Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

BODØkamp-Daniel-2.jpeg
Det går friskt for seg også når "regionnaboene" Bodø HK og Kolstad barker sammen. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Status hos elitelagene

Vi har tatt en runde hos regionens fire elitelag og sjekket status og ambisjoner.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.


  

 Stian Gomo.jpeg

Kolstad-trener Stian Gomo: ”Vi har en bredere tropp”

Kolstad har mistet to av sine mest sentrale spillere, Mishels Liaba og Petur Palsson. Trener Stian Gomo ser likevel alt annet enn mørkt på den kommende sesongen:

- Visst vil vi merke at vi blir uten Mishels og Petur. Inn får vi Josip Pazin (32) og Dadi Laxdal Gautason (23), som begge har gjort et godt inntrykk på oss. I kroatiske Josip får vi en venstrehendt skytter som samtidig er dyktig som 3er i forsvar, mens islendingen Dadi kan bli den playmakeren vi har vært på jakt etter. Han var absolutt en positiv overraskelse for oss da han var på prøvespill.

Begge de to utenlandske tilvekstene kommer til Trondheim først i slutten av juli, men er satt på egne fysikk-treningsprogram og rapporterer til Kolstad-treneren:

- Både Josip og Dadi virker å være både hardtarbeidende og ydmyke karer, har Gomo fått inntrykk av. Så hvordan er Kolstad-ambisjonene foran elitesesong nummer tre?

- Selv uten ”Mish” og Petur har vi nå en bredere tropp. Vi har fått inn to annerledes spillere enn det vi har hatt, som gir oss mulighet til å utvikle angrepsspillet vårt, sier Gomo og understreker at man i tillegg til de to utenlandske tilvekstene også har to nye lokale og unge gutter i troppen; bakspilleren Alessandro Zulijani og strekspilleren Tarik Repesa.

- Første helg i august skal vi ha en samling på Tynset hvor vi blant annet skal gjennom en målsettingsdebatt. Jeg føler at første sesong i eliteserien svevde vi nærmest på en rosa sky og fikk nok litt ekstra ved at motstanderne undervurderte oss. Forrige sesong ble ikke overraskende annerledes. Vi fikk noen sportslige nedturer uten at innsats og holdningene i gruppa ble skadelidende. Og så landet vi sportslig bra tross alt med semifinale i sluttspillet. Første sesong i eliten kom vi til kvarten i sluttspillet, så kanskje er vi gode nok til å ta ytterligere et steg kommende sesong...

 

Børge Lund-1.jpg

Bodø-trener Børge Lund: ”På sikt – å vinne titler”

- Etter at vi i noen år har hatt stabilt den samme spillerstallen, tar vi fatt på en ny sesong uten noen av de mest rutinerte og sentrale spillerne. Derfor venter vi også med å diskutere mål og ambisjoner for kommende sesong.

Trener Børge Lund forbereder en ny sesong uten målvakt-esset Joachim Christensen (til Runar) og de to sentrale bakspillerne Vetle Eck Aga (til Sävehof) og Binai Aziz (til Malmö). I tillegg har Øyvind Oskarsen lagt opp.

- Nå har vi siden vi startet sesongoppkjøringen 22. mai hatt fokus på løping og styrketrening, både felles og med individuelle tilpasninger. Så langt ser det veldig bra ut. 

For å kompensere for krumtappen Eck Agas ”forsvinning” er BHK på leting etter en midtback som kan gå inn og umiddelbart forsterke laget. Allerede på plass er en ny dansk målvakt. Simon Sejr hører med til den danske u-landslagstroppen. Trener Lund har også hentet inn to spillere fra klubbens rekruttlag:

- Høyrekanten Håvard Benjaminsen og midtbacken Morten Furnes er begge meget talentfulle spillere. Det er i høyeste grad også Daniel Jakobsen, 17-åringen som er kommet til oss fra Bravo. Daniel har vi først og fremst et utviklingsperspektiv på. Det blir veldig spennende å se hvor raskt han tar steg.

