneleder for Vest-Finnmark.
Alder:  45 år.
Egen klubb: Bossekop UL (BUL) Alta
Håndballaktiv i dag:
Medlem i sportslig utvalg i klubben.
Antall klubber:  8.