Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

32-jenter-gutter-3.jpg
Utvalgte spillere og reserver til talentsamlingen i Skien 7.-10. august. Foto: Monica Ibsen

Sentral talentsamling

Uttaket er klart, og regional landslagstrener, Jørgen Laug, deler sine tanker om veien videre!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av fire dager har den årlige regionale talentsamlingen blitt avholdt på Orkanger - denne gangen for spillere født i 2002. Samlingen har hatt stort fokus på dueller og valgsituasjoner, samt økter med internkamper, turn og skadeforebyggende trening. Spillerutviklere fra hele regionen har hatt gode muligheter til å bli kjent med, kartlegge og evaluere rundt 150 spillere i denne årsklassen.

-       Det har vært mye bra denne helgen, både med tanke på holdninger og ferdigheter. Mange har vist seg fram, og det er gøy å se at det er så mange som vil noe med håndballen, sier regional landslagstrener for G02, Jørgen Laug.

Bare begynnelsen

De regionale landslagstrenerne har i løpet av helgen notert seg ned mange navn på blokken, og ser det er mye godt treningsarbeid som gjøres av den enkelte spiller og hver enkel klubb i hele regionen. Samlingens siste dag knyttes til hvilke spillere som velges ut til å delta på Sentral talentsamling i Skien. Her påpeker Laug videre at Skien-samlingen kun er starten, og absolutt ikke slutten, for denne årsklassens utvikling og muligheter fremover:

-       2002-modellene har nå startet et løp som kommer til å vare i lang tid. Siste alderbestemte landslagssamling for denne gjengen er om ca. 6 år, så de har mange muligheter innen den tid til å vise seg frem.

-       Men det som er viktig å huske på er at det er helt opp til dem selv. Spillerne har nok av arenaer å vise seg frem på både i klubb og regionalt (fylkessamling, regionalt landslag, bylag) - men de må også jobbe med holdningene, ha god innsats og legge ned det treningsarbeidet som er nødvendig for å utvikle seg, legger Laug til.

P6260001.jpgTalentsamlingens guttespillere lytter godt til råd om veien videre (Foto: Monica Ibsen)

Erfaringer og lærdom

Også spillerne oppfatter en slik samling som inspirerende. Ikke bare har de fått trent mye håndball og fått kjent på det sportslige nivået, men de har også fått seg en god del nye bekjentskaper (og snapchatvenner). Tre av guttespillerne er i hvert fall strålende fornøyd med utbyttet av en slik helg:

-       Det har vært veldig bra å være her. Det er et helt annet nivå enn det jeg er vant til. Det har gitt en slags ”boost” og motivasjon til videre trening. Riktig trening gir resultater, tydeligvis, sier kantspilleren fra Bodø HK, Odin Breivik.

-       Vi har lært mye om taktiske vurderinger og valg, og fått veldig mye veiledning under øktene. Hvis vi har gjort noe bra eller dårlig, så har spillerutviklerne kommet bort for å spørre hva vi kunne gjort annerledes for å løse det enda bedre neste gang, legger Niklas Laugen (CSK) til. 

Bakspilleren fra Skogn, Valentin Rosenlund, har fått testet ut en helt ny posisjon denne helgen, noe han har opplevd som nytt og spennende:

-       Jeg er liten og kjapp, så det er vel fornuftig for meg å prøve meg litt på kant også. Det er gøy å kunne variere litt.

P6260082.jpg
Fornøyde gutter etter fullført talentsamling, og videre uttak til Skien. F.v: Valentin Rosenlund (Skogn), Odin Breivik (Bodø HK), Niklas Laugen (CSK) (Foto: Monica Ibsen).

En lang helg med mye duellspill, valg og vurderinger. Har dere lært at noe annet er viktig, noe annet enn det rent sportslige?

-       Hvile!

Det er ingen tvil om at guttene har kjent litt på belastningen 11 økter fordelt på fire dager har gjort med kroppen. Det er heller ingen tvil om at guttene har lagt seg merke til hvor viktig restitusjon, mat, drikke og generelt hvile er for å kunne prestere. Spillerutviklerne har snakket en del om å få i seg nok mat og drikke hele helgen - men nå tror Niklas de fleste spillerne faktisk har fått kjenne litt på det selv også:

-       Det er faktisk ikke bare treningen som er viktig. Med så mange økter, har det vært avgjørende å få i seg nok næring i løpet av helgen. Og det er faktisk viktig å slappe av litt, og hvile mer mellom øktene. 