Så mens Børge Lund venter en måneds tid med å diskutere ambisjoner for 2017/18-sesongen med sine spillere, er han helt klar på hva klubbens ambisjon på lengre sikt er:

- Det er å bli best. Å vinne titler, rett og slett!

 


  Magnus Johansson.jpeg

(Foto: Erik Birkeland /
Romsdals Budstikke) 

Molde-trener Magnus Johansson: ”Beholde plassen er en ambisjon”

- Vi har ennå ikke diskutert målsetninger og ambisjoner innad i laget. Den biten tar vi når vi starter på fellestreningene den 17. juli. Men det er klart at å beholde plassen i eliteserien er en bra og interessant utfordring for oss. Forrige gang Molde var oppe i øverste ligaen maktet ikke klubben det, sier Magnus Johansson, svensken som overtok Moldes elitekvinner i midten av forrige 1.divisjons-sesong og som bidro til å dra laget tilbake i eliteserien.

Forrige sesong ble det heller tynt med spillere i Molde, stort sett med ni utespillere og to målvakter som spilte så godt som hele tiden. En god stamme med spillere fra nærområdet, kaller Johansson det han per i dag disponerer over:

- Vi vil gjerne ha en spillertropp på 16-17 og trenger noen forsterkninger i tillegg til at vi får spillere tilbake fra langtidsskade, sier ”Bagarn”, som er kallenavnet på Molde-treneren. Og med langtidsskadde spillere mener han Anniken Obaidli og Rikke Østigård som begge er under opptrening etter korsbåndsskade.

Etter siste sesong har rumenske Anca Stoica (høyrekant) og makedonske Ivana Gakidova (strek) forlatt klubben.

Hva blir så Moldes sterke sider?

 - Først og fremst vil jeg si at vi har en gjeng meget treningsvillige spillere. Og når det gjelder vårt spill, så kommer vi til å satse på hurtig håndball. Vi har noen riktig ballflinke i søstrene Obaidli og Kristina Logvin som gjør at vi kan satse på det som godt kan kalles den norske stilen, sier Johansson; han har trenererfaring både fra svensk og dansk topphåndball og det svenske damelandslaget i tre år, fra 2008 til 2011.

 


Arne Høgdahl.jpeg 

Byåsen-trener Arne Høgdahl: ”Bredere, men mindre spisset”

 Byåsen er i gang med sine sesongforberedelser uten Emilie Hegh Arntzen (til Vipers), uten Maria Hjertner (til Larvik), uten Ida Alstad (gravid) og uten en Marie Henriksen som altså har vært nødt til å innse at knærne sier ”karrierestopp”. Det skulle gi grunn til bekymring...?

- Det er nok mange som er mer urolig enn det jeg er, sier trener Arne Högdahl og legger til:

- Slik det ser ut i dag, kan det se ut som vi får en bredere stall, men som er mindre spisset i og med at vi må klare oss uten spillere som Emilie og Ida.

Fra breddeavdelingen og inn i stallen kommer Maja Aardal, lillesøster til Maren, og Tuva Alsaker Høve, i tillegg til Marte Nygård Pedersen, som mistet siste sesong på grunn av sykdom. Kantspilleren Astrid Holstad er tilbake etter opphold i Nederland og i Storhamar, og siste nytt er at den islandske bakspilleren Helena Rut Orvarsdottir blir Byåsen-spiller kommende sesong.

- Ambisjonene for 17/18-sesongen, Arne?

- For Byåsen gjelder det alltid å kjempe om medaljer. Så handler det også om å være realistiske. Vi kan nok behøve litt forsterkning for å dekke opp for de vi har mistet, men vi er ikke der at vi bare kan kjøpe spillere. Vi skal ikke glemme at ”hele gjengen” vår har erfaring fra yngreslandslag, noen er også i ferd med å klive inn i A-laget. Stabile målvakter har mange etterlyst. Saken er at de har vokst og utvikler seg stadig, så det riktig ”knaker”.

- Naturligvis jobber vi stenhardt for å oppnå resultater. Likevel er motivasjonen til utvikling det aller viktigste, sier trener Högdahl.