Dere er tre av guttespillerne som har gått videre til Skiensamling - hva tenker dere om nivået der?

-       Skiensnivået blir nok drithøyt. Vi har kjent litt på nivået når vi har vært med på cuper med klubblagene våre, og det er mange gode spillerne rundt om i Norge. Det blir spennende å se hvordan vi kan hevde oss der, påpeker Niklas og Odin.

Uttaket

Det er tatt ut totalt 8 gutter og 8 jenter som skal delta på den sentrale talentsamlingen, samt 8 reserver fra hvert kjønn. Skiensamlingen avholdes 7.-10. august.

Uttak Jenter:
Annmalie Lyngås Skjelstad, Stjørdals-Blink (Målvakt)
Vilde Krogstadholm, Stjørdals-Blink (Kantspiller venstre)
Mathilde Selstad Strømme, Byåsen (Linjespiller)
Sofie Winther-Hansen, Strindheim (Bakspiller midt)
Oda Jørgine Fuhr, Tromsø (Bakspiller høyre)
Thea Christine Lundemo, Stjørdals-Blink (Bakspiller midt)
Sandra Tran, Tiller (Bakspiller venstre)
Iselin Bjørnebye, Strindheim (Bakspiller venstre)

Reserve Jenter:
Torine Hjelme Dalen, Blindheim (Kantspiller venstre)
Mari Staur, Byåsen (Bakspiller)
Hedda Sandø, Charlottenlund (Målvakt)
Vendela Bekken, Frøya (Bakspiller)
Alica Santamarta, Sjetne (Bakspiller)
Emilie Romul, Sjetne (Bakspiller venstre)
Malene Fylling Larsen, Spjelkavik (Bakspiller midt)
Mia Leikvold Trapnes, Stjørdals-Blink (Bakspiller venstre)


16jenter.jpg8 utvalgte jenter og 8 reserver til sentral talentsamling (Foto: Monica Ibsen)

Bak f.v:
Annmalie Lyngås Skjelstad, Sofie Winther-Hansen, Sandra Tran, Iselin Bjørnebye, Emilie Romul, Mari Staur, Mathilde Selstad Strømme, Oda Jørgine Fuhr, Hedda Sandø.
Foran f.v: Torine Hjelme Dalen, Malene Fylling Larsen, Thea Christine Lundemo, Vilde Krogstadholm, Mia Leikvold Trapnes, Vendela Bekken (Alica Santamarta var ikke til stede da bildet ble tatt).

Uttak Gutter:
Even Fjeldstad, Sverresborg (Målvakt)
Valentin Rosenlund, Skogn (Bakspiller midt/Kantspiller venstre)
Odin Breivik, Bodø (Kantspiller høyre)
Ruben Knutsen, Bodø (Linjespiller)
Emil Persgård, Følling (Bakspiller venstre)
Linus Högdahl, Strindheim (Bakspiller midt)
Alexander Jullumstrø, Skogn (Bakspiller høyre)
Niklas Laugen, Charlottenlund (Bakspiller venstre)

Reserver Gutter:
Joakim Stene, Selbu (Målvakt)
Jonathan Bromet, Charlottenlund (Linjespiller)
Per Olav Årdal, Langevåg (Kantspiller høyre)
Erling Norddal, Utleira (Bakspiller høyre)
Vidar Hammerfjeld, Bodø (Bakspiller midt)
Sigurd Kvam, Melhus (Bakspiller midt)
Erik Kallestad, Sjetne (Bakspiller midt)
Torbjørn Bøe, Bossekopp (Bakspiller venstre)

16gutter.jpg8 utvalgte gutter og 8 reserver til sentral talentsamling (Foto: Monica Ibsen)

Bak f.v: Sigurd Kvam, Emil Persgård, Ruben Knutsen, Even Fjeldstad, Joakim Stene, Vidar Hammerfjeld, Alecander Jullumstrø, Torbjørn Bøe, Niklas Laugen.
Foran f.v: Odin Breivik, Per Olav Årdal, Erik Kallestad, Linus Högdahl, Jonathan Bromet, Valentin Rosenlund, Erling Norddal